Dodan: 18. 08. 2009 @09:51:18
Delo na Emirates Airlines
Zanima me, če ima kdo izkušnje z delom na Emirates Airlines kot stevard oz. stevardesa? Kako se prijaviti? Imajo uvajanja? Kakšna je selekcija? POgoji dela? Plača?
Naj povem, da nimam izkušenj na tem področju, vendar bi rada poskusila.
Hvala za vse informacije.
Dodan: 18. 08. 2009 @11:41:33
Re: Delo na Emirates Airlines
Dodan: 18. 08. 2009 @13:19:02
Hvala, vendar sem to našla tudi sama :-)
Zanima me, če je že kdo delal pri njih ;-)
Dodan: 18. 08. 2009 @13:31:50
kar tako tu ne bos nasla nekoga ki je tam delal,predlagam ti kaksne specializirane forume,jaz za zabavo npr gledam veliko airliners.net in tam vem da veliko pilotov in stevardov,es je članih,ampak da si član,da lahko sprasujes in si dopisuješ moras se vclanit in vem,da je je za plačat nekaj,oz mislim si,ampak za zacetke precekiraj forume in da dobiš malo feelinga,so pa sigurno ostali se
Dodan: 18. 08. 2009 @15:28:06
LAhko greš na intervju, ki jih izvajajo po celem svetu, tudi LJ je bila vmes, velikokrat so v ZG in Beogradu in severno od nas. Če si izbrana, dobiš karto za v Dubaj in greš na tečaj, ki traja dober mesec. Če ga narediš, si not. Nudijo ti plačo v USD, stanovanje, plačane stroške elektrike ipd. Vse, kar moraš vedet, boš našla na zgornjem web naslovu, iz prve roke pa brskaj po tujih forumih. Tisti, ki delajo za njih so v glavnem zadovoljni, moti jih edino, da imajo ogromno odhodov iz dubaja ponoči, zato velikokrat delaš ob ne ravno najlepšem času.
Dodan: 19. 08. 2009 @09:15:47
Hvala Mitja!
Dodan: 21. 08. 2009 @14:18:48
Mene tudi zanima, če je že kakšen slovenec delal za Emiirates.
Dodan: 24. 08. 2009 @20:38:18
Se spomnim, da ko sem enkrat letel z njimi in ko pred vzletom naštejejo jezike, ki ga govori crew, je bil slovenski med njimi. Večkrat sem pa že slišal, da so rekli, da crew govori tudi srpski. A si zvedela še kaj več oz se prijavila?
Dodan: 25. 08. 2009 @02:35:54
a res srpski pizda ce ne bi zivel na havajih na crno bi takoj delal za emirate vsaj kej sveta bi videl sejseli npr pa jugovzhodna azija...
Dodan: 25. 08. 2009 @04:46:29
Mogoce kdo ve, ce je pogoj imeti koncan fax?
lp
Dodan: 25. 08. 2009 @07:46:41
ali se lahko prijavim kadarkoli ali imajo kakšne posebne termine in selekcije? časa do zdej nism imel, ga mam pa zdej, pa nevem če se lahko prijavim kadarkol. upam da kdo kej več ve
Dodan: 25. 08. 2009 @11:01:55
Bogato dvomim, da je za natakanje pijac, demonstracijo "ukrepanja v sili", pogrevanje pripravljenih jedi in podobno potrebna univerzitetna izobrazba. Cimvec jezikov je treba znat ostalo pa so manj zahtevna manulana dela.
Dodan: 25. 08. 2009 @11:12:22
Ne, fax ni pogoj, tudi delovne izkušnje niso pogoj, je pa to vse prednost. Angleščina je obvezna, vse ostalo so prednosti. Kolikor sem videl, trenutno nimajo prostih delovnih mest niti open days po svetu. Zdaj pa dajte še malo poklikat po strani, ki je zgoraj napisana, saj tam res vse lepo piše.
Dodan: 25. 08. 2009 @21:53:48
Hrvatica pri Emirates je govorila Slovensko. Slovenke pri >Emrates se nisem spoznal :)
Dodan: 25. 08. 2009 @22:58:11
ja saj se ve, da od Sare Isaković oče dela za Emirate in on govori srbsko
Dodan: 26. 08. 2009 @08:11:09
q2, a maš potem kaj z Emirates, da veš, da je Hrvatica govorila slovensko? Ker takrat, ko sem to slišal na letalu, niso omenili hrvaskega jezika. Ce pilot, kot Isakovic govori srpsko, to ne pomeni, da to povejo kot jezik, ki ga govori crew, temveč je to mišljejo na kabinsko osebje, torej stevke in stevkoti.
Dodan: 26. 08. 2009 @14:58:40
Sarin oče je TUDI državljan Srbije. Kako je pri Emirates prijavljen seveda ne vem. Zelo mogoce kot drzavljan Srbije. Nic ni narobe pri tem :)
Dodan: 27. 08. 2009 @08:31:40
Saj nisem rekel, da bi bilo kaj narobe s tem. Mislil sem samo, da če pilot govori srpsko, tega ne povedo, ampak povedo samo za jezike, ki jih govorijo stevke. Pri Emirates pa ni važno od kod si, saj vzamejo vse, tako da so res multi national.
Dodan: 27. 08. 2009 @11:24:24
Emirates Airlines
Tule si lahko prebereš prispevek, ki je bil objavljen na Cosmo spletni strani.Prispevek govori o eni Slovenki, ki je zaposlena kot stevardesa pri Emiratih. http://www.cosmopolitan.si/kariera/ko_zaslisis_klic_tujine-28@2.aspx Kolikor sem sama prebirala jake in ovake forume, Emirates ne zaposljuje več, nekaj se šušlja, da naj bi pričeli s novim zaposlovanjem šele 2010. Drugače pa se lahko oddaš na njihovi spletni strani CV in te bodo potem obveščali o novih delovnih mestih. Tule najdeš tudi obsežni post na Como forumu o stevardesah: http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=563 Pa tule je bilo tudi nekaj napisanega o tej temi: http://www.sta-lj.com/forum/q/zapisi/2966537 Toplo pa ti priporočam sledeči blog: http://prepare4landing.blogspot.com/ Gre za blog ene Nemke, ki dela pri Emiratih in piše o svojih delovnih dogodivščinah. Vsekakor prijetno in poučno branje. Lp, Bunny
Dodan: 27. 08. 2009 @17:13:45
Kljub izredni izkušnji Marija meni, da Dubaj ni mesto, kjer bi se ustalila, zato se namerava čez kakšni dve leti vrniti domov. “Tukaj imaš občutek, da smo vsi v tranzitu, eni zaradi izkušenj, drugi zaradi zabave, tretji var-čujejo za boljši jutri, da se lahko vrnejo domov, vsi pa hitijo eden mimo drugega in ni pristnih prijateljstev.” Je pa tudi res, da za vecino tujcev pri Emirates GRE ZA OBCASNO DELO (NEKAJ LET KOT SI ZDRAV IN LEP :)) IN LE CE SI PILOT ALI OH IN SPLOH TE "DRZIJO" DLJE. TUDI CE BI HOTEL LETA IN LETA NE MORES DELATI TAM.
Dodan: 28. 08. 2009 @13:22:11
Jaz sem imel z njimi že 11 letov in sem videl med stevkami tudi kakšno starejšo mamo, tako da mislim, da to ne drži. Dokler si fizično in psihično sposoben ne vidim razloga, da bi te vrgli ven. Pa ravno te starejše mame so veliko bolj naravno prijazne in pozorne kot poplava mladih in neikušenih stevk pri Emirates. Taka je moja izkušnja.
Dodan: 28. 08. 2009 @14:04:03
Starejse mame so "sefice" in ne RABIJO IJIH TOLIKO KOT "MLADE".
Dodan: 30. 08. 2009 @18:50:33
Emirates Airlines
EmiratesAirline zaka si tako negativen/-na. Če si punca tako zelo želi delati za Emirate, potem naj poiskusi, ni ji treba že na začetku ubiti vso upanje. Saj itaq sama, ve da si je ful težko priti zraven, zato res ne potrebuje še nikogar, ki ji tako vztrajno "negativira" vso zadevo. Lepo je, da ima sanje. Kam pa bi prišli, če jih ne bi imeli.
Dodan: 18. 09. 2009 @15:45:38
Poskusi če si to zares želiš.. Je pač super izkušnja in če te nič ne zadržuje tukaj, te podprem. Jaz sem šla na izbor dve leti nazaj v Benetke. Prišla do zadnjega kroga in si medtem premislila.. Najbrž bi se odločila za to, če bi me še vedno čakala služba ki jo opravljam sedaj. Ampak življenje tam ni bogvekaj. Celo leto v klimatiziranih prostorih- če seveda ne telovadiš v nočnih urah, nočni leti, plača pa tud ni neki bajna.. JGre se pa predvsem za nova doživetja, no tudi prišparat se da.
Btw svoje čase sta delali pri Emirates celo dve stevardesi- slovenki, tako da je bilo možno slišat slovenski jezik. Sedaj je ostala tam samo še ena slovenka- če je še tam..
lp
Dodan: 18. 09. 2009 @15:56:02
Mogoče samo še to glede izbora.. Jaz namensko nisem šla na izbor v Beograd.. Tam se prijavi čisto preveč ljudi in je konkurenca obupna.. Italijani pa že tako ne slovijo po ravno briljantni angleščini in so bile Benetke več kot dobrodošle.. :) Seveda tudi tam ne manjka punc ki pridejo celo iz Romunije, Češke.. In ko vidiš ta razočaranja, ko niso izbrane, mene je čisto šokiralo ko sem vidla punce jokat, spraševat se zakaj one niso bile izbrane.. Ampak tako pač je.. Emirates imajo nekako izoblikovan profil ljudi ki jih oni želijo in pač če jim ne sedeš, jim ne.. In si lahko super videza.. Smešno pa je, da določijo že po dveh spregovorjenih stavkih ali si primeren zanje...
Dodan: 18. 09. 2009 @18:14:48
kašen pa je ta njihov izoblikovani profil?
Dodan: 19. 09. 2009 @00:29:15
NA SRBKINJE PALIJO SRBSKA MAFIJA everywhere!
Dodan: 19. 09. 2009 @00:32:43
Prišla do zadnjega kroga in si medtem premislila.. Zakaj nisi sla do konca, da vidis ce te res vzamejo (tudi ce potem nebi sla)? Res ne razumem.
Dodan: 16. 04. 2011 @22:45:09
Zanimam se za delo stevardese, prefvsem me zanima delo za Emirates, čeprav nimam še nobenih izkušenj na tem področju. Vem pa, da je znanje tujih jezikov pomembno, in sicer angleško govorim zelo dobro, italijansko pogovorno, francosko pa le osnove. Zanima me predvsem morebitni intervju v Itailiji, saj nisem zasledila, da bi potekal letos tudi v Sloveniji. Sicer vem, da je tema že stara, amapk me vseeno zanima, če je tu mogoče katera, ki je šla na izbor v Italijo, in to predvsem zato, ker me zanima, če intervjuji potekajo v italijnaščini ali angleščini oziroma kakšni so še drugi kriteriji.
Hvala za informacije
Dodan: 17. 04. 2011 @16:24:56
Pri Emiratesu je full Srbkinj 
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.