Zanima me, kakšne so kaj vaše izkušnje z vstopanjem v združene države s prenosniki? Kaj točno jih zanima na njih? Samo to, da notri ni kakšna home made bomba
ali tudi software in datoteke ...?
Brala sem res veliko različnih mnenj, pa bi rada še kakšno slovensko, ažurno slišala. Ker če mislijo preveč komplicirat, ga raje doma pustim.
Hvala 
Jaz sicer res že 3 leta nisem bila v ZDA, tako da ne vem, če se je zadnje čase kaj spremenilo. Ampak načeloma jih nikdar ni zanimalo nič, kar jih nebi zanimalo tudi na drugih letališčih - če se kaj skriva v laptopu. Zato ga moraš tudi vzeti iz torbe in ga odpreti. Prižgati mi ga pa še nikdar ni blo treba.
Pa lepo se imej na poti!
jst sm biu lani maja u ameriki, pa mi na letališču niso pregledovali prenosnika, samo iz torbe so ga vzeli, to je to...
Jaz sem bila za novo leto 09/10 v ZDA pa moraš prenosnik le vzeti iz nahrbtnika/potovalke, prižigat mi ga pa ni bilo treba.
lp
Ima kdo kakšne sveže info, kako je z nakupom appla v Ameriki in potem težave pri vnosu v državo, glede plačila davka itd..? Rada bi si kupila notebook, pa ne bi rada potem toliko plačala carine, davka kot bi ga kupila doma... Hvala!
Vzemi ključek z nekaj datotekami (slike, itd), to naloži na namizje, da bo ja čimbolj vidno da je računalnik že uporabljan, račune/škatlo pa spakiraj v kovček od kolegov ali ga pošlji po pošti 
Na letelicsu moras comp le odpreti, ne pa ga prizgati. Lani junija (cas svinske gripe) so v Londonu pred vkrcanjem za ZDA jemali nekaksne brise (s podobno palcko kot je za ciscenje uses, je podrgnil po celmu prenosniku, dal palcko v neko masino, dobil negativen rezultat ter te spustil naprej).
Nabava prenosnika v ZDA: domov leti na kaksno drugo letelisce, ne na Brnik (so me cist pregledal pa davk sm morel placat za prenosnik). Letos sem letel preko Zagreba....carinik pregledal, vendar, ker sem potoval v SLO, je je spustil naprej, na nasi carini pa samo vprasajo ce mas kaj za prijavit....nc ne pregledujejo....v Trstu pa sploh niso zaintereseran za pregled
haha no jaz se se zdaj nasmejem ko se spomnim moje dogodivscine v Miamiju, odprem lap topa, carinik pogleda, rece...
ON: Did you buy it in US?
JAZ: No, in Slovenia.
ON: Are you sure?
JAZ: Sure.
ON: I'll check on that.
JAZ: Ok.
ON: It's Dell, that's american.
JAZ: Yeah, but i bought in in Europe.
ON: Why?
JAZ: Cause i needed it.
ON: I don't believe you.
JAZ: Does your alfabet have ČŠŽ?
ON: What?
JAZ: Does your alfabet have letters ČŠŽ?
ON: No.
JAZ: So, what's the problem? I have those on my keyboard.
ON: Oh yeah it looked different.
.... no comment needed.
hahahaha... sej ne da bi hotela biti stereotipna, ampak ta opis ameriškega carinika je klasika
meni se sicer nekaj takega ni zgodilo z lap topom, ampak s potnim listom...
carinik, on: slovania, hmmmm
jaz: no, it's slovenia
on: it says slovania, is it slovakia?
jaz: it's a different country, i'm from slovenia
on: slovania...
jaz: but,...
on: do you want to enter the usa?
jaz: ok, slovania, if you insist
on: it's running
jaz: excuse me?
on: it's running, the horse it's running
jaz: ???
on: začne obračat liste mojega potnega lista in mi kazat lipicanca...hahahaha
to je počel kar nekaj časa, nakar me spusti naprej in jaz potem ugotovim, da mi je pri tem malo zalomil plastiko na mojem potnem listu, tisto, ki vsebuje osebne podatke...
conclusion: tega idiota se spomnim vsake toliko, ker so me že dvakrat podrobno preverjali glede verodostojnosti mojega potnega lista, ker je sedaj poškodovan, torej sumljiv. ko sem se vračala iz azije, so me v londonu zaradi tega celo zadržali nekaj časa!!!!
conclusion 2: have fun with the usa customs, be it with the lap top or something else they'll find on you to ask dumb questions;-)
jaz sem lani kupo tam lapotopi pa ni noben nic kompliciro......pa bom letos se enga 
|
01.11.2011
|
|
|
16.06.2009 - 11.06.2011
|
|
| Vse vstopnice » | |