Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 17. 01. 2010 @12:44:35
Ryanair - napačno ime na letalski karti???
Nina
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0
Lepo pozdravljeni! Ena moja prijateljica je rezervirala karte preko letalske družbe Ryanair. Zdaj so pa ugotovili, da je pri rezervaciji prišlo do velike napake. Eno so preimenovali in pri drugi je ena črka v priimku narobe napisana. Ne me spraševat kak jim je to ratalo. :) Zanima me, če se da to kakorkoli rešit? Če grejo npr. kr na letališče in poskusijo prit na letalo? Ali je treba to prej uredit? Hvala za pomoč. lp, Nina
Dodan: 17. 01. 2010 @17:23:06
Re: Ryanair - napačno ime na letalski karti???
slon
Gost
samo ena stvar,ne odlašat...takoj rešit,teelfon in poklicat,ampak potrebno bo plačat
Dodan: 17. 01. 2010 @18:37:00
Gost
čaw! jaz sem imela z njimi podoben problem. na njihovi strani imaš levo zgoraj zavihek manage my booking in tam vpišeš podatke (rezervacijsko kodo, e-mail naslov na katerega je bila delana rezervacija...) in potem popraviš ime oz. priimek tako kot je zapisan v potnem listu. stane pa 100 eur. če tega ne boš popravila te ne bojo spustili na letalo, ker se morajo podatki na karti ujemati s tistimi na osebnem dokumentu. lp neja
Dodan: 17. 01. 2010 @21:02:47
Gost
Če se zatipkaš pri imenu, kakšna črka ali dve še ni problem. Če pa imaš napačno ime te verjetno ne bodo spustili naprej. Skratka pokliči in preveri.
Dodan: 17. 01. 2010 @21:48:00
ws
Gost
z ryanairom se ne ''muti'',ampak to oni z nami počnejo:)
Dodan: 18. 01. 2010 @00:34:12
franci
Gost
Je veliko o tem napisanega v prejšnjih temah in vse se da rešit. V glavnem je veliko odvisno od letališča. Edino ni priporočljivo kaj veliko se izgovarjat na nekoga tretjega, ker ta letalska družba ne dovoljuje, da bi agencije ali "drugi" rezervirali karte, ampak jih mora kupec - potnik sam.
Dodan: 20. 01. 2010 @22:24:14
Traveler
Gost
Če ti ne ostane drugega kot plačat raje preveri.. Meni se je zgodilo, da kolegica ni mogla it na potovanje in jo je zamenjala druga (že plačan hotel), letalsko karto se je pa bolj splačalo kupit novo kot pa dati 100 eur za spremembo imena :)
Dodan: 25. 01. 2010 @23:12:09
Mitja
Gost
Zoprna reč. Sicer ne vem kako točno je pri Ryanair-u, ampak ponavadi je tako, da če so dve črki napačni, se da zastonj popravit in ne komplicirajo. V nasprotnem primeru plačaš spremembo imena, ki ni ravno poceni. Js sem enkrat rezerviral karte pri Expediji in so mi v imenu in priimku šumnike enostavno izpustili. Pol sem jih poklical in so hotli, da sam plačam spremembo imena in ko sem zahteval supervisorja, sm se lepo zmenu, da je šlo to na njihove stroške, ker so bli pač sami krivi oz. njihov sistem. Če se je pa kolegica sama zatipkala pa verjetno ni dosti upanja...
Dodan: 26. 01. 2010 @00:16:07
alfie
Gost
Mitja - sam informativno bi ti sporoču, če mogoče še ne veš. V veljavi je po celem svetu dvojno pisanje imen in priimkov, al kako naj to rečem. Se pravi, da če namesto Č, Š, Ž pišeš C, S, Z je čisto pravilno in nikjer ne smejo težit oz. pridet do težav. Pa srečno :)))
Dodan: 26. 01. 2010 @01:46:54
franci
Gost
@alfie : se strinjam s tabo, no na Stanstedu zgleda to takole : Pride oseba s sprintano karto na šalter da bo oddala prtljago in ima karto napisano s šumniki v priimku. Na šalterju jo zavrne in pošlje na tisti prvi šalter spremenit priimek. Po čakanju v vrsti to zastonj naredijo , potem je treba pa še prtljago oddat. In če ne bi logistično mi ostali ta postopek pokrili ( težili, naj vendar počaka oseba za pultom, ker je človek 10m stran), bi šalter zaprli pred nosom in prtljage ne bi mogli oddat. In seboj je nest. To se je nam zgodilo lani poleti. Torej ni čisto tako oziroma imeti je treba veliiiiko časa na voljo.
Dodan: 26. 01. 2010 @15:53:41
tami
Gost

Nisem dobro razumela, kaj je torej boljše da si karto sprintam z ali brez šumnikov v priimku? sama imam namreč veliko šumnikov in res si ne želim problemov zaradi rega. hvala

Dodan: 26. 01. 2010 @19:15:33
Mitja
Gost
alfie, sem pogruntal, ja. Sicer večina strani pri rezervaciji ne sprejme ostalih znakov kot iz angleške abecede in te na to opozori. No pri expediji ni bilo tako.
Dodan: 26. 01. 2010 @20:09:17
Mitja
Gost
Tami - z ali brez - je enako. Verjetno tako ali tako ne boš mogla šumnikov vpisat, če pa jih boš lahko, se ti pa lahko zgodi to, kar se je meni. Tako, da najboljše, da pišeš brez.
Dodan: 27. 01. 2010 @20:26:42
tami
Gost

Sama sem na ryanairu naredila samo rezervacijo, brez šumnikov v imenu, sedaj pa me zanima katere podatke še potrebujem predno sprintam karto. Ali torej npr. moram takrat vpisati tiste CH in ZZ namesto šumnikov tako kot je to spodaj na osebni izkaznici??? to mes sedaj skrbi, ker na osebnih pa je mednarodni zapis naših šumnikov drugačen....

in še ali je potem na karti tudi številka dokumenta s katerim potuješ?

Tenks

Dodan: 28. 01. 2010 @06:13:28
Gost
jst sem vedno naredila rezervacijo s šumniki..sem pa pred enim tednom videla, da so imeli na ekrančku izpisan moj priimek brez šumnika (čeprav sem ga napisala)..tako da je mogoče res najboljše, da se piše brez..sama pa sem se bala, da brez ne bo šlo skozi :) jst bi napisala normalno, le brez strešic, če bi hotela napisati brez..ampak vedno pišem z, ker jih moj priimek pač ima, kaj čem :)......in ne, po novem se številka dokumenta na sprintani karti ne vidi, tako da lahko menjavaš dokument - potni list ali osebna..za karto pa rabiš podatke z osebne (do kdaj velja, državo, kjer je bila izdana, številko..nič takega)
Dodan: 28. 01. 2010 @16:07:36
tami
Gost
najlepša hvala , ste me malo potolažli
Dodan: 28. 01. 2010 @20:05:29
sumnik z s c
Gost
jaz sem vedno naredim check in brez sumnikov, pac napisem z, c.. pa ni problema
Dodan: 11. 03. 2012 @16:31:25
ŠPELA
Gost

Ravnokar sem mi je zgodilo enako. Preko Ryanair smo kupili karte trst-london.Potujeta dve sestri z enakim priimkom.  V rezervaciji obeh kart pa je ime isto. Torej smo nekako kupili dve karti za 1 osebo. Ali se res ne da spremeniti imena osebe brezplačno. Res se nam zdi čudno,saj sem prepričana, da sem vpisala pravilno ime. Res pa je, da imata obe sestri podobno ime in isti primek. Kam naj pokličem, kako naj to uredim. Od rezervacije ni niti 1 ura in oni mi želijo obračunat 110 € za spremembo imena. :/ Kakšen navet /pomoč PROSIM !!!!!

Dodan: 24. 04. 2012 @15:01:23
falc
Gost

Ja če je podobno ime; recimo Maja, Maša ti itak ne bodo računali. Pač pokliči in povej kaj se ti je zgodilo. In to čimprej. 99 % da ti bodo uredili zastonj. To pač imajo varovalo, da ne bi folk kupoval karte po 5 € v akciji in jih potem prodajal naprej, in spremenil ime.

Dodan: 24. 04. 2012 @15:10:10
falc
Gost

aja, za številko pa pobrskaj malo po ostalih podobnih temah. Mislim, da folk kliče v Anglijo.

Dodan: 06. 06. 2012 @13:20:30
Tameya
Gost

Živjo,

jaz sem imela podobno izkušnjo z napačnim imenom - oz. priimkom. Ne vem kako je to ratalo, ampak se mi je namesto priimka zapisalo še enkrat ime, po mailu sem dobila boooking na ime Mrs Maja Maja. 100% sem napisala svoj priimek.... nič mi ni blo jasno. Sem ful klicala nasledn dan na njihovo mednarodno številko (+448712460002), če bi se dal kej zrihtat, pa nisem dobla veze. Potlej sem mal po tujih forumih prebrala, da je folk bolj uspešen na UK cifri (ista cifra, namesto 2 je 0 nakoncu) in res, po ene 3min sem dobila vezo in zrihtala za 10 eur. Na tujih forumih poročajo, da menda zastonj popravijo če gre za kako črko ali dve napake. Glede na dejstvo da mi je grozil nakup nove karte oz. 110 eur, sem zadovoljna, operater je bil prijazen in hiter.

Dodan: 31. 07. 2012 @16:42:34
srk
Gost

Pozdravljeni,

moja izkušnja ;

- v rezervacijo sem napisala moj priimek, ki vsebuje črko Č z CH - preverila pasoš in ugotovila, da bi morala napisati z C

- poskušala sem popraviti napako na sami rezervaciji oz. na dveh rezervacijah (saj letim na dveh raličnih linijah in sem morala narediti dve ločeni rezervaciji) kar je sicer mogoče vendar je strošek 110 € po rezervaciji - torej v mojem primeru 220 €

- razmišljala sem o nakupu novih kart kar bi me za konkreten primer stalo 43 €

- prebrala sem vse "naše" in kup tujih forumov in ugotovila, da je vredno vsaj poskusiti s klicem na njihov klicni center - izkušnje so pa zelo različne na forumih!

- ker sem bolj ziheraš sem želela zadevo urediti pred letom - bi me stalo preveč živcev in seveda denarja če bi mi začeli komplicirati na letališču

- poklicala klicni center, čakala manj kot minuto, govorila z operaterjem - poskusila razložit zakaj sem se zmotila - šumniki in angleška abeceda, etc. - brez težav mi je zastonj popravil to eno črko, v obeh rezervacijah, ter mi takoj poslal novi email s pravimi podatki

- torej hitro, enostavno, brez kalkuliranja in živčnosti pred potjo za ceno 3 minutnega klica v Anglijo

Upam, da bo komu informacija v pomoč...aha še številka 0044 871246 0002 pa prijetno potovanje, Sabina

Dodan: 10. 09. 2012 @17:09:48
IVA
Gost

Rezervirala sem karti in sprintala rezervacijo kjer so podatki o potnikih izpisani s šumniki. Sedaj ko sem delala chek-in pa na boarding pass nimam izpisanih šumnikov. Pred enim mesecem sem tudi potovala pa ni bilo problema povsod sem imela šumnike. Priporočate, da uredim po telefonu?

Dodan: 10. 09. 2012 @23:22:03
acd79
Gost

Joj, ljudje bozji, sumnike se na rezervacijah NIKOLI ne pise, kadar gre za letalske karte ali rezervacije hotelov v tujini in podobno. Vedno se napise C, S ali Z brez stresic. Nihce ne bo sploh opazil, da imate v potnem listu stresico nad crko, pa tudi ce bodo, ne bo to NIKAKRSEN problem. Nehajte si ustvarjat dodatne probleme in delajte rezervacije brez sumnikov.

Dodan: 12. 09. 2012 @00:01:24
en
Gost

Rezervirala sem karto in sprintala rezervacijo. Tako se ne pride nikamor. karto je treba kupit in kasneje, po check-inu tudi sprintat. In tisto ni neka rezervacija in tako naprej. Če teh osnovnih pojmov ne ločite, potem žalostno. Še moja izkušnja, sedaj, ko je verjetno karta sprintana ali kaj že: enako je bilo pri meni, zato je bilo potrebno (samo) na Stanstedu obrnit pri pregledu, ker me niso spustili noter, ker jim je namesto črke š čitalnik kod napisal #$%&/()= . Nazaj na šalter, kjer se kupujejo karte za tisti dan recimo, kjer so karto zastonj zamenjali za tisto manjšo. Torej, ni problema, gre pa ČAS, zato bolje tako, kot svetujete ostali : vedno brez šumnikov

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Se mi zdi, da nas
Živjo, lahko poveš oboje. Hvala.
Hej, js bi tut šla,
Še nekaj: tale najcenejša opcija
V naših poletnih mesecih so
Z letalisca na Dunaju start
tudi ujusansa je super. tam nas
Amm, ja najvrjetneje marca ali
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu LP Robert
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu. LP Robert
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu LP Robert
Pozdravljeni Pišite na prevozi@psd-group.eu.   LP Robert
Hoje je cca. 5 min
@popotnica, kdaj pa načrtuješ potovanje?
mi lahko na mejl pišeš?
Ali so študentske letalske karte cenejše od rednih?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

25.05.2013
10.10.2012 - 30.06.2013
05.06.2013
19.05.2013 - 09.06.2013
25.05.2013
23.05.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™