Ok, če bi postavu kakšno vejico, bi blo tole malo bolj berljivo... saj ni treba vseh, da pa ni nobene...
Drugače pa z idejo ni nič narobe. Moje mnenje pa je, da se v tako stvar spustiš sam ali maximalno še z eno osebo, če res nočeš it sam. Več ko vas je, več je različnih interesov...
Aja, koliko si pa star?
Denis, daleč od tega, da bi bil profesor slovenščine in mi ni važno, če ni napisano v knjižni Slovenščini. Sploh ne gre za to! Gre enostavno za razumljivost napisanega!
Verjemi, da če vas bo šlo več, bo kmalu prišlo do nesoglasij, prepirov... Verjetno se tako počutiš bolj varno, ne vem pa kaj je tako avanturističnega, če si v skupini.
Zame je izziv ali avanturizem to, da se sam odpravim nekam v ¨neznano¨... in verjamem, da za veliko večino na tem forumu.
Mene pa zanima kako mislis shajati s financami na taksnih potepanjih?
ali mas od prej ze nasparano pa zdaj nekam na plano,meni se ideja drugace zdi fajn722
glede na to, da ne misliš samo potovati, ampak predvsem tudi delati, če jaz prav razumem, je 1000 evrov čisto dovolj. za 100 evrov prideš praktično kamorkoli v evropi, in ti jih ostane še 900 s katerimi se prebiješ do prve plače...
aja, koliko si že star? ¨mlad¨ ne pove nič, lahko je to 15, lahko pa tudi 60, če se mladega počutiš :)
kaj se vam zdi da sem premlad za takšen podvig???
g, oprosti, ampak se mi zdi nesmiselno da človeku popravljaš slovnico, ko pa sam ne veš, da se slovenščina piše z malo.
Ok, s tisto slovenščino sem res zaje..., ampak kot sm rekel, ne gre se mi za slovnično pravilnost, ampak za razumljivost napisanega!
ma dej, sej ni reku, da mora knjizno pisat, samo js sm prvo kr zaprla page, k sm zacela brat. kukrkol slenga, kukrkol anglicizmov (ane, sopek roz?), neko formo pa lahko drzimo. nism purist (ocitno), pa mi res ni tezko oz. se mi zdi zelo samoumevno postavljat vejice.
in zdej k denisu. taksne stvari so zelo ok, ampak kot ze omenjeno, cimmanjsa grupa, tem bolj. ok prevoz stekam, sam za na letalo pa ni neke razlike. poleg tega zeeeelo priporocam, da si prej ze mal pogledas, kje in kaj bi delal. evropa te namrec ne caka z odprtimi rokami, ampak to je ze druga zgodba. vazno je da gres, da pridobis lastne iszkusnje in to je to.
se neki, ce ze isces sopotnike, morda bi v tem stilu potem raje nabral kaj tujcev? pa tud tako, glede na potovanje v toplih mesecih, bos na poti sami spoznal veliko ljudi in zihr si boste kako etapo tud delil..interrail je se posebi taka vesela varianta=)
kukrkol srecno tebi in vsem potencialom, ki se morda s tabo podajajo na pot..
Hvala za lepe želje in še enkrat se opravičujem za svoj pravopis. Ja sam jst bi se poglobil na Veliko Britanijo pa vse do Kanade, pa če mi lahk lepo prosim kdo kakšno agencijo priporoča, lepo vas prosim.
Vnaprej se vam prisrčno zahvaljujem.
Sorry, ampak treba bo nehati sanjariti in stopiti na realna tla. Po tvojem pisanju sodec nimas pojma, kaj bi rad in ce tega ne ves, potem tega tudi uresniciti ne mores. S 1000 eur ga nimas kaj svirati po svetu, je prevec tvegano; tudi, ce si avanturist, kot zatrjujes. Sploh ce dela se nimas na obzorju. Pa tudi ideja, da cim bolj poceni priti skozi in cim bolj izkoristiti sorodnike v tujini, se ne bo obnesla, verjemi. To tako enostavno ne gre, saj nismo siptarji ali Poljaki. In kot sm ze napisala, tudi ne razumem, zakaj bi rad, da vas gre vec, kar bo zadevo se bolj zakompliciralo.
A dej jagoda bot tih, če ti skos sloniš doma pred ekranom še nepomeni da morejo tud drugi. Fak pust človeka mogoč pa ve ka dela,ki si pa ti slišala da se z 1000 evri nemoreš potepat si ti fukjena veš ka je 1000 evrov mater s 100 evri prideš skor v vsako prestolnico v Evropi karte tud niso preveč drage.
Hvala za prijazne besede. Sicer pa sem ze kar nekaj casa na NL, leto sem zivela v UK, nato 3 leta na CZ, ce te zanima in vem, o cem govorim. Se vedno se mi zdi, da je avantura, ki bi jo rad dozivel Denis s svojimi nacrti, trenutno pretvegana. To je ze res, da prides v vsako prestolnico, a pot tja je se najlazja. Kakorkoli ze, odlocil se bo sam, predrznih komentarjev pa mislim, da folk ne bo toleriral.
eee,,,denis pot po noge,,,vrjamem da bo huda avantura....lahko pa 500e pustis doma,pa bos vseen zmagal,,,,ziherasi pac drugace razmisljajo,,,,,poznam nekaj takih popotnikov,,,innn vsi preziveli z lepimi spomini....srecno
Ooo jaaaa avantura bo huda, še posebi zarad planu, ki jih delamo hehe. Smo bol adrenalinska družba tisti, ki bo hotu videt bo lahk spremlu na facebooku haha. Sam se je treba prej dobr pripravit, Marec je tuki že trka na vrata. Kulkr gledam na forumih je velik slovencu in slovenk v tujini, posebi kar se tiče Evrope kar je zlo dobr. Treba je povezat narod v eno vlko družbo. Če drgač negre pa prek interneta.
Najprej se nauči pisat, potem se pa kam odpravi...
Sej ce se hoce kdo se bolj nasmejat naj si prebere Denisove poste na avstralija mojforum
.
HHAHAHA jebiga vedno se bodo papčine najdle, tega se zavedam. Ampak jst vsaj nevisim stalno pred ekranom in čakam, da mi mamica pripravi kosilo a je tak. Vidva al pa vidve sta točn to....
Pridete na forum ocene delit,
sej se ni treba tuk nisk spustit,
vem da si zabit pejt rajš neki močnega popit,
sam to znaš, v gostilni se ga vlit,
litre v sebe not zlit,
pr teb vela beseda PIT PIT PIT!!!
hhahahaha DEJ SE NAJPREJ MAL STREZN
Hm... Se kar strinjam z jagodo o tem, da še ne veš kaj hočeš. Najprej praviš da bi delal in čim ceneje potoval. To je načeloma s 1000 evri možno, lahko pa si sam izračunaš, glede na dnevni budget, za koliko časa boš imel ta denar. (za 30 dni = 33 eur/dan - bo kar na tesno)
Ne vem pa kakšno agencijo sedaj iščeš? To se pa ne sklada ne s tvojim budgetom, še manj pa z ¨avanturizmom.¨
Saj želim, da ti uspe, ampak daj še enkrat premisli vse!!!
denis , kaj je to iziv? spominja me na izliv . mogoče misliš na svojo ejakulacijo ? no, želim ti jih še dosti !
Ok Gorec strinjam, ampak smo že pripravljeni na ta podvig in dokaj vse smo že poštudiral. Ostala golazen, ki pride na forume sam pamet solit in zajebavat folk, pa dejte no 21 let sm star pa mam več pameti, kot pa tisti, ki serete na forumih pa ste mogoč starejši. S takimi podvigi neboste morale zbil ampak sam budalo iz sebe nardil.
Ostali pa hvala za vaše mišljenje, upam da bom še kakega dobil.
OK, sm se nekak prebiu čez napisano, ampak vseen, za kolk časa bi to ti šou? Ker dejansko, tud če vas je 10, stroški ne bodo tako nizki. Če pogledaš samo karte za vlake, npr v Belgiji daš za eno uro vožnje 20€...
Ne vem no, 1000€ je mal mal, pa kokrkol okol obrneš. Ker poleg prevozov je tuki še strošek hrane, prenočišč, pa še kej ti na poti loh crkne, kej nabavš kot suvenir...
Ampak OK... Maš mogoče že kšn okvirn plan? Kire države, kolk časa, kam...
Prva postaja je Munchen, glej 1000 evrov na osebo in 3 smo. Glih nevem kuk si ti potoval po Evropi ampak nisem jst tu, da zdej obsojam. Sigurno je treba mal improvizirat, se prilagajat zadevam, ki ti nepričakovano vletijo med potjo. In sigurno negremo sam lenarit, spat po hotelih, se jebat po kafanah in diskačih.
Denis, zakaj se jezis? Najprej vprasas za mnenje in nasvete, potem pa da ti ne bi pameti solili in da imas ze vse nastudirano...hm, meni to ne gre skupaj. In s takim nacinom govora (ter razmisljanja) ne bos prisel dalec, tudi ce si star 21 let (to so leta za studirat, ne pa se pametnega delat).
HAHAHAA študirat, ta je dobra (prej rečeno večni študenti), jagoda to so leta idealna, da nekaj ustvariš in vidiš z lastnimi očmi kako je v resnici življenje. Sej nepravim, da so vsi "nasveti" (prej neprimerne pridige ter neprimeren besedni zaklad) slabi.
brez delovnega dovoljenja ti bo v Munchnu ostala bolj prazna denarnica.
UUUUUU hvala za to informacijo, res hvala jst rabim malo drugačne nasvete ali pomembne informacije ne pa tist kar že vem, kot je dovoljenje
Glej Denis, s takim sarkastičnim odnosom ne moreš pričakovati da ti bodo ljudje pomagali z nasveti. Kako pa bi naj "eden" vedel, da glede dovoljenja imaš že info? Jaz vidim njegov post kot dobronameren. Pač, zahvališ se ali sploh ne komentiraš in to je to! Ker s tem "uuuuuuuu, to pa res........" ljudi samo odbijaš. Tudi moj post je mišljen le kot nasvet, ne ga vzet kot neko kritiko.
mene pa zanima, kje je Denis danes, oz. ali mu je uspela ta ¨avantura¨??
verjetno doma.kakor je tu nakladal,verjetno ni odsel nikamor.
To je pa bila zdaj svojevrstna zabava, branje vseh postov namreč. Saj načeloma nimam kaj bistvenega za povedat, ampak mogoče pokomentirat, ker me že dlje časa pošteno moti, da so ljudje nepismeni tukaj in večino časa nimam pojma kaj sploh pišejo. In v tem oziru se popolnoma strinjam z jagodo in g-jem. Saj ni treba pisati knjižno in tudi ne pravilno, samo berljivo pa bi bilo res priporočljivo za razumevanje vsebine. In "orto sleng" in narečje (tukaj se navezujem na ljubljanščino in hudo krajšanje besed) tukaj ne pomagata kaj dosti.
Kar se pa tiče načina potovanja, smo si ljudje različni in pojem avanturist si vsak razlaga po svoje. Se pa tukaj spet popolnoma strinjam z jagodo. Denis namreč nima sploh pojma kaj govori oz blodi. Jaz še zdaj sploh ne razumem kaj je on želel povedati. Plus tega pa se mi zdi, da je glede svojega budgeta malo naiven. Ker Europa je daleč od tega, da bi bila poceni, ne glede na to kam greš. Tukaj je potem 1000€ malo, še posebej zato, ker si ljudje predstavljajo, da lahko kar takoj kjerkoli dobijo delo (na črno) in zaslužijo mastne denarce. To pa je daleč od resnice. Pa tudi ni ravno tako, da ko potuješ, da je to "travel channel experience". Tisti, ki imajo izkušnje s potovanji, verjetno vedo, da se kdaj pa kdaj tudi zalomi in ni vse tako kot si pričakoval.
Me pa res zanima kako daleč so ta Denis in njegova vesela družba prišli. Tako da Denis, zavoljo vseh, ki se tukaj na forumu skrbimo zate, deli svoje zrele izkušnje z nami, da se bomo lahko kaj naučili o avanturi.
Lp
Me pa res zanima kako daleč so ta Denis in njegova vesela družba prišli. Tako da Denis, zavoljo vseh, ki se tukaj na forumu skrbimo zate, deli svoje zrele izkušnje z nami, da se bomo lahko kaj naučili o avanturi
Mislim da je se vedno doma.Preberite temo:obiranje sadja v tujini.

lp Alex
Denis,čisto sam, brez denarja, sem peš prehodil Europo, od Bruslja, do Rima. Od Carachika do Candelarije od --- do---
Če si sam zmoreš vse, samo verjeti moraš. Če jih je več pri vsaki tezavi nastane špendir.
Visoko v hribih sem (nad3000m) ostal brez vode. Dva dni brez vode. Sedaj si pa zamisli, da bi bila dva ali še vec....
Če imaš vero, boš zmogel vse..
brez denarja ni mogoče potovati, sej v evropi ne. od vere neboš sit. lačen boš tudi, če verjameš, da nisi lačen. vsak je do zdaj mogel kruh kupit, bog ni ničesar podaril. to je živa resnica. ostalo so pa zgodbice in pravljice.
brez denarja ni mogoče potovati, sej v evropi ne. od vere neboš sit. lačen boš tudi, če verjameš, da nisi lačen. vsak je do zdaj mogel kruh kupit, bog ni ničesar podaril. to je živa resnica. ostalo so pa zgodbice in pravljice.
Pravzaprav na tole nisem imel namena odgovarjat. Prepričevati PREPRIČANE...Zaradi drugih, na tem forumu je nekaj DEKLET ki se, bi se upale...Poizkušal sem si ustvariti sliko PREPRIČANEGA, no jaz ga vidim takole.Je na potovanju, na Metelkovi kupi travco, pa enga uniona, in o tem DOŽIVETJU ves navdušen pripoveduje MAMICI. Mami jutri mi boš pa dala 20€ bom potoval na TRŽNICO, veš jaz sem že pravo POPOTNIK....
Bog daje... Tu odlomek z moje poti. V Frančiškanskem Samostanu v Švicarskem mestecu Noefels. Predstojnik pide , kmalu po zajtrku k meni v sobo in pravi:. " Odločili smo se , da ti bomo kupili nove čevlje, v Alpah je še sneg v teh jih ne boš mogel prečkat saj imaš že vse raztrgane.....
Po kosu se poslavljam:: " Kako naj se vam pa zahvalim za to čudoviti darilo". " Zahvali se Bogo, da te je poslal k nam, mi smo se mu ze.
Tisti, ki potujete, veste kako Bog daje. Maminim mazicam pa daje MAMICA.
ja bog rad daje, švicarji pa brez denarja ni dajo ničesar. če boš beračil bodo poklicali policijo in te bodo nagnali. ostalo je pa tvoja domišljija in fantazija. tisti tvoji samostani nudijo prenočišče, vendar za lepo plačilo.
lahko greš v trgovino in si napolniš voziček, na blagajni pa verjameš v to, da bo bog iz žepa potegnil denarnico in blagajničarki poravnal račun. haha. lahko pa smukneš mimo blagajne, v tem primeru boš vsaj v aresti lahko zastonj spal.
Negativni ljudje vidijo vedno vse negativno in njihova dogajanja so vedno NEGATIVNA.
Jaz sem pa Svico dozivljal zelo pozitivno. Tu bom opisal samo dva primera.
Noci se,rahlo dezuje, ko prispem v mestece Aarau. Pred cervijo vprasam dve dekleti, kje bi lahko prespau. Tedaj - kot bi padla z neba - se prikljuci starejsa zenicka in pricne:. " ... sem slisala...pridite...poznam ljudi, ki vam bodo pomagal".
Pelje me cez cesto v lokal, posadi me za mizo pred lokam in izgine v notranjost. Prinese mi kozarec crnega vina sesendvic in se enega Seznani me z druzbo za sosedjo mizo, kateri po telefonu uredijo za moj sprejem v dom Heilsarmme.
V domu mi dajo sobo za goste Dezuni mi razkaze dom , kje je kuhinja, kje so hladilniki....Nasledni dan sem obiskal urednistvo Aarauerzeitung in urednistvo radia.
Gostoljubje sem izkoristil dva dni. Pri odhodu so mi vsi stiskali roke, hoteli so izvod cajtunga z clankom o moji poti in mi zazeleli srecno pot.
V Malojo sem prisel zjutraj. Moji novi prijateji v Bazlu so mi dali naslov samoupravnega doma. Tu me je upravnica ze prcakovala, ker je urednica Vaterlanda iz Lichtensteina ze nekajkrat klicala, ce sem ze prispel.
Tudi tu sem izkoristil GOSTOLJUBJE kar dva dni.
Vse to je bilo GRATIS.
napisi nalove,kje si zastonj spal in jedel,da bomo tudi drugi lahko izkoristili to gostoljubje.
haha, en dan si bil v aara-u drug dan pa že v na majoli. a so ti menda tudi helikopter podarili. kaj je ima liechtensteinski vaterland z malojo veze ?
daj mi naslov tega doma!
bog rad da, župniki in cerkev pa radi kasirajo. ena noč spanja v samostanu stane 60 € (in kaj v švici uradno piše, tudi velja - brez izjem, izgovarjanja in barantanja).
gost!
v vsakem vecjem mestu so ustanove, ki brezplacno nudijo spanjne in hrano. Ker se glede na potrebe stanje hitro spreminja, je najbolje vprasati.
Najbolj poznane po Europi so Caritas,Heilsarmme, Tafel. V Svici so pa tudi drzavna zavetisca in privatni samoupravni DOMOVI.
V Bazlu lahko poisces skupino Airtrein, lahko bos spal brezplacno, ce se jim pa prikljucis, bos lahko tudi KUHAL.
V Rimu delijo hrano in pijaco veckrat dnevno na zelezniski postaji itd.
V New Yorku v Harlemu delijo na Madisonaveniji krizisce 124ceste Baptisticna cerkev vsak ponedeljek na 125 cesti vzhodno delijo samo crncem...
Povej kje te zanima pa ti bom napisal kaj vec.
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
|
01.11.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |