Dodan: 29. 08. 2009 @18:29:32
tribut o slovenski revščini
bil sem zadnje tedne marsikje v sloveniji, vsepovspod nove lepo urejene enodružinske hiše, pred njimi najnovejši lepi avtomobili. zadnje jugece in stoenke je že zdavnaj požrl sosedni odpad. mladina oblečana po najnovejši modi, opremljena z najnovejšimi mobiteli in i-podimi. polni kafiči študentov in mladine.internet v vsaki hiši. polni trgovski centri ljudi, ki kupujejo več kot samo mleko, kruh in meso. obvezna debata tudi : kje si bila na morju ? a nisi bil kako pa to ?
revščina, da me kap. romuni, bolgari in še nešteto ljudi iz drugega sveta se bi hudo veselili naše revščine, le če bi je imeli.
Dodan: 29. 08. 2009 @19:01:13
Re: tribut o slovenski revščini
Se strinjam, popolnoma! Je pa res, da srednji sloj čedalje bolj izginja.... V Sloveniji definitivno so ljudje, ki težko živijo, vse več jih je takih, a so pretežno starejši sloj prebivalstva in pa družine, z več otroci ("kolikor jih bo bog dal"), na drugi strani pa tako, kot sam opisuješ. Po drugi strani, pa smo slovenci zelo nagnjeni k vsem, kar je "materialno", da se na ven vidi.. dobre hiše, dobri avtomobili, kakšna pa je resničnost, pa vejo le oni sami...
Dodan: 29. 08. 2009 @19:16:45
to izhaja tudi iz tega, da so zahteve vse večje. eni pač ne razumejo, da se s delavsko plačo ne da VSEGA imeti in se zaradi sekirajo in jamrajo.
izbira in ponudba sta ogromni, in je težko nekaj ne imeti. v časih juge so bile zahteve manjše, ker je bila izbira zelo zelo skromna.
Dodan: 29. 08. 2009 @22:42:53
Ne moreš ti navzven ocenit kdo je reven in kdo ne. Nove in lepe obleke se itak da dobit skoraj zastonj, če ne drugače vsaj takrat ko so akcije. Tudi hiša ni neko merilo, saj danes vsi, še posebej mlade družine, vzamejo kredit in ga odplačujejo še dolgih 30 ali 40 let. Tudi za avto večina ljudi vzame kredit. Si sploh predstavljaš življenje v sloveniji brez avta, še posebej ob tako "dobrem" javnem prevozu? In če gre študent od časa do časa na kavico in ima mobitel/ipod, to lahko pomeni tudi to, da je delal cele počitnice (poznam tudi take ki ob študiju delajo čez celo leto) in si za ta denar pač nekaj tudi privoščil (btw, mobi se dobi že za borih 20 evrov). Itak pa brez mobija dandanes zelo težko živiš. Imam ogromno takih prijateljev in res ne vem kam za vraga si ti gledal, ko si potoval po sloveniji. Sicer pa itak ne bo noben navzven kazal da je reven, zresni se malo.
Dodan: 29. 08. 2009 @23:07:46
aha nove adidas in nike oblačila...zastonj ? a lahk tudi jaz zvem kje ?
a misliš da v drugih državah 200 000 everski kredit za hišo odplačajo v 2 letih ?
raje avta za 30 000 evrov, kot tisti za 5 000 evrov...sej ima sosed takega za 20 000 evrov. avto dobiš tudi za 2000 evrov, za vožnjo v službo je vredo, za se pokazat sosedom je pa manj primerni, to pa res.
za klicat je tudi stari mobitel dober, ampak takega nobeden noče, niti zastonj ne.
seveda nimam kaj proti, da si narod privošči dopust, nov avto, nov mobitel itd ... ko si je to privoščil, pa zmanjka denarja, pa reče da je revni.
ali boš imela evro kovanec ali kavo, odloči se !! oboje pač ne moreš imeti, in to eni enostavno ne razumejo. tudi drugje je tako, če misliš novo hišo gradit, se boš mogoče mogla voziti s starejšim avtom in se mogoče tudi dopustom odpovedati, vsaj z normalno plačo.
Dodan: 29. 08. 2009 @23:16:11
ti pišeš, da :
nova oblačila, svoja hiša, nov avto, najnovejši mobitel, vsakoletni dopust na morju in v toplicah, študentsko življenje niso kriteriji za revščino.
torej, če po tvojem to vse imaš, si bo tvojem še vedno lahko revni...se vprašam samo kje ? mogoče v svoji glavi.
pozrešnost nima meja, dobesedno ne!
Dodan: 29. 08. 2009 @23:43:50
Ojoj, če imaš adidas in nike superge si pa že bogat? V srbiji jih dobiš za 5 evrov, seveda fake (itak si jih najbrž videl le pri priseljencih z juga). In če si folk kupi avto za 30.000 evrov, pa ga ne more odplačevat, je to še najmanj tvoj problem. Niso pa VSI taki in nimaš nobene pravice, da reveže obsojaš, ko si privoščijo 1 teden dopusta na morju, za katerega trdo garajo celo leto. Očitno ti poznaš le tiste wannabe šminkerje in nobenega PRAVEGA reveža.
Dodan: 30. 08. 2009 @01:42:27
Krediti kredit krediti ..... vsi so zapufani do vratu. Pa kot je ze nekdo omenil, vecini je vazna slika ki jo predstavljajo okolici, doma pa zivijo na suhem kruhu.
Dodan: 30. 08. 2009 @11:22:17
Pa da ne pozabimo na najvisjo stopnjo davkov - ta, ki ima, ima - ta, ki pa nima, pa ne bo imel. Je bilo, je in bo vedno tako. Na soncni strani ALp.... :-)
Dodan: 30. 08. 2009 @11:33:06
razmislek-zakaj še ena tema po nepotrebnem? sej imaš že par podobnih tem, a ne moreš tja pisat?
sploh ne razumem, kaj bi rad povedal, ampak iz tvojih postov sem razbrala neko zgražanje nad slovenci, ki se zakreditirajo in kupujejo avtomobile na kredit. mislim, kaj to tebe sploh briga? mal preveč gledaš, kaj imajo sosedje in že to, ko praviš, da si po sloveniji gledal lepe hiše, pa dobre avte pred njimi, pa kako je folk lepo oblečen, je sori že mal bolano :)
jst ne vidim nič napačnega v tem, da družina najame kredit in gre v svojo hišo. brez kredita tako ali tako ne dobiš nepremičnine, najemnine pa tud ne moreš v nedogled plačevat. kje pa ti živiš?
kar se avtomobilov tiče: res si lahko vsak kupi ena jajca za se v službo vozit, ampak nekateri gledajo tud na varnost, porabo in še kej druzga pri avtu. če človek vsak dan po 3 ure zabije v avtu, ker se vozi daleč na šiht, zadaj vozi še dva otroka, verjetno ne bo kupil katrce, al kaj?? drugo je preseravanje, tega je veliko, ampak mene sploh ne moti, ker me ne gane, če se kdo mimo mene pripelje v blazno fensi avtu. po možnosti za volanom sedi še kak ponosen 23-letnik in potem takoj veš, kolk je ura :D
mene moti to, da naša država ne poskrbi za tiste, ki to res rabijo. npr. za resnične samohranilke (ne za tiste, ki so samohranilke samo na papirju), za njihove otroke, ki redkokdaj kaj dobrega pojejo, živijo v nemogočih razmerah, ne morejo na morje ipd. grozno se mi pa zdi, da država podpira brezposelne, ki se jim ne da delat. namesto, da bi bilo sramotno bit brezposeln, je čisto normalno, da je pri nas mlad diplomant brezposeln vsaj 1 leto po končanem faksu, ker ne dobi dela. kje je tu logika, da mlad, zagnan in ambiciozen človek ne more prit do službe? problem je seveda tudi v študentskemu delu, ki odžira delo drugim, ampak to je že druga tema.
Dodan: 30. 08. 2009 @11:39:58
Sej najemniskih stanovanj tudi ne... "v nedogled placevat"
Dodan: 30. 08. 2009 @11:43:21
Kako pa lahko pricakujes od drzave, da "skrbi" za samohranilke, ce ima ze sama mentaliteta druzbe do le-teh negativni pristop... Baba je pri 35 ze stara. Mene je to doletelo ze prej, v zdravstvenem domu javnega tipa, ko mi je usluzbenka prijavila, pri 25!! a vi se kar studirate - zdej se bo pa ja treba zaposlit..... Da bi takemu debilu zavila vrat na licu mesta!
Dodan: 30. 08. 2009 @12:09:08
mene tudi ne moti kdo kaj ima, če hočeš več, vzameš kredit in to je to. veliko ljudi pa misli, da jim bo država financirala luksuzne avtomobile in vse kaj si želijo.
poznam enega, ki je non stop jamral, kako so hudi časi in da ni denarja, naslednji mesec je kupil nov avto za 25 000 evrov na kredit. 80 % tistih, ki jamrajo spadajo v to kategorijo (požrešnost), 10 % jim ni do dela (lenuhi), ostalih 10 % pa so rez revni (podpore vredni).
Dodan: 30. 08. 2009 @14:13:35
Ja to se najbolj pozna v sami občini Ljubljani, ko ma vsaki naj bo to mulo, stari nov avto, dobro bajto, lepo oblečen itd. Kaj pa pomurska regija in druge regije.
Dodan: 30. 08. 2009 @14:21:41
Ja v Ljubljani smo vsi bogati! Zato se je pa SOS trgovina izpraznila v 2 urah! Pizda res ste eni mal prizadeti, v Ljubljani je precej revščine, če pa vidite na cestah več avtov, je pa to zato, ker prihaja cela Slovenija sem delat in šopingirat.
Dodan: 30. 08. 2009 @14:23:21
Moja družina je tudi "revna", ampak KO si bom kupovala avto, si bom kupila vsaj varnega in ne neko 20 let staro skropucalo, ki še airbagov nima.
Dodan: 30. 08. 2009 @14:28:44
a je potrebno ekstreme loviti. a med 20 let starim in novim za 30000 evrov ni nobene variante, telica prava si. lažeš sama sebi.
Dodan: 30. 08. 2009 @14:31:16
če nisi kupila izpita (kar bi po tvoji logika sklepal), res boljš, da kupeš takega z 10 airbagi.
Dodan: 30. 08. 2009 @17:22:57
Dej spizdi iz tega foruma, ker čist očitno nisi pri pravi ;)
Dodan: 30. 08. 2009 @20:46:52
Jaz imam Korejca, ki ima vso opremo pa sem dal za njega 800 evrov....lahko ap bi si takoj privoščil avto za 7-8000 evrov.
Dodan: 05. 09. 2009 @20:22:22
DAJ ŽE NEHAJTE enkrat natolcevat, kako Slovenija podpira brezposelne, haha. Pa poglejte kakšna so nadomestila in socialna pomoč drugod po Evropi, mislim naprej od naše Zahodne meje. To kar je DSP v Sloveniji je norčevanje iz državljanov!!!!!Tri mesce brez dohodkov, da se dobi mizerija 200 evrov, soba v Ljubljani v najem stane 200 evrov.
Dodan: 05. 09. 2009 @20:24:13
Dejansko Farncozi in Belgiji plačujejo davke zato da vzdružujejo socialno državo. ZAkaj jih pa mi da se lopovska klika na oblasti dela norca iz nas?
Dodan: 06. 09. 2009 @23:17:35
Pri nas so vsepovosod cene iz Zahoda, plače mamo pa bolj revščino.
Dodan: 07. 09. 2009 @10:06:46
To nič čisto res, ampak če smo za 30% cenejši, plače pa imamo za 50% manjše se pa že pozna. Pa najemnine v Sloveniji so od 30% do 50% nižje. Kr neki v tri dni govort kako imamo zahodno-evropske cene, ne nimamo jih še. Za kakšne dobrine že, ampak najemnine so še vedno bistveno nižje. Mislim, da so kakšne druge stvari bolj problematične, recimo dopolnino zdravstveno zavarovanje, spet ena kraja ljudi v primeru Vzajemne.
Dodan: 10. 09. 2009 @08:41:23
Slovenija je draga država, kdaj vam to ne bo končno jasno postalo. Glede na dohodke je hudo, hudo draga.... ljudje si pa zatiskamo oči, da češ kako je drugod po tujini dražje...
Dodan: 10. 09. 2009 @10:04:03
Ampak še vedno se v Sloveniji da preživet s 550 evri na mesec, kar se na Dunaju ali pa v Bruslju ne da.
Dodan: 10. 09. 2009 @16:05:22
V Sloveniji je razmerje med prihodki in cenami zaskrbljujoce. Ne govorit, da drzava ne poskrbi za folk; pa saj dela je ogromno, a zal slabo placanega, pa vseeno bi folk moral raje poprijeti za delo, kot pa jambrati, da ima 200 eur sociale. V tujini je sociala vecja, a procentualno gledano visi na njej manj folka kot pa pri nas. Pa se to so vecinoma priseljenci iz drzav V strani polooble. Poleg tega bi morali spremeniti nekaj zakonov glede na izobrazbo (primer; za delo v trgovini je treba imeti trgovsko ali ekonomsko solo, v skrajnem primeru studentsko napotnico), saj je najveckrat tako, da se vsi delodajalci najprej zanimajo, kaksno solo imas, potem pa kaj znas. Tudi folk hoce delati le tisto, za kar so bili solani, in zato raje sedijo doma in cakajo, da kaj pade z neba. V Sloveniji je vse prevec ozkogledno in zato je vse tezko in ne laufa. Zakoni so enostavno taki, da ljudem ne pustijo delati. Za prodajat cunje rabis trgovsko solo, za delat v kaficu gostinsko, za brusit nohte kot manikerka nek drzavni certifikat, za mirkat otroke vzgojiteljsko ipd., ce tega nimas, izkoristijo studente in jim dajo neprimerna zahtevna dela. Torej nekaj ne stima v zakonodaji. Seveda ne velja za vse poklice in vsa delovna mesta, a absolutno pretiravajo s povprasevanjem po izobrazbi, zanemarjajo pa voljo do dela. In zato je ena gimnazijka odsla v tujino..... LP
Dodan: 11. 09. 2009 @00:35:27
Jah no, zato pa jih toliko dela na črno, ali pa na študentske napotnice. več kot 20% sive ekonomije
Dodan: 11. 09. 2009 @12:03:42
Lej mojca, poznam ogromno slovencev, ki so se preselili v tujino (tudi v bruselj) in se danes nič več ne ukvarjajo s tem, kako je v sloveniji. Predlagam, da tudi ti narediš tako in se mal ustaviš s kritiziranjem Slovenije, ker SLOVENIJA SE TEBE NE TIČE VEČ.
Dodan: 14. 09. 2009 @08:50:59
ja, lep nov zglancan avto pred hišo.....v hiši pa namesto umetniške slike na steni, koledar. na trati na vrtu namesto kipa, plastičen palček. o kakšnem gledališču , operi, koncertih, razstavah še niso slišali. televizija je edina škatla od koder se ti " bogati " ljudje zabavajo. čez poletje počitnice v kamp prikolici ....potem pa jovo na novo za zaslužkom, ker bo treba drugo leto avto zamenjat za nov model . ha ha ha, bogastvo pa tako. mk
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.