Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Informacije o vizumih » Jemen-viza
| NIKA - Jemen-viza |
| kako je z vizo? |
Dodan: 09. 09. 2007 @19:29:20
|
Odgovori |
| Nuša - Re: Jemen-viza |
| Živjo! Mi smo vizo za Jemen urejali na Dunaju na njihovi ambasadi, koliko točno je sedaj, ne vem.... dve leti nazaj smo plačali okoli 7000 takratnih SIT. Drugače pa se baje da dobiti vizo tudi tam na letališču, preko katere izmed njihovih agencij. Kdaj pa imaš v planu iti? LP |
Dodan: 10. 09. 2007 @06:49:21
|
Odgovori |
| NIKA - Re: Jemen-viza |
| ma ne vem se,v planu imam konec oktobra.Kako hitro ste si pa jo zrihtali?Kako pa zgleda to na licu mesta,a je potrebno kaj prej kontaktirati njihovo predstavnistvo,la ves kaj o tem?Kako pa ti je sploh bilo tam? |
Dodan: 10. 09. 2007 @15:57:06
|
Odgovori |
| barbara - Re: Jemen-viza |
mene pa samo nekaj zanima, ko je ravno govora o jemnu - a tam res ni možno backpack potovanje, torej brez agencij, ker nekje sem slišala, da nujno rabiš vodiča, pa me je potem malo odvrnilo. a je to (še) res? hvala in lp |
Dodan: 10. 09. 2007 @16:46:12
|
Odgovori |
| Nuša - Re: Jemen-viza |
| Živjo! Mismo bili tam konec septembra, začetek oktobra 2005 in priznam, da me, pred odhodom ni posebej fascinirala ideja, ampak že prvi dan sem bila čisto prevzeta... Sana'a je čudovita, ljudje povsod so neverjetno prijazni, hrana super. po treh tednih sem se popolnoma zaljubila v tisti konec in mislim, da ti ne bo žal, če greš. Vizo so nam hitro uredili, mislim da celo isti dan (na Dunaju), ampak včasih traja nekaj dlje. Vseeno bi v enem tednu to morala dobit. Če jo pa hočeš dobit na letališču v Jemnu moraš pa prej se dogovorit z eno agencijo zarad nekih potrdil, pošlješ kopijo pasporta in ne vem kaj še ... cenovno pa mislim, da ni velike razlike (v primerjavi z ambasado). Še kar se samostojnega bacpackinga tiče: ja takrat, ko smo bili mi, to res nekako ni bilo mogoče. Smo tudi na naši poti srečali razne posameznike, ampak so bili vsi v spremstvu šoferjev/vodičev. V okolici Sane'e je ogromno vojaških kontrol in po moje je že zaradi tega dobro, da imaš nekoga poleg, ki se vse zmeni. Saj v večjih mestih ne bi smel biti problem ampak razdalje med njimi so ogromne in vmes velikokrat ni nič, pa seveda so območja, kamor sam težko greš, sploh proti severu do templja (Marib), kjer so bili nazadnje napadi. LP, N. |
Dodan: 11. 09. 2007 @06:12:14
|
Odgovori |
| Jerica - Re: Jemen-viza |
Čao, jaz tudi nameravam tja nekje konec Oktobra. Imaš kako novi informacijo glede vize? Lp |
Dodan: 03. 10. 2007 @16:31:44
|
Odgovori |
| zigec - Re: Jemen-viza |
moje izkusnje glede jemenske vize!!! sem bil v jemnu oktobra leta 2006, in priznam, da sem se tudi sam kar bal kako in kaj bo z vizo na samme letaliscu ... in tako sem si jo kratko malo kar uredil na dunaju, kar pa se mi je potlej izkazalo za niti ne tako vredu odlocitev, ko pa je bila na samem letaliscu celo cenejsa!!! je pa res le to, da ce imas vizo urejeno vnaprej, potemtakem pac nimas nikakrsnih preglavic in odvecnih vprasanj na letaliscu in pri carinikih, ampak gres kar skozi, mahajoc z njo in se smejajoc tja visoko v nebo!!! priporocam euro kot denarno enoto, saj jo tam veliko bolje zamenjajo kot pa dolar!!! vsaj tako je bilo lansko leto ... se splaca preveriti in si pogledati na kaksnem pretvorniku valut na samem spletu, katerega azurirajo sprotno, pa se potlej odlocita naprej kako in kaj!!! hoh, upam, da sem kaj koristnega zapisal!!! kar zavidam vam, vam tja popotnikom ... uzivajte kolikor se le da ... in predvsem se dobro najejte, saj hrana je bozanska, poceni pa itak da je!!! in pripravite se na "dodatno prtljago" nazaj grede, saj prav rad verjamem, ako ste malce nostalgicnega duha, da se boste v njihovih izdelkih preprosto kar stopili!!! so kot visnje na smetanovi torti, prav res!!! eh, kaj bom dolgotvezil - mene je fasciniral, ta jemen, ki je res izjemen, pa se okusen zapovr, pa najsi bodi to glede cesarkoli ... pax tecum, zigec |
Dodan: 12. 11. 2007 @13:35:27
|
Odgovori |
| slavc - Re: Jemen-viza |
| kako si potoval po jemnu, z agencijo ali brez. Baje da se da tudi brez agencije, kako je s tem, ker mene res mika backpack varianta |
Dodan: 13. 11. 2007 @16:51:45
|
Odgovori |
bil sem v jemnu sam, na lastno pest ... in to zna biti v jemnu silno drago, saj si primoran uporabljati lokalne prevoze (kateri vozijo in povezujejo med sabo le večje kraje!!!), cim pa hoces kam izven poti, pa pride v postev samo dzip ... kar pomeni nic drugega kot velike stroske, ce si sam ... drugace je, ce imas skupino ali pa ce si najdes kje koga, da gre s teboj!!! in to je pravi jemen - dozivetje kulture in kulturne dediscine, pa stranske poti in neturisticne kraje (no, sicer pa itak ves jemen sploh ni turisticen - v glavnem menstu sana lahko turiste prestejes na prste ene roke!!!) ... pa se nekaj je ... kamorkoli iz sane se odpeljes, ze potrebujes "potrdila-prepustnice" za check-pointe, katere moras pokazati na vsaki kontroli!!! ce si brez, ves kaj sledi - "kazen", oz prepoved vstopa v tisto obmocje ... kakorkoli, agencije in turisticne biroje pa itak najdes vsepovsod ... velikokrat ti ze v samem hotelu/hostlu nudijo tovrstne "podvide"!!! odzdrav, zigec-migec |
Dodan: 14. 11. 2007 @12:00:28
|
Odgovori |
| slavc - Re: Jemen-viza |
| za dovoljenja mi je znano ja... a lahko malo opišeš svojo pot, okvirni stroški (javni prevozi, najem džipa, prenočišča, hrana....) lp |
Dodan: 15. 11. 2007 @23:02:48
|
Odgovori |
slavc, daj mi pisat na ziga.kristan@siol.com, pa ti z veseljem se kaj vec posljem v naslednjih dneh preko tvojega maila, da ne bova tukaj preko razpravljala kako in kaj ... zigec-migec |
Dodan: 16. 11. 2007 @12:22:05
|
Odgovori |
| Jernejf - Re: Jemen-viza |
Vizo se lahko dobi na Dunaju in to takoj za pičlih 33 eurov. Jst sm biu lani dol za 80 dni. Bekpekerji lahko potujejo okoli po državi sami, vendar si morajo za to priskrbeti dovoljenje, ki je brezplačno in se ga prav tako lahko dobi takoj. Če seveda prideš na turistično policijo dopoldne, popoldne so vsi zadeti od lokalne "droge" imenovana kat. Probite jo! Na potep po puščavi (Marib, Shabwa, Wadi Do'an) greste lahko samo z agencijo, prav tako na izlet do Shaharaha. V Sado mi lani še niso pustili. Prevozi so kul in pocen po celi državi, najbolj se splačajo bigoj (taxiji za 10 ljudi), vendar se čaka da so polni. Obisk Sokotre je obvezen!!!! The best of the World!!! Za dodatna pojasnila o Jemnu in Sukutri zjernej@gmail.com Jernej |
Dodan: 16. 11. 2007 @14:20:01
|
Odgovori |
| irena - Re: Jemen-viza |
| Zadnji teden februarja sem bila v Jemnu. Vizo sva z možem dobila brez problemov na letališču v Sani. Po Jemnu sva potovala s šoferjem Alijem preko agencije Tine Rozman. Obiskala sva Ibb, Taizz, Al Hudeydo, Zabid, Thulo in dve vasici v hribih. Prenočišča so bila v redu, hrana odlična. Pokrajina je enkratna in ljudje prijazni. Problem je jezik, ker nihče ne razume ali govori angleško. Priporočam. |
Dodan: 06. 03. 2008 @09:34:32
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Zakaj bi se odločili za nakup GAP Adventures?
|