Poglej, če kaj piše na http://www.ess.gov.si/slo/Eures/ZaposlovanjeVTujini/ZaposlovanjeVTujini.htm
za strojnike ne vem, lani poleti sem srečala Nemca -štromarja, ki je potoval po Irski in popravljal bojlerje ter si tako prislužil prenočišče..... Začuda, v precej B&B jim je voda skoraj vrela ali pa sploh ni grela.
Srečno!
Ko sem bila na Irskem in sprasevala o placah je stanje bilo taksno (2005). brez srednje sole ali izobrazbe in za tekocim trakom so bile povprecne place 2000 eur. najbolje placana in iskana sluzba takrat je bila informatik oz. racunalnicar, ki je na mesec zasluzil tudi 4000 do 5000 eur.
takrat so bile sploh iskane tehnicne smeri, ker so menda precej v razvoju in potrebujejo kadre.
po moje so se malo zmotili prfoksi, ko so rekli znesek za teden. po moje so mislili za mesec.
dajte pisite kej
Lep pozdrav... mene pa zanima delo na Irskem ali pa v Veliki Britaniji... zanima me predvsem če je kdo od vas delal kakšna kovinarska dela v teh državah? Po poklicu sem ključavničar (monter kovinskih konstrukcij ,varilec itd.) imam pa tudi izpit za visokotlačne kotle. Mi lahko kdo pomaga in mi pove kako je točen prevod moje izobrazbe ali če obstaja kakšna int. stran kjer bi lahko prevedu moj poklic v ang. jezik?
Sprašujem zato ker na netu zasledim samo manufacturing (kar je vzdrževanje točno) ali ingenering (kar mislim da je strojnik (če se ne motim))... ne vem kako pa je moj točen naziv v Englandu. Thanks vsem!!!
Upam da boste kaj razumeli :)
Hey Seter,
Vem za firmo ki nujno isce varilce/kljucavnicarje blizu Dublina (Irska). Placa je odvisna od tvojih izkusenj. Ce hoces vec informacij mi lahko posljes e-mail na douglastego2001@yahoo.com
Najlepša hvala vsem za pomoč in predvsem prijaznost. Če pa ima kdo od vas kakršno koli informacijo o kovinarskih delih v Irski ,bi mu bil zelo hvaležen če mi jih posreduje.
Zelo me zanima če je kdo zaposlen v kakšni delavnici ali kaj podobnega in če je imel težave z uvajanjem?
Jaz že 7let delam kovinarska dela, predvsem z nerjavečimi jekli ,nakj znanja in izkušenj imam predvsem pa imam voljo za zapustit našo malo deželo ker tukaj delo ni cenjeno nič!!!
delal sem na rotterdamo,na platformi in razlicnah ladjah,po poklico sem varilec,ze 10 let delam z kovinami znam dobro anglesko tudi pisati,za kontak me pok. 031849287
|
01.11.2011
|
|
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |