Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 30. 03. 2011 @09:17:03
tajska /poplave
totalnajeba
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

in tako sem tukaj, ujeta ze tretji dan v mrzlem in dezevnem bangkoku, propadla mi je karta za jug zaradi poplav, skenslat sem morala potovanje in samo cakam v hotelu, da pride ponedeljek 4.4. in grem nazaj domov v slovenijo.

stran sem vrgla 1200 evrov in se vec (od air asie ne dobim povracila), za to, da nimam od koh samuija in morja nic in da lezim v nekem hotelu zraven letalisca na trdi zimnici in se smilim sama sebi.

nikoli vec na tajsko. ves cas sem imela obcutek, da mi to potovanje ni namenjeno in sesti cut mi je govoril, naj ostanem doma... zdaj pa imam!

Dodan: 30. 03. 2011 @09:26:30
Re: tajska /poplave
ana
Gost

O ti boga revca!!! Saj ne vem ali je tvoj post šala in močno upam, da je.

Imaš pa prav, za drugič bo verjetno bolje, da greš v Poreč.

Dodan: 30. 03. 2011 @09:34:23
a
Gost

Zakaj se pa bluzis v hotelski sobi in se smilis sama sebi? S takim odnosom res najboljse da ostanes doma in nikoli vec ne gres iz hise... sj razumem da je sranje, ampak na vreme ne mores vplivat, lahk pa na to kaj bos od dopusta odnesla in kako se bos mela... sj tajska ni samo koh samui... idi kam na sever in predvsem VEN IZ HOTELA!!!

Dodan: 30. 03. 2011 @14:37:46
m
Gost

se podpišem .. pod a.

verjamem da je jeba...ampak hudiča... sj tajska je velika in zanimiva... res je da če samo ležiš v hotelu...potem ni čudno da ti je hudo... matr...sj sam v Bangkoku se da fest preživet cel teden....

Dodan: 30. 03. 2011 @16:18:19
ona
Gost

Hojla, sredi aprila grem potovat po Tajski za 3 tedne. Pa me skrbijo poplave. Šele sedaj sem zvedela.....

Po mojem bo takrat že ok???? Kaj menite???

Dodan: 31. 03. 2011 @08:01:56
Kaja
Gost

Brez panike, ko sem bla jst tam pol leta nazaj, so ble tudi baje hude poplave, še kakšen teden prej. Ko sem jst pršla, ni blo ne duha ne sluha in sem šele doma zvedla o tem

Dodan: 31. 03. 2011 @08:29:38
AA
Gost

Jst sem ravno prispela iz Myanmara v BKK in preverjam novice o poplavah (ki so do nas in v medije prisle mnogo prepozno!), ampak sem se ravno odlocila, da kljub dogajanju podaljsam svojo letalsko vozovnico za nadaljne 3 tedne (najprej pa seveda vizo, ker smo slovenci se vedno tretirani kot republika Banana in zato, kljub prihodu na Tajsko z letalom, upraviceni le do 15dnevne vize on arrival-uf, to me je tko razjezilo!)

Skratka, ker bi rada ujela water festival v Chiang Maiu, bom sla najprej na jugo-vzhod, ki bi moral biti po mojih informacijah vremensko ok (torej obmocje Koh Changa, konkretno Koh Kood na meji s Kambodzo)

"totalnajeba", res ne vem, zakaj ti ne storis enako... jbg, bos pac obiskala druge otoke, kot si jih planirala-so sigurno bolj 'pristni'(ce ta beseda na Tajskem sploh se obstaja?) in manj turisticno obiskani, kar je po mojem mnenju le en ogromen plus!

Vso sreco... 

Dodan: 31. 03. 2011 @10:56:54
J
Gost

Am, tolk hudo je v BKK, da ne morš it ven iz hotela?? Mislim, da je Tajska ogromna in da niso povsod poplave

Dodan: 31. 03. 2011 @14:17:35
m
Gost

Mrzli Bangkok?! Mislim, da si prva oseba v zgodovini, ki je uporabila to besedno zvezo...

Dodan: 31. 03. 2011 @18:02:45
Grega
Gost
Mislim da smo bili na istem letalu za Bkk. S punco sma tukaj 3. dan in sva videla res veliko, bila po vseh znamenitostih, celi dan v ayutthayi in danes tudi na ribolovu. Res ni soncno a nama je ok. Po Tv gledama poplave na jugu, jutri imava let v Krabi za 2 dni potem boma videla in verjetno namesto otokov samui, phangan in tao pac sla na sever ali JV. lp
Dodan: 01. 04. 2011 @11:57:03
totalnajeba
Gost
Glasov: -2

ja, je!!! planirala sem iti na koh samui, phangan in tao in namesto tega sem morala potem skenslat nadaljno pot na te otoke! zdaj sem se v zadnji minuti odlocila, da grem ven iz BKK na phuket - to je bila edina mozna opcija, da mi zamenjajo flight na air asia - no in zdaj imam sele svojega boga!  tukaj sem padla v popolnoma turisticno past, vse je tri- do petkrat drazje kot v bangkoku, turisti so jim samo limona za ozemanje...

ja, mrzli BKK - medtem, ko imate v sloveniji pomlad, je bilo v BKK zadnje dni 18 do 20 C, vetrovno ko pri norcih in ves cas sem bila v jakni. na phuketu pa je danes prvic po petih dneh nehalo dezevat.

ljudje ne vem, kaj je z vami, mislite, da je povsod na tujem ful lepo, tudi jaz sem tako mislila, dokler nisem videla tega pof# Tretjega sveta, kjer je drek isto kot hrana, hocem reci, z isto roko pobirajo drek in potem pripravljajo hrano.

tudi to, da sem se zastrupila s hrano, nekaj pove o higienskih standardih te dezele. bila sem ze po arabiji in ni niti cetrt toliko umazana kot jug tajske.

ja, super, kar potujte na tajsko, mene ne vidi nikoli vec!!! pa to ne pomeni, da me potovanja ne bodo vec mikala, ampak JV azija - never again.

Dodan: 01. 04. 2011 @12:05:24
peter
Gost

Pa ne da si ti una, k je zadnjič jokala, da ma rajzefiber? lol...

Dečwa, življenje boš mela točno in samo takšno, kot si ga boš sama naredila. Prej kot boš to spoznala, boljš bo zate... Pa srečno... ;-)

Dodan: 01. 04. 2011 @14:29:12
mino
Gost

ta pa je usekana

Dodan: 01. 04. 2011 @14:41:20
Ajna
Gost
Glasov: 3

Jao jao, pa ostanite doma... čar potovanj je prav v tem, da prideš v drugo okolje in kulturo, se prilagodiš njihovim razmeram. Če greš nekam, moraš biti pripravljen na to, da ne gre vse po planu, najti najboljšo rešitev, ki se ti ponuja, sproti spreminjat zadeve... ko se kaj zalomi, si rečeš: jebat ga in se nasmehneš take stvari naredijo potovanja še bolj zanimiva in prav  tega se spominjamo še dolgo. Ne vem kaj nekateri pričakujete, ko se odpravljate na pot. Da se vam bodo pokazala nebesa? Res je, kakšno bo tvoje potovanje je odvisno le od nas. Prav smešni so mi ljudje, ki samo udrihajo po tem kako kje smrdi, kako je umazano, hrana zanič... potem je bolje, da ne greš nikamor, ker bo vedno nekje nekaj, kar te bo zmotilo in ne bo po tvojem okusu. Verjamem, da ni fino, če je slabo vreme, samo na to nimamo vpliva in ne smemo dopustit, da nam to čisto pokvari dneve... bile so že takšne in drugačne prigode, pa niti za eno potovanje ne morem reči, da je bilo slabo... vsako za sebe je bilo vrhunsko dokler je zdravje ok, te ne oropajo ipd. mislim, da ni stvari, ki mi lahko pokvari do te mere, da me odvrne do potikanja okoli... potovanja so zame neki najlepšega, kar lahko počnem, vedno znova komaj čakam, da spakiram in piiiiiičim. Pa bo, kar bo... zagotovo enkratno.

Dodan: 01. 04. 2011 @14:44:27
ona
Gost

Kaj naj ti rečem? Zapadla si v majno depro, če mene vprašaš. Vse okoli sebe vidiš preveč črno. Morda si naredila napako, ker si šla na potovanje kar sama. Sicer, če bi ti vreme ne ponagajalo, bi še šlo, tako pa je res zoprno. Kar pa se čistoče tiče, tako je. Saj to si vedel aže prej, ko si delala načrt poti.  Mene pa to ne moti. Sem bolj prilagodljiva. Iz takih stvari se šalim....no, tudi drisko sem že doživela.......  ;-))

Prepričana sem, da boš malo pozabila in naslednjič še šla potovat. Srečno!

Dodan: 01. 04. 2011 @14:45:05
Ajna
Gost

Aja, pa ne enkratno v smislu: enkrat in nikoli več hahahaha

Dodan: 01. 04. 2011 @14:49:40
Ajna
Gost

Pri meni je driska skoraj pravilo, me že ne more presenetit in pokvarit potovanja. Če je ni, jo že skoraj pogrešam hahahaha glede čistoče sob tudi nisem občutljiva pretirano. Dokler ni 100 ščukov okoli mene, je ok meni je fajn, ne vem zakaj bi komplicirali tam, kjer ni treba...

Dodan: 01. 04. 2011 @16:14:34
J
Gost

Btw če ni dežja, nategovanja s strani domačinov, driske, umazanije ... pol sploh nisi na Tajskem

Dodan: 01. 04. 2011 @18:48:27
AA
Gost
Glasov: 1

No, upam da ta pesimisticen pogled na drzave
JV Azije, ki seveda prihaja od cloveka, ki na potovanja pac ni pripravljen oz. dovolj zrel (brez zamere, s tem ni misljeno nic slabega), od potovanja ne bo odvrnil koga, ki se malo koleba... ravno Tajska je namrec v primerjavi z ostalimi drzavimi daaaalec najpreprostejsa drzava za potovanja, ustvarjena oz. (pre)hudo prilagojena turistom, ki jih dobesedno na vsakem vogalu caka VSE, tudi udobje (ce so le pripravljeni malo globje sleci v zep) in predvsem odlicna hrana... pa tudi vreme tukaj sploh ni tako grozno, pravzaprav je bilo v Bangkoku danes prav hudo vroce, vceraj pa prijetno vetrovno, kar je sicer tezko aprilsko klimo le malo osvezilo-vec kot dobrodoslo!

Mislim, da je cas, da svoja crna ocala zamenjas z roznatimi in zacnes na svet gledati drugace... sej ves, napol prazen kozarec je lahko tudi napol poln!

Dodan: 01. 04. 2011 @20:29:23
vaia
Gost

malo sem gledala datume in res se vse napisano ujema s tisto pupo, ki je pisala v temi rajzefiber..takrat sem ti hotela napisat kakšno besedo za vzpodbudo, ampak glede na to, da sama ne potujem tako daleč, sem se odločila, da bom raje tiho..bila pa sem prepričana, da bo vse pozabljeno, ko boš resnično šla in da se boš imela lepo..zdaj pa...mrzlo pri 20 stopinjah??? dežuje in ti si zaradi tega v hotelu? sori, ampak za to, da si kao vrgla stran 1200 eur si po moje čisto sama kriva..praviš, da se ti je plan podrl, ok, naredi si novega..in 3 dni časa imaš, da narediš nekaj iz svojega dopusta, ker kakšen bo, je odvisno IZKLJUČNO od tebe..res upam in ti želim, da si rečeš, da bolj bedno, kot je zdaj itak ne more biti in se sama potrudiš, da nekaj narediš iz tega, mogoče pa boš na koncu prijetno presenečena..

Dodan: 01. 04. 2011 @20:51:21
Ajna
Gost

Hmmm potem je ta punca šla za samo 1 teden? Dvomim, da gre to za isto osebo, je pa možno. Če je tako, mi je pa res žal zanjo Že sekiranje doma, pa zdaj to... ne vem, potovanje bi moglo biti v veselje... očitno že v štartu ni bilo tako. Škoda

Dodan: 02. 04. 2011 @10:40:07
a.
Gost

ja pa ljudje božji no, pa pustite jo, če ji pač ni kul ... kaj človek res ne sme o ničemer pojambrat in delit svoje negativne izkušnje? argument "potem pa ne potuj" je res totalno mimo.

bi se mi zdelo veliko bolj smiselno, če bi jih kdo dal kakšno spodbudno besedo in ji predlagal kam bi se lahko umaknila, da bi bilo bolje in da bi našla alternativo temu, kar si želi (jaz ji ne morem, ker še nisem potovala na ta konec).

Dodan: 02. 04. 2011 @11:47:53
okala
Gost

Nikoli več v JV Azijo, bila si pa kje? Bangkok in Phuket? Saj je škoda besed. To zame sploh ni jamranje, ampak je to nekdo, ki je šel tja z nekimi napačnimi predstavami in prevelikimi pričakovanji, pa saj ne vem kako bi jo sploh lahko potolažil ali spodbudil, če pa napiše: hrana je isto kot drek?

Dodan: 02. 04. 2011 @13:18:24
Tomaž
Gost

Gospa/gospodična,začetnica teme, tudi jaz si želim, da nikoli več ne greste v JV Azijo in po možnosti, ostanite v Dubaju/Katarju... ne se vračat v Slovenijo, ker zaradi tako črnogledih in ozkoglednih ljudi kot ste vi, je naša država kjer je. Me veseli, da na potovanjih nisem srečal takih limon kot ste vi, ki ne znajo uživati, se prepustiti toku dogodkov... Zelo žaljivo od vas, da primerjate hrano z drekom, privoščim vam da boste tudi vi kdaj v takšni situaciji in boste ugotovili, da ni vsem z rožicami postlano, kakor je vaši nagnusno razvajeni riti.

Ostali mi oprostite za izpad, vendar ne vem, ali je tema namenjena izživljanju posameznikov, ker si ne predstavljam, da nekdo ki je pol sveta daleč od doma, se smili sam sebi in tipka neumnosti po forumu. Razjezila me je.

Dodan: 03. 04. 2011 @05:48:53
a & n
Gost

mi2 sva na jugu tajske ujete v mestu surathani in nikakor nemoreve priti do bangkoka, saj so leti zasedeni, z busom ni mogoce priti, za ladjo je prenevarno. poleg tega napoveduejjo spet slabo vreme. let imava cez 3 dni. ampak sva usen optimisticne in upava da bove prisle in ujele let v bagkoku. tko da si lahko srecna ker si tam. mi2 sva bile v bkk pred 2 mescoma in je tam veliko za pocet poleg tega gres se zmeraj lahko na sever. tko d se nehi prtozvt. peace & love

Dodan: 03. 04. 2011 @23:00:23
Mark
Gost

Sam sem potoval le po EU. Letos sem bil rpvič v Aziji. Osnovno je, da se prej pozanimate kdaj je najbolje leteti oz. obiskati Azijo. Jaz sem imel veliko sončnih dni, saj sem šel v vrhuncu sezone. Bilo je tudi par dni dežja, pa je bila res prava beda. Bolš da se da 100 € več za karto in potuje ko je lepo vreme kot pa da se riskira deževno obdobje. Meni je bilo super na Tajskem. Res da je bilo mal umazano, ampak nisem imel nobenih problemov. Jedel sem le lokalno hrano

Dodan: 04. 04. 2011 @09:12:45
J
Gost
Glasov: 2

Potovat itak ne greš zaradi vremena ... Ja res je fajn, če je sonček, ampak tudi dež ima svoje "lepote". Vse je bolj zeleno, ni tok vroče

Jaz sem bila na Tajskem v deževni dobi in med mojim dopustom je en teden skos lilo - res da se mi glava ni in ni hotla posušit, da mi je nekaj cunj splesnelo in da na vsak izlet ko sem šla, sem gledala ljudi, ki bruhajo zaradi razburkanega morja. Ampak je bilo vseeno noro in sem cele dneve hodila okoli

Dodan: 04. 04. 2011 @15:14:52
Zvončica
Gost
Glasov: 3

Bila lansko leto novembra na Tajskem. Imela enake težave - jug poplavljen... 220 mrtvih, več kot milijon domov uničenih...S prijateljico sva bili ujeti na otok Koh Tao. 5 dni ... nobena ladja ni šla proti celini, letališče Ko Samui iz koder sva naprej leteli v Avstralijo poplavljen.
Povem vam, da se je brez veze smilit samemu sebi. Na enem izmed manjših otokov sva bili pa nama vseeno ni bilo dolgčas. Sej imaš masaže, bare in domačine s katerimi lahko narediš pravi malcat žur. Sicer pa ne dvomim, da tam ni nobenih turistov s katerimi si lahko polepšaš dan... Manj kompliciraj in več uživej sej si na dopustu....

Dodan: 05. 04. 2011 @22:32:05
love Thai Land
Gost

Hej.. GLEDE MRAZU v BKK ji dam prav žal je res. Pred enim tednom je bila prav ledenica, ne vem točno koliko stopinj, a skoraj ni bilo razlike med zunanjo temperaturo in klimatiziranimi prostori... Domačini so to komentirali kot nenormalne vremenske razmere zaradi Japonske, itn... Potem so se pa dan kasneje začele te popave in hudi nalivi.

Dodan: 07. 04. 2011 @19:58:33
tista, ki je začela
Gost

sporočam, da sem srečno in varno prispela domov, zelo utrujena, ampak vesela, da sem doma in ta izkušnja me je naučila, da:

1. bolj cenim to, kar imamo v sloveniji

2. da človek ne sme potovati, ko je depresiven

3. če ne upošteva t. 2, je bolje, da ima sopotnika in ne bluzi okoli sam, izgubljen, ob napačnem času na napačnem kraju

4. mora poznati svoje meje, česa je sposoben in česa ne (jaz sem bila prvič na poti kot backpacker, prej sem bila vedno v tur. aranžmajih in dobrih hotelih)

5. moraš biti prilagodljiv in iznajdljiv, česar jaz očitno v svoji trenutni situaciji nisem sposobna.

Imela sem hudo smolo z vremenom, tako kot še na tisoče turistov, ki so bili na jugu, nekateri tudi ujeti na otokih par dni in niso mogli nikamor oz. so čakali na letališčih. OK, na vreme se ne da vplivat. Res pa je, da sem šla tja z nerealnimi pričakovanji: Tajska - raj na zemlji, budizem, otoki, lepo morje, vsi nasmejani in žal sem doživela dva turistična pekla, kjer je samo scamming in ropanje bahtov pri belem dnevu. Značaj Tajcev v teh predelih me je negativno presenetil in verjetno bi bilo drugače, če bi potovala po manj turističnih krajih.

Na koncu je okus potovanja odločila kombinacija vremena in mojega notranjega počutja, beri: negativa na negativo.

Zelo žal mi je, za vse, ki pljuvate po meni, saj potovanja obožujem in tudi stiki s tujimi kulturami me do zdaj niso nikoli razočarali, žal pa sem res šla na tajsko v najmanj primernem terminu in tdi zasebno najmanj primernem času.

Hvala vsem drugim za spodbudne besede in srečno puncama, ki sta pisali iz surat thanija, da se uspešno vrneta domov.

Jaz sem na koncu (z doplačilom za novo let. karto) lažja za 1700 evrov in bogatejša za nekaj spoznanj... tudi ali predvsem o sami sebi.

Srečno vsem popotnikom.

« prejšnja 1 2 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Zdravo Urška, jaz iščem ponavadi na
Zdravo, bi mi znal kdo
Glede STA programov bi tudi
Prodajam absolventski izlet za eno
ma moraš štartat iz španije? vsedeš
zdravo, želela bi kakšne koristne
uff to bi tudi mene
Jaz sem klicala. Rekli so,
A je res tako težko
Kako je s prenočišči v
Jaz imam tudi istanbul card
Vožnja po levi še kar
mauritius je ful fajn...priporočam plaže so
V bistvu nisva še kupla.
Če imajo praznik in dela
Jaz grem v Zagreb 13.7.
baje je zahodni del malezije
ali je danes ikea odprta
Decembra zna biti tudi v
Kaj je to elektronska karta?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™