Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 07. 02. 2010 @18:58:43
Indonezija
Matija
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Kakšne imate kaj izkušnje s potovanjem po indoneziji.. Brez Balija- oz. a ve kdo za kakšen dober blog kjer bi se dalo čimveč izvedet kaj se splača videt, obiskat, počet ..ipd.. Kdaj imajo deževno dobo doli?

Dodan: 08. 02. 2010 @18:10:30
Re: Indonezija
helena
Registriran uporabnik

deževna doba je cca. od oktobra do aprila, je pa res odvisno v katerem delu države se nahajaš, npr. na Baliju in sosednjih otokih deževna doba ni tako izrazita, medtem ko na Sulawesiju že moraš met kako pelerino

za potovanje po Indoneziji pa je čisto odvisno kaj te zanima - žuriranje, odmaknjeni kraji, podvodni svet, trekingi, ... Indonezija ponuja toliko, da sigurno vsak najde kaj zase. zakaj želiš Bali izpustiti? splača se spoznati hindujce, njihov način življenja, če se izogneš Kuti z okolico je prav lep....

Dodan: 08. 02. 2010 @18:25:25
matija
Gost

zanimajo me bolj odmaknjeni kraji kakšen treking (vulkani ipd.) ter seveda tudi za finale kakšen teden morja- snorkanja in namakanja Za Bali mam v osnovi predsodek da je preveč turističen ..seveda se pa lahko tudi pustim prepričat da se ga vseen splača obiskat...

drugače mam plan odhoda enkrat konec oktobra za cca 1 mesec.. edino tole z deževno dobo me malo moti

Dodan: 08. 02. 2010 @18:34:20
helena
Registriran uporabnik

moje mnenje - obišči Bali, izogni se južnega dela (no, itak je letališče na jugu), ne bo ti žal, še posebej oktobra ko ni glavna sezona. na baliju, lomboku se nimaš bati deževne sezone...jaz sem bila tam 1 mesec v istem času, pa je 1x deževalo. pa še to je tak, da se v pol ure zlije, potem pa je spet sonce. toplo pa je itak. definitivno je najbolj "odmaknjen" del države kakšna Papua, boš pa na vsakem otoku našel kraje, vasi, kamor ne hodijo pogosto kakšni tujci...šnorklanje, plaže in podobno so odlične na kakšnem lomboku, gilijih, floresu ali pa okoli komoda

Dodan: 08. 02. 2010 @18:35:44
helena
Registriran uporabnik

aja, še to - treking na Rinjani (Lombok) 3700 metrov (vulkan)

Dodan: 08. 02. 2010 @18:49:43
matija
Gost

kakšne so pa kaj cene notranjih letov in ostalih prevozov (vlak ladje..) in kje je bilo tvoje izhodišče? jst trenutno gledam in se da dobit do jakarte že za 560 eur iz munchena..je pa to čist drug konc kot mi priporočaš..pa še tako na splošno ..cene prenočišč? seveda smo skromni brez luksuza :p pojstla pa tuš in to je to

Dodan: 08. 02. 2010 @19:06:12
janja
Registriran uporabnik

Men je bilo pa najlepši del Indonezije potovanje po Sumatri. Sicer sm bla še po Javi, Lomboku in Baliju, ampak če bi šla še enkrat, bi vrjetno ceu mesec šla po Sumatri. Ni turistična, ponekod si edin turist, maš dost več stika z domačini, cene so pa še nižje kot drugje po Indoneziji. Nekak se zdi bolj pristna. Tam smo šle čist do severa - do Aceha, ki je super. Še posebi otoček Pulau Weh . Sicer je mal težje dostopno, ampak je vredno. Tam sva bli na dolgi peščeni plaži, kjer ni blo nikogar razen naju. 

Java mi  ni bla zelo ušeč, ogromn je blo turistov, tut domačinom se je nekak šlo bolj za denar (moj oseben občutek). Za ilustracijo - potem ko sva že plačali izlet z džipom do Broma in nazaj, naju džip ni počaku, ker je pač že mel najin denar in naju je oustil sred puščave. Je kar trajal da sva dobili drug prevoz, ker noben ni hotu zastonj pelat, čeprav sva že plačali.. Na koncu so naju s sabo vzel neki domačini...

Bali je pa tut neki posebnga. Ubud je super, za tm se splača par dni vzet. Mi smo šli kolesart okol Ubuda in je bla super izkušnja, pelješ skoz njihove vasice in sploh ni tko, da bi iz vsakega grma skakal razni avstralski turisti. Izogibej pa se Kute, me sva od tam pobegnili po nekaj urah. Polno je turistov, zahodnjaških trgovin, v morju se pa ne sme kopat. Je pa zelo fajn za surfanje.

Tut lombok je fajn, posebi jug. Tisti, s kerimi smo govorile, so bli tut navdušeni nad Sulawesijem.

Če te še kej zanima, pa kr vprašej

Dodan: 08. 02. 2010 @19:13:11
janja
Registriran uporabnik

Pa še to - da si samo na baliju, ne spoznaš res prave odmaknjene indonezije. Je pa dost lažje za potovanje, ker so prevozi bolj urejeni pa tut razdalje so manjše in se hitrej kam pride. Tko d odvisno, kaj hočeš. Čeprvo 1 mesec na baliju se mi zdi nekak preveč... ?

Prevozi niso dragi. Me smo za letalske karte dale prbližno 200 - 300 eur (za 4 notranje lete). Smo kr pršle na letališče in kupile karte za isti dan, ker prej še nismo vedle natančno, kdaj bomo kje. Samo zadnji let do Jakarte smo od doma rezervirale prek AirAsia. 

Dodan: 08. 02. 2010 @19:57:32
matija
Gost

Vsekakor ne mislem biti en mesec na Baliju..če bom sploh šel dol. Sumatra se tudi meni sliš super.. Koliko ste pa kaj za prenočišča dajale.. od do?

Dodan: 08. 02. 2010 @20:11:29
janja
Registriran uporabnik

Amm... prenočišča so bila poceni. Dobr, sicer nismo ble v nekem luksuzu - toplih tušev ni blo, kopalnice so ble pa večinoma une za polivat z vodo ampak je blo pa dokaj čisto. 

Plačevali sva za sobo (se prav za obe skupej) od nekje 3 eur na noč (V Tuk Tuku na Samosirju sva tok dali za najino lastno hiško s pogledom na jezero  pa do 10 eur na noč. (ubud, pulau weh). Sicer rezervirali prej nikol nisva ničesar, ker sva si pot sproti prilagajale. Aja, edin prvi dan je bilo v jakarti malo dražje - 250.000 rupij za obe. Je bla pa topla voda pa tut prišli sva sred noči in je bil to edin hotel, k je biu še frej...

Za obroke sva dajali nekje od 50.000 rupij za obe (Sumatra) do 100.000 rupij za obe (Java, bali). (1 eur je cca 15.000 rupij) .

Prevozi pa kakor ti use zbarantat. Prvi dan sva za 5 minut vožnje s taksijem dali 50.000 Rp, kar je veeeeeelik preveč, ampak se nisva še znašli z njihovimi cenami. lokalni avtobusi so cenej, ampak počasni. Sicer so pa njihove ceste tko al tko zgodba zase  

Kok ti zavidam, ker greš v indonezijo. Jaz bi šla tut

Dodan: 09. 02. 2010 @10:26:35
TINA
Gost

Hej... jaz grem tudi okt s prijateljico v Indonezijo... Najin plan je videt Bali, Lombok, java in še v Kambođi Angkor Wat.

Zanima me, ali mi lahko svetujete iz kje in kam bi se najbolj splačalo letet, za naprejšnje povezave? Bi pa delale krog (smer ni pomembna), da se ne vracamo 2x v isto mesto..zaradi casa.

Hvala..in Matija, mogoče se vidimo

Dodan: 09. 02. 2010 @10:27:14
helena
Registriran uporabnik

no ja, letalske karte so še bolj poceni, če jih rezerviraš vnaprej. po indoneziji ti letijo air asia, lion air, garuda indonesia, batavia air, mandala airlines, wings air, merpati, sriwijaya... nekaterih od teh ni možno rezervirati preko neta (pač indonezija). definitivno je za bali 1 mesec too much, se pa splača riskirati kak teden...

Dodan: 13. 02. 2010 @12:04:58
ZALA VILLA BALI
Gost

Bi rada svoje poročno potovanje doživela sanjsko in sproščeno, v prefinjeno opremljeni vili s privatnim bazenom, med terasami zelenih riževih polj, uživala v pogledu na barviti sončni zahod, se predajala gurmanskim užitkom morskih sadežev, srkala sok iz svežega ananasa in kokosa in se razvajala s tradicionalnimi masažami …

… doživela nekaj nevsakdanjega: se igrala z opicami in tropskimi papigami, jahala slone, plavala z igrivimi delfini v bazenu, se naučila deskati na valovih indijskega oceana, se podala na rafting skozi tropski deževni gozd, si ogledala koralni greben s pisano barvitimi ribami, tradicionalne balinezijske plese, mogočne hindujske templje ali pa samo poležavala in lenarila na tropskem soncu ...
Kontaktna oseba : Andrej Zorko

Dodan: 18. 02. 2010 @12:40:36
pupa
Registriran uporabnik

Me zanima tisti ki se bli na baliju in na splošno v indoneziji.... kače???? a je res ogromno kač?

Dodan: 18. 02. 2010 @13:16:58
Tina
Registriran uporabnik

Sem ti sicer že v drugi temi odgovorila, ampak še enkrat: mah, ni jih ogromno. Jaz nisem niti ene videla. Sem videla pa OGROMNEGA gekona (in milijon malih, itak), ki je živel v moji kopalnici v bungalovčku 

Sam gekoni itak srečo prinašajo, ti bojo domačini povedali. 

Dodan: 24. 03. 2010 @12:23:31
Re: Indonezija-bali
lili
Gost

Ja mi smo lan bili na Baliju pri Andreju in Idi.Z eno besedo-to morš doživet.Prijazni gostitelji in ljudje.Pocen in dobra hrana.

Videli smo veliko ali koliko želiš z slovenskim vodičem Andrejem, ki nam  je uresničeval naše želje.

Tako da ja se splača čeprav je daleč ampak ob takšnih lepotah ki jih doživiš pozabiš pot tja in nazaj.

lp Lili

Dodan: 26. 03. 2010 @12:44:59
B.P.
Gost

Ja mi smo lan bili na Baliju pri Andreju in Idi.Z eno besedo-to morš doživet.Prijazni gostitelji in ljudje.Pocen in dobra hrana.

Videli smo veliko ali koliko želiš z slovenskim vodičem Andrejem, ki nam  je uresničeval naše želje.

Tako da ja se splača čeprav je daleč ampak ob takšnih lepotah ki jih doživiš pozabiš pot tja in nazaj.

lp Lili

Hej, tudi midva z punco imava namen obiskat Bali in okolico - vendar v omejenem času slabe 3 tedne, navsezadnje k si zaposlen se moraš dosti omejit na čas Navsezadnje v teh slabih 3 tednih bi rada vsaj dodobra spoznala Bali in lagodno življenje

Me pa zanima nekaj stvari.. Verjetno je potrebno cepljenje proti hepatitis a in b, mi lahko kdo to potrdi? + dosti je slišati o cepljenju v Italiji in da je dosti ceneje kot pri nas... Pa če smo že pri tem, ker letiva v začetku junija, se še najde kakšen interesent, da gremo štirje se cepit? 

Lili, imaš kakšen kontakt od Andreje in Ide, da morebiti prenočišče rezerviramo?

Kakršnekoli informacije so zelo dobrodošle

Dodan: 27. 03. 2010 @09:43:18
Tina
Gost

Moje skromno mnenje: cepljenje niti ni tako nujno za Bali, če pa že, se cepita samo za A. B je po moje čist nepotreben. Edin če imata namen velik potovat tud v prihodnje in bosta kdaj šla v kako res "umazano" destinacijo.

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Popravljam izvorni oglas: Pro
Hana, naslednjič se poskusi z
gre kdo v Benetke 25.9. zjutra
Pozdravljeni, želim si dela
jaz sem pa iz lokve na krasu&n
zakaj pa ne greste na vlak ki
kdaj v oktobru
Se mi je zdelo, da Gambir 
Prodam polno in neodprto &scar
dragi aaa, zanima me, če si
ja, od kje pa? jaz sem iz &sca
ha ha ha, brez klime se ne da
Tam bi moral biti ob 5h zjutra
Kako do ISIC izkaznice?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™