Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 05. 02. 2009 @18:19:52
potovanje v New York
barbara
Registriran uporabnik
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

živjo!

z fantom nameravava it sredi septembra v NY (za 14 dni), pa naju zanima če ima kdo že kakšne izkušnje z tem.

Kje dobit čim cenejšo karto, kje na Manhattnu najt ugoden hotel/hostel, kolk denarja ste mel kej z sabo za sprotne stroške. Kakšne so kej cene? kaj vse se splača videt?

Ste šli preko kake agencije ali ste si vse sami zrihtal.

Kakršnakoli ideja ali nasvet je zelo dobrodošla!!! HVALA :))

Dodan: 06. 02. 2009 @09:10:43
Re: potovanje v New York
Janč
Gost

Midva sva šla v lastni režiji in prideš 100x ceneje skozi kot z agencijo.Spala sva v hostlu na 95h street in sva več ali manj pešačila in tako prehodila cel Manhattan..ja, škoda nama je bilo iti na subway, ker toliko enih stvari vidiš, ko si peš..kaj si ogledati? VSE:) Priročno knjigico NY dobiš že za 5 EUR, tko da to ni problem...midva sva bila 1 teden in sva prakticirala samo junk food- 1 teden to človek zmore, pa glede na to, kaj ponujajo, sva pač VSE probala, kar nama je šlo v rit..:):) Samo za hrano, pijačo, nekaj kart za subway, par vstopnin..nisva zapravila 200 eur po osebi v 1 tednu.Ne pozabiti iti v ZOO v Centralnem parku!!

Dodan: 06. 02. 2009 @13:54:30
barbara
Registriran uporabnik

:) mislim da bi tudi 2 tedna šlo samo z junk food!

kje sta pa našla letalske karte. zdej ko gledam mal po netu, jih najdim za cca. 600 EUR z vsemi taksami vred (tudi za 500 eur sem najdla-z taksami vred). zdej pa ne vem a je to velik, al mal.

sva razmišlala da bi kr preko neta rezervirala dvoposteljno sobo, sam nama je pa pomembno da mava svojo kopalnico. a so hostli al pa poceni hoteli uredu? kakšne so kej izkušnje?

Dodan: 06. 02. 2009 @16:26:41
crt
Gost
Za vstopnine porabis nekje do 150$, najdrazje bo verjetno spanje. Jaz sem v hostlu placal za posteljo v skupnih sobah 45$. Soba s kopalnico je nekje od 70$ naprej. Vse je odvisno od lokacije. Glede na to, da boste tam 14 dni boste verjetno sli se kaj v okolici NYC pogledat. Priporocam zabaviscni park Six Flags v New Jersey. Letalska karta za 500EUR s taksami se mi zdi kar normalna cena, se posebej za september.
Dodan: 07. 02. 2009 @16:45:49
lala
Gost
kje se kej dobi karte za 500, ker jaz nekam nesrečno iščem zgleda, ker vedno pridem nekje na 700
Dodan: 08. 02. 2009 @10:04:13
barbara
Registriran uporabnik

za karto odtipkej na googlu- cheap flights al pa kej takega in ti ven vrže velik povezav. ne pa gledat lete iz lj, ker je dražje. pejt raje iz benetk al pa trsta, gradca,...

A mogoče veste kako je z iskanjem hotela ko prideš že v NY? al je boljše da si prej rezerviraš sobo že preko neta?

Dodan: 09. 02. 2009 @10:48:06
Janč
Gost

Midva sva dala za karto 318 EUR (iz Munchena), za hostel pa 31 eur na noč po osebi.

Dodan: 09. 02. 2009 @10:49:23
Janč
Gost
Ja, pozabila sem dodati..karte sem kupila tukaj, prek STA, in cena vključuje že takse, tko da se mi zdi za NYC vse, kar je nad 400 EUR drago!
Dodan: 09. 02. 2009 @22:56:06
Aleš Vrščaj
Gost
Teh 312 € je vse ali bosta še kaj plačala na letališču in kje sta jo kupila
Dodan: 13. 02. 2009 @18:06:15
Ada
Gost

Karte kupujte na netu in ne letite iz Ljubljane. Jaz se odpravljam v NY poleti in če kupim karto sedaj, me pride najceneje okoli 380€, pomladi in jeseni so pa karte še cenejše. Letim iz Munchna, do tam pa grem z vlakom (povratna karta za vlak Lj-Muc-Lj je 72€). Seveda pa je let. karto treba kupit čim prej, čez 2 meseca bodo za moj termin vse cene +150€.

Največ povezav po mojih izkušnjah najde expedia.com, pa tud edeams.com je ok. Čim kupiš karto v agenciji, je to vsaj 30€ dražje.

Dodan: 06. 03. 2009 @11:50:21
nyc
Gost
Manj kot 300 € (s taxami vred) je povratna karta Trst - Rim - NY, dobiš jo pri Sončku.
Dodan: 08. 03. 2009 @12:29:34
Andrej
Gost
Jaz sem dal za povratno karto iz Benetk (Marco Polo) do JFK za april 2009 420€ pri British Airways
Dodan: 09. 03. 2009 @12:30:48
mermaid
Gost
ja drzi, jst sem dala 327e za l karto in z zavarovanjem 350e iz muc via heathrow z british airways....me boli glava ko vidim kolko ljudlje placajo za letalske karte.....treba je sam bolj pogosto spremljat cene na netu....
Dodan: 02. 11. 2010 @21:45:55
Jana.*
Gost

Živjo!

Načrtujem potovanje v USA  junija / julija prihodnje leto. Načrtujem ogled New Yorka, Chicaga in Minneapolisa. Zanima me, preko katerega prevoznika se najbolj splača leteti (iz Gradca, Benetk, Zagreba ali katerega letališča blizu Slovenije) v New York? In kasneje znotraj Amerike torej iz New Yorka v Chicago naprej do Minneaplosa ter zopet nazaj v New York?

V New Yorku nameravam ostati kakšnih 4,5 dni. Zanima me tudi, kako je s prenočiščem v New Yorku? Kaj se bolj splača najeti hotel/hostel? In še kako je s prevozom in cenami vozovnic za mestni promet (podzemna železnica, taxi...). Če ima kdo kakšno izkušnjo me zanima koliko vas je stalo potovanje in bivanje v New Yorku? Jaz nameravam cel trip izvesti v mesecu dni - bo to  dovolj časa za vsa 3 mesta (vaše mnenje)

Najlepša hvala za vse odgovore.

Lp Jana.

Dodan: 02. 11. 2010 @23:04:17
klenko
Gost

hey.

če mislš bit v new yorku samo 4,5 dni mas dovolj dva tedna za ta tri mesta

Dodan: 04. 11. 2010 @18:19:41
Jana.*
Gost

Če si že bil v New Yorku me zanima, ali  je dovolj 4-5 dni da si ogledaš vse znamenitost in turistične točke New Yorka?

Dodan: 07. 11. 2010 @14:34:40
Blabla
Gost

5 dni bo dovolj za ogled New Yorka. Bo sicer natrpano ampak se da, ker vbistvu sploh ni tako veliko mesto. Jaz sem veliko prehodila, drugace gres pa na subway in si takoj kjerkoli zelis.

Dodan: 08. 11. 2010 @17:45:07
klenko
Gost

ja 5 dni bi blo dovolj za ogled glavnih znamenitosti na manhattnu za sam NY pa bi rabla se kak tedn vec. samo jaz ti priporocam 7 dni, ker 5 dni natrpano te hitro mine in ni več užitek, sploh ce mas namen vkljucit se muzeje v oglede. sem se vrnil pred dvema tednoma z NY. lp

Dodan: 09. 11. 2010 @15:37:42
Jana.*
Gost

klenko in blabla najlepša hvala za vse nasvete... vsaka informacija mi še kako prav pride.

V New Yorku bom ostala 7-8 dni... Tako so mi svetovali tudi drugi prijatelji ki so tam že bili. Trip bom nadaljevala še v Chichagu - tam bom ostala 7 dni in v Minneapolisu ter ga sklenila v New Yorku - od koder nameravam leteti nazaj v Slovenijo ( v primeru, da najdem cenejšo vezavo iz Minneapolisa pa bom letela kar iz tem).

Zanima me še s katerim prevoznikom sta letela v New York? In kako sta se znašla v samem mestu? Malo me skrbi, kako se bom znašla v tako velikem mestu, saj še nikoli nisem bila v večjem mestu kot so npr. London, Varšava in Carigrad...

Lp Jana.

Dodan: 09. 11. 2010 @19:31:26
ribič
Gost

smem vprašat kolk je budget za tak potep...vsj neka približna ocena...

thx

Dodan: 09. 11. 2010 @20:11:03
Jana.*
Gost

Jaz načrtujem nekako takole... pbr. 5oo€ za povratno vozovnico Zagreb - New York ( v zgornjih postih sem zasledila, da so nekateri povratne vozovnice kupili že za 3oo - 4oo €  in manj... jaz  sem preklikala že skoraj cel google pa ne najdem vozovnie cenejše od 5oo&euro. Za bivanje v new yorku nameravam najeti hostel... najcenejša varjanta...za 6-7 nočitev (za 120€ se najde že kakšen ok hostel). Do Chichaga nameravam leteti z nizkocenovnim letalskim prevoznikom (cene vozovnic so nekje 50€ + govorim seveda o enosmerni vozovnici). V Chichagu imam družinske prijatelje pri katerih bom bivala  in mi bodo razkazali mesto... Iz Chichaga bom zopet z nizkocenovnim letaskim prevoznikom letela do Minneapolisa (vozovnice se dobijo za 50€ +... odvisno s katerim prevoznikom leti&scaron. Tudi v Minneaplolisu imam družinske prijatelje tako, da nameravam bivati pri njih. Potem pa zopet na letališče pa nazaj v New York & iz New Yorka via Slovenija.

Celoten trip me bo stal nekje 8oo - 1ooo € (odvisno seveda od cen letalskih vozovnic). Sicer se pa prvič v življenju odpravljam tako daleč... ponavadi smo s skupino potovali v kakšno evropsko mesto like London, Carigrad... Zdaj pa sama organiziram tale trip za 4 osebe in mi vsaka informacija pride zelo zelo zelooo prav.

Lep dan Jana.

Dodan: 09. 11. 2010 @20:22:42
klenko
Gost

za info klenko@volja.net

Dodan: 09. 11. 2010 @20:31:39
cizeblize
Registriran uporabnik

živjo!

Jana moram ti povedat da zelo slabo googlaš. ker sem našel za new york za 415 evrov iz trsta. drugače pa lahko pokličeš tudi sta pa jim povej za koliko denarja si pripravljena odstet pa ti bodo našli, seveda moraš biti datumsko flexibilna. Če pa pogledaš pod zadnjo ponudbo boš našla karto od sta tudi iz trsta za 440 evrov. in nisem neki heker,da sem našel te karte. Aja karto za 415 evrov sem našel na united airlines, ti pa ne morem garantirat da jo še imajo, ker sem gledal 2- 3 tedna nazaj.

Dodan: 09. 11. 2010 @20:51:52
Jana.*
Gost

Jaz načrtujem nekako takole... pbr. 5oo€ za povratno vozovnico Zagreb - New York ( v zgornjih postih sem zasledila, da so nekateri povratne vozovnice kupili že za 3oo - 4oo €  in manj... jaz  sem preklikala že skoraj cel google pa ne najdem vozovnie cenejše od 5oo&euro. Za bivanje v new yorku nameravam najeti hostel... najcenejša varjanta...za 6-7 nočitev (za 120€ se najde že kakšen ok hostel). Do Chichaga nameravam leteti z nizkocenovnim letalskim prevoznikom (cene vozovnic so nekje 50€ + govorim seveda o enosmerni vozovnici). V Chichagu imam družinske prijatelje pri katerih bom bivala  in mi bodo razkazali mesto... Iz Chichaga bom zopet z nizkocenovnim letaskim prevoznikom letela do Minneapolisa (vozovnice se dobijo za 50€ +... odvisno s katerim prevoznikom leti&scaron. Tudi v Minneaplolisu imam družinske prijatelje tako, da nameravam bivati pri njih. Potem pa zopet na letališče pa nazaj v New York & iz New Yorka via Slovenija.

Celoten trip me bo stal nekje 8oo - 1ooo € (odvisno seveda od cen letalskih vozovnic). Sicer se pa prvič v življenju odpravljam tako daleč... ponavadi smo s skupino potovali v kakšno evropsko mesto like London, Carigrad... Zdaj pa sama organiziram tale trip za 4 osebe in mi vsaka informacija pride zelo zelo zelooo prav.

Lep dan Jana.

Dodan: 09. 11. 2010 @21:00:32
Jana.*
Gost

Tudi jaz sem našla karte za okoli 400€ + (5oo sem dala okvirno ceno € gor, € dol)... hočem povedati to, da so v zgornjih postih napisane smešno nizke cene v primerjavi s temi ki so na razpolago danes...

Trip načrtujem pa konec junija (18 dalje) (kakšen dan manj...) 

drugače pa hvala za informacije.... bom še malo pregledala in kam poklicala preden rezerviram let....

lp

Dodan: 09. 11. 2010 @23:10:01
Miha
Gost

Uuu spomini na New york, preživel letos junija 15 dni v Ameriki. New york, Washington, Miami.

Okey, da ti malo moje videnje opišem. Mi smo bili polnih 6 dni v New yorku.

Nameščeni smo bili v hostlu Jazz on town, malo sem pogledal in ga ni več v ponudbi ... škoda, so kar dragi hostli v primerjavi z Evropo takšen občutek sem dobil.

Res je, dosti se da prehoditi niso razdalje tako velike. Drugače je pa tudi tedenskga karta izredno poceni 20 eur in se voziš neomejeno. Priporočljiva zadeva.

Sam nisem nekaj polagal na prenočišče, da mi mora kaj dosti ponujat, toliko da je bila lastna kopalnica + pojstla. Zbujali smo se namreč ob 8-9 zjutraja, vračali v hostel ob 22/23 uri in šli spat, tak da nekega luksuza nismo potrebovali.

Znamenitosti ... ne vem česa si vsega fan, mi smo si vzeli city pass ... ne new york pass.

Ta city pass ponuja 6 glavni znametiosti za ceno 60 eur in je pomoje to kar rabiš.

Vključuje krožno vožnjo okoli mannhatna, natural history museum, moma - muzej moderne umetnosti ... pri temu je res bila gužva in z to kupljeno karto smo šli samo mimo linije, empire state buildig ali top of the rock, kip svobode ... 

Pol za notranji let smo uporabili letalsko družbo jetblue, to je tudi eden izmed njihovih nizkocenovnikov, samo v primerjavi z evropskimi, so zelo prostorni, v ceni hrana, pač čips, pijača ...tv na vsakem sedežu, kar presenečn.

Drugače sem pa letel z letalsko družbo british airways - dunaj - london - new york, karta 400 eur, v tem terminu kar greš ti. Vzemi junij, julij je namreč sezona pri njih in cene karte kar poskočijo.

Je pa tudi Trst ali Benetke priročne, imaš za nekje isto ceno, direkten let v NYC.

Nas je prišel aranžma, lastno režijo smo šli. 1200 eur. Vsi transferi, ogledi, javni prevoz, namestitev, zavarovanje, odhod v outlet center ...

Dodan: 10. 11. 2010 @14:28:42
Jana.*
Gost

Miha hvala lepa za vse informacije. Glede prenočišča tudi jaz ne išečm nek luxsuz ampak mi je dovolj da imam v sobi posteljo in tuš. itak si čist zmatran po vseh ogledih ko prideš domov in spiš kot top pa ni važno ali je je to postelja v najprestižnejšem hotelu ali pa samo navadna postelja v hostlu...

Za prevoz po samem mestu bom najvrjetneje kupila tedensko vozovnico za podzemno in zraven kombinirala hojo... sem aktivna športnica tako da mislim, da pri hoji ne bo problema. ) Bolj me skrbi to, da bom lutala po mestu in se kje izgubila. Kako si se ti orientiral? Potrebujem kakšen poseben načrt mesta, kompas, navigacijo?

Kako si uredil zadeve z zdravstvenem zavarovanjem? Kako je s shoppingi v mestu? Se cenovno izplača shoppingirati? Kje se najbolj splača jesti in kakšne so kaj cene hrane, pijače?

Hvala za vso pomoč. )

Lp Jana.

Dodan: 10. 11. 2010 @17:12:58
Miha
Gost

Jana ... če ti ni težko posredovat e-naslova, da ti kakšne linke posredujem, da ne bom tukaj kaj promoviral, kar ne bi smel in da ne pride do kakšnih nesporazumov.

Ker sem tudi sam organiziral večino stvari na tej poti in mi je malo poznano, da ti lažje pomagam.

Dodan: 10. 11. 2010 @17:15:48
Jana.*
Gost

Če ti ni težko bi bila res vesela za vse informacije.... moj mail : jana.zajc93@gmail.com

Lp Jana.

Dodan: 10. 11. 2010 @19:37:03
naive
Gost

zivjo!

tudi jaz razmisljam o tednu v New Yorku, sicer ze konec februarja...tale karta na sta me kar mika, kaj mislite o tem?

se pa tudi jaz priporocam za kaksen mail, ce ima kdo veselje deliti izkusnje pri nacrtovanju potovanja

lp

tetaefa afna gmail.com

« prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Vožnja po levi še kar
mauritius je ful fajn...priporočam plaže so
V bistvu nisva še kupla.
Če imajo praznik in dela
Jaz grem v Zagreb 13.7.
baje je zahodni del malezije
ali je danes ikea odprta
Decembra zna biti tudi v
Moja prva zamisel je sicer
tole je sicer že stara
Glede vodnih klanćin v Panami
super, hvala no, samo
zanima me, če kdo 2.1.
mislim, da smo zastopili, da
Kolkor je meni znano se
za delo v nemciju splo
Prevoz iz Ljubljana do Benetk
ne vem če je to
Jaz sem pred leti plačala
A ima se kdo kake
če ne bom šel 15.6.
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

26.05.2013
08.03.2013 - 21.06.2013
03.09.2012 - 30.06.2013
19.06.2013
01.01.2014
10.07.2013 - 14.07.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™