Kam te nesejo krila?

Iskanje dela

Definitivno najboljše preživeto poletje do sedaj! Dobiš prijatelje iz celega sveta, zaslužiš denar, potuješ po Ameriki in zraven vadiš angleščino! Škoda, da nisem odšla na poletno delo v ZDA že par let prej. :)

Skype Fair opcija

Vsako leto se delodajalci odločajo za zaposlitvene sejme v skupni organizaciji CCUSA (sponzor vize) in STA potovanja. Vnaprej so znani podatki o delodajalcu, datumi dela, informacije o bivališču, ponujena dela in ostale informacije. To je najboljši način, da dobiš delo pri delodajalcu, ki ti je všeč! Če te ta opcija zanima, te na intervju prijavimo po tem, ko greš skozi postopek prijave na Placement program in ga nadgradiš s Skype Fair opcijo.
 
Intervjuji običajno trajajo od 10 do 20 minut, namen pa je, da delodajalca spoznaš, vprašaš vse, kar te zanima, delodajalec pa dobi vtis o tebi. Če se slučajno zdogi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Skype intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela preko Placement opcije. Ne skrbi, delo ti bomo našli!
 

Postopek iskanja dela za Independent

Program Independent je namenjen tistim, ki delo želite iskati zunaj opcij, ki so na voljo preko Placement programa. Na voljo so ti vsa dela, ki jih uspeš najti sam/a, vendar morajo dela vedno ustrezati pogojem vize. Že pred prijavo si lahko ogledaš spletne strani, kjer so na voljo dela preko J-1 Summer Work & Travel vize. Cilj programa Independent je, da ti je omogočeno iskanje dela na poljubni lokaciji v ZDA.

Ko se z delodjalcem dogovoriš za delo, ti izpolne Job offer. Tega posreduješ nam, da preverimo, če delo ustreza pogojem vize. Ko je delo preverjeno, ti potrdimo in tvoj job je urejen! 

Za še več informacij o iskanju službe si oglej povezave v meniju na levi strani svojega profila v Footprintsih.

Dodatne informacije najdeš tudi v vodiču za independent opcijo!

Tudi na STA imamo nekaj kontaktov delodajalcev, tako da nas v sili lahko pokličeš in ti pomagamo.

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj - tudi takšnim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najbljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom še zavrneš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo. Prosimo te le, da nas o tem obvestiš, da skušamo isto službo ponuditi komu drugemu.
  • Ne obupaj - nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove - to je normalno, zato moraš na Independent programu računati na to, da bo potrebno poslati kar veliko prošenj.

Kako poceni klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res - internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video)klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Za informacije piši na delo@stapotovanja.com ali pokliči 040 822 558.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

NOVA GORICA
T: 05/ 721 58 20
M: 041 721 511
M: 041 612 711
L: Tolminskih puntarjev 4, Nova gorica

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb