Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 07. 03. 2008 @11:06:20
Delo na Švedskem - Goteborg, Stockholm
NinaSky
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Zanima me če kdo kaj ve kar se tiče dela na Švedskem - bila sem že parkrat v Goteborgu, mesto samo mi je zelo všeč in tudi nekako iščem službe na tem področju. Če kdo karkoli ve o službah, plačah, nastanitvah...aja zanima me če se tudi splača da se obrnem na Slovenska društva na Švedskem???...če kdo karkoli ve naj mi prosim sporoči...hvala ...lp;)
Dodan: 12. 03. 2008 @11:29:58
Re: Delo na Švedskem - Goteborg, Stockholm
Kristy
Gost
Nooo, ker si omenila, da si že bila na Švedskem, upam da znaš tudi kaj jezika, če ne bo zelo težko najti kakršno koli delo. Drugače se pa v skrajnem primeru lahko obrneš tudi na lokalni Adecco ali pa Menpower, ki jih je po celi Evropi zadosti. Jaz sem trenutno na Norveškem in tu imajo tudi posebno stran (kot pri nas najdi.si), kjer lahko iščeš tudi službe. Problem je včasih dobiti tudi delovno vizo, tako da to se le pozanimajo kako in kaj. Če imaš kakšne reference bi ti to tudi zelo prav prišlo.
Dodan: 09. 06. 2008 @23:02:59
NinaSky
Gost

Ojla Kristy po dolgeem času..samo nekaj me zanima...omenila si da si na Norveškem, zanima me če tam delaš in kako si pršla do službe, lahko ti dam tudi svoj mail pa mi tam vse skupaj bolj podrobno razložiš. Res imam veliko željo delam na področju Skandinavije in vsaka pomoč prav pride.

Hvala ti in lep pozdrav

Dodan: 10. 06. 2008 @13:58:39
andrej
Gost
btw vize slovenci za delo na švedskem ne rabimo...
Dodan: 10. 06. 2008 @22:16:25
micka
Gost
Ojoj!!!!! Nekateri še vedno ne vejo katere države so v EU in celo da smo mi v EU! Viza ja, hahahha!!!!!!
Dodan: 10. 06. 2008 @22:29:22
pip
Gost
a smo že v EU al ka ?
Dodan: 11. 06. 2008 @11:07:05
pishmeuh
Gost
ja in upam da gremo kmalu ven iz tega neokolonializma...
Dodan: 13. 06. 2008 @19:52:45
jagoda
Gost
hey Kristy, a ti morda veš če se da kje na norveškem obirati sadje... hvala!
Dodan: 13. 06. 2008 @20:38:06
fruit
Gost
vem da nisi mene vprašala, samo v sadju Norveška glih ni močna. Verjetno pa imajo sezonsko delo na ribiških farmah. Lp
Dodan: 30. 08. 2008 @06:53:50
damjan
Gost
Hello ne vem ce mi bo gdo odgovoru sam mam pa že dolg željo za delo v tujini trenutno me najbolj vleče na Švedsko če lahko kdo kej pomaga kakšne informacije itd..bom zelo hvaležen!!! hvala
Dodan: 30. 08. 2008 @23:26:57
NinaSky
Gost

Ojla,

no jst sm končn najdla šiht u Skandinaviji - točno na Norveškem. Večinoma oz. službe sm pa iskala predvsem na Euresu. Sam že vnaprej ti povem da Švedi ne popuščajo glede jezika, obvezno kjerkoli delaš(jst sm iskala za strežbo, recepcija) na Švedskem pogoj al znanje švedskega jezika ali en od Skandinavskih. Največ odziva je blo pr men iz Norveške in Danske.

Če te še kaj zanima upraš.

LP

Dodan: 31. 08. 2008 @01:41:29
Damjan
Gost
Oj No najprej da ti čestitam za službo!!!A tako pravš ne popuščajo to se pravi da anggleški jezik odpade!Kaj pa na norveškem,danskem so tud tok strogi glede jezika?Aha pravš da se na Euresu da kej najdt?Kaj pa kakšne druge agencije?pa ti agencija pobira potem kakšne provizije? Hvala lepa na prijaznosti!!! L.P
Dodan: 31. 08. 2008 @10:05:14
?
Gost
Nina, ali si delodajalce preko telefona kontaktirala ali preko emaila?
Dodan: 31. 08. 2008 @21:38:24
NinaSky
Gost

Ojla, hvala za čestitke. Hm...jst sm iskala predvsem prek eures in res nč kj druzga, ker niti ne poznam in mi je to bolj sumljivo. Tako da glede tega ti ne morm pomagat...drgač pa kar se tiče Norveške al pa Danske..ja so bolj popustljivi, tudi ko gledaš po oglasih na euresu, je več oglasov že v angleščini od njih (Danska, Norveška), in se tudi sami zavedajo da pač se bojo s tabo sporazumeval v angleščini.

Ja sm se kontaktirala s šefico, ful je v redu, skoz preko telefona po uro in pol dolgi pogovori - in je zlo v redu ker ni sam biznis ampak mi ja dala tud info o samem kraju, kaj naj vzamem s sabo, kje lahko iščem nastanitve..itd. u glavnm nice ženska...pogodbo že mam, slike družine mi je celo poslala..itak pa je Skandinavcem kar za zaupat...

Še kakšno vprašanje?

LP;)

Dodan: 31. 08. 2008 @21:41:28
NinaSky
Gost

Aja pa ja kontaktirala sem jih in preko maila - pač da sem poslala prošnjo, da sem dubla pogodbo, pol je pa šlo itak naprej vse prek telefona.

Kar se tiče agencij. ki rihtajo delo, jih ne poznam velik...ampak je ena stran: eurojobs.com in tam maš dela in od firm in od agencij itd. drgač pa priporočam eures, ker se da kar dosti najdt gor pa tud če že najdeš ti eures center na Parmovi zna dost pomagat z dokumentacijo in z drugimi informaciji.

Dodan: 01. 09. 2008 @09:45:15
lenka
Gost
kaj boš aupair?
Dodan: 01. 09. 2008 @12:54:45
NinaSky
Gost
Ne ne delala bomv strežbi v restavraciji.
Dodan: 01. 09. 2008 @20:37:53
Jess
Gost
a kdo ve kolk znasa povprecna placa na svedskem? LP
Dodan: 01. 09. 2008 @23:43:30
NinaSky
Gost

Hmm..povprečna nevem kok je..nazadne k sm bla u Goteborgu je ena frendica delala v pekarni večinoma nočno delo, recmo od polnoči pa do 5ih zjutri, plačilo je blo na roko, dobila je pa tam okrog 1000 eur. Zdj nevem a je to mau al ni, ampak za Skandinavski standrd bi mogl bit mau več, ampak ok itak je blo brez pogode itd. Drgač pa kokr se gibljejo plače ma Norveška najvišji standard, kokr sm gledala po euresu (dela kot so kuharji, strežba, recepcija) plače pod 1500 eur ni.

LP

Dodan: 03. 09. 2008 @14:52:48
Damjan
Gost
Hvala Nina za izčrpne informacije!!zdej pa lepo na delo Norveška vabi!!papa
Dodan: 03. 09. 2008 @17:44:45
NinaSky
Gost
Hehe...hvala hvala..sj se že vneto pripravlam...če pa boš še kdo rabu kakšne informacije - please be free to ask. LP;)
Dodan: 03. 09. 2008 @19:14:41
Au pair ZDA
zoja
Gost

Tudi jaz si zelo želim, da bi za 6 mesecev oz. 1 leto postala au pair v ZDA. Nekatere imate zelo slabe izkušnje ,nekatere zelo dobre. Ima mogoče katera od deklet, ki so že bile au pair v ZDA kakšen kontakt s katerokoli družino, če se potrebujejo. Oziroma tudi vsi ostali če poznate kakšno družino, bi bla zelo vesela če bi mi pomagali. Če greš preko Erazma je ful ene papirologije, če greš tko preko neto pa nikol ne veš kaj dobiš, oz. v vsakem primeru ne veš kaj dobiš.

Ful hvala za pomoč, pišite mi na mail, kdorkoli zoja5zoja@email.si

Dodan: 03. 09. 2008 @19:16:11
au pair
zoja
Gost

ups,

sori vsem, mal sem zgrešila

Dodan: 07. 03. 2009 @11:05:48
Stanko
Gost

Pozdravljeni!

Prosil bi za informacije, kako do stanovanja in zaposlitve na Švedskem.

Hvala in lepo pozdravljeni!

Dodan: 12. 03. 2009 @00:40:21
lunatic
Gost
Če ne znaš švedsko potem ne bo nič.
Dodan: 12. 03. 2009 @08:52:34
Stanko
Gost
Ne,ne vem švedsko, vem pa nemško in pasivno angleško. Se pravi ni možnosti. Kaj pa tečaji švedskega jezika?
Dodan: 12. 03. 2009 @16:48:53
mafffia
Gost
tak ti bom reko, ne.. definitivno moraš obvladat švedski jezik vsaj na stopnji 3 (od 4 po EU lestvici), da boš lahko računal na delo gori.. ostala jezika sta prednost pri iskanju službe.. v slo se lahko naučiš jezika na Verbi (v žabariji) ter na Berlitzu (po celi slo).. enivej, zadeva je kar draga.. stopnja 1 na Verbi stane okoli 300 evrov, rabiš pa 3.. in 3 stopnje so 1,5 leta, saj potekajo čez en semester.. nadalje, to so cene, če se učiš v paru in ne posamezno (takrat je precej dražje).. za Berlitz pa se pozanimaj v njihovi "poslovalnici" .. pa pazi, da te na "rit ne fukne od sile.." še to, ko imaš znanje jezika na primerni ravni je najt delo dokaj enostavno.. pa lp
Dodan: 12. 03. 2009 @23:01:10
Stanko
Gost

Hvala za odgovor. Zanima pa me tudi, ali je možnost na švedskem, da se vpišem na tečaj švedščine, baje da imajo priseljenci brezplačni tečaj jezika. zdaj ne vem ali to drži. Kako pa je z stanovanjem, verjetno moraš bit zaposlen, da ga dobiš. Ali so kakšne možnosti da dobim stanovanje za eno osebo, preden si najdem zaposlitev, saj bi najprej šel sam gor, čez čas dokler se ne bi naučil jezika in našel zaposlitve itd..., če so seveda možnosti.

Prosim, če mi lahko odgovorite.

Hvala in lep pozdrav

Dodan: 13. 03. 2009 @07:54:12
lunatic
Gost

Zakaj pa ravno Švedska?

Brezplačnih tečajev ni več. So pa včasih priseljenci takoj ob prijavi imeli brezplačen tečaj.

Dodan: 13. 03. 2009 @08:30:04
Stanko
Gost

Ne vem, že od nekdaj si želim na Švedsko. Življenski standard je veliko boljši kot pri nas. Bil sem že gor pri sticu. Sem ga tudi prosil za pomoč,pa mi je vedno zatrjeval, da se ne da nič uredit. Ne vem zakaj mi noče pomagat.

Prosim za pomoč

LP

« prejšnja 1 2 3 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Pa faaaaak!!!! S  čim se
prodam žensko odločbo na topniški,čez
..v kosezah, ob tržnici se
Skyscanner priporočam, ti vrže vn
Premikanje po Madagaskarju je zelo
jaz sem šla, sicer že
Ogledujem si Madagaskar in bi
Wuhuuuu thanks vsem za info!
poglej iz münchna. tui, neckermann...
Bali sam je zelo lep,
Zdravo, V sredo 22.05. nudimo kombi
Zdravo Urška, jaz iščem ponavadi na
Zdravo, bi mi znal kdo
Glede STA programov bi tudi
Prodajam absolventski izlet za eno
ma moraš štartat iz španije? vsedeš
zdravo, želela bi kakšne koristne
uff to bi tudi mene
Jaz sem klicala. Rekli so,
A je res tako težko
Kako je s prenočišči v
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

16.05.2013 - 21.05.2013
29.09.2012 - 30.06.2013
24.05.2013
19.06.2013
14.06.2013
06.02.2013 - 18.06.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™