Kam te nesejo krila?

Iskanje dela


Definitivno najboljše preživeto poletje do sedaj! Dobiš prijatelje iz celega sveta, zaslužiš denar, potuješ po Ameriki in zraven vadiš angleščino! Škoda, da nisem odšla na poletno delo v ZDA že par let prej. :)

Skype Placement opcija

Vsako leto se delodajalci odločajo za zaposlitvene sejme v skupni organizaciji CCUSA (sponzor vize) in STA potovanja. Vnaprej so znani podatki o delodajalcu, datumi dela, informacije o namestitvi, ponujena dela in ostale informacije. To je najboljši način, da dobiš delo pri delodajalcu, ki ti je všeč! Če te ta opcija zanima, te na intervju prijavimo po tem, ko greš skozi postopek prijave na Placement program in ga nadgradiš s Skype Placement opcijo.
 
Intervjuji običajno trajajo od 10 do 15 minut, namen pa je, da delodajalca spoznaš in vprašaš vse, kar te zanima, delodajalec pa dobi vtis o tebi. Če se slučajno zgodi, da ti delo ne ustreza ali pa te delodajalec ne izbere, se še vedno lahko prijaviš na naslednji Skype intervju pri drugemu delodajalcu ali pa nadaljuješ z iskanjem dela preko Placement opcije. Ne skrbi, delo ti bomo našli 100%!

Postopek iskanja dela za Independent

Program Independent je namenjen tistim, ki delo želite iskati zunaj opcij, ki so na voljo preko Placement programa. Na voljo so ti vsa dela, ki jih uspeš najti sam/a, vendar morajo dela vedno ustrezati pogojem vize. Že pred prijavo si lahko ogledaš spletne strani, kjer so na voljo dela preko J-1 Summer Work & Travel vize. Cilj programa Independent je, da ti je omogočeno iskanje dela na poljubni lokaciji v ZDA.

Ko se z delodjalcem dogovoriš za delo, ti izpolne Job offer, ti ga podpišeš in posreduješ nam, da preverimo, če delo ustreza pogojem vize. Ko je delo preverjeno, ti potrdimo in tvoj job je urejen! 

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj - tudi takšnim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najbljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom še zavrneš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo. Prosimo te le, da nas o tem obvestiš, da skušamo isto službo ponuditi komu drugemu.
  • Ne obupaj - nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove - to je normalno, zato moraš na Independent programu računati na to, da bo potrebno poslati kar veliko prošenj.

Kako ugodno klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res - internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video)klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Dodatna opcija je uporaba aplikacij kot so Viber in Whatsapp, ki omogočajo zelo ugodne klice po vsem svetu. V ZDA lahko kličeš že za nekaj centov na minuto in tako v kratkem času pokličeš več potencialnih delodajalcev. Američani veliko bolj cenijo osebni stik kot elektronsko pošto, pa še hitreje dobiš odgovor, če je zate na voljo kakšno delovno mesto in hkrati povprašaš vse, kar te zanima. 

Za informacije piši na delo@stapotovanja.com ali pokliči 040 822 558.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb