Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

zda

Dodan: 14.01.12 @20:29:56

Peter

Gost
Me veseli, da nisem edini, ki ugotavlja, da Miha piše bolj slabe nasvete. Julči, upam da se tam čez lužo nisi preveč opekla...

0     2

wanderer

Gost
MihaP ali lahko pustiš mogoče svoj mail? Če ti ni odveč bi te šeza nekaj nasvetov vprašala...

1     0

MihaP

Gost
321miha (pri) gmail.com

Glede mojih nasvetov - poskušam v dobri veri pomagati iz lastnih izkušenj in iz informacij, ki jih dobim pri sodelovanju na tujih forumih, specializiranih za ta del sveta. Vsekakor  bom zelo vesel, če me kdo opozori na kakšno napako, da je ne bom širil naprej in je tudi sam naredil, če (ko) bom spet kdaj v temu koncu ZDA. Z neosnovanimi pavšalnimi obtožbami pa se ne bom ukvarjal.

 

2     0

Albert

Registriran uporabnik
Miha je napisal dobre in za nas zelo uporabne  stvari. Že en mesec se ukvarjam s potovalnim načrtom in moram reči , da so me Mihatove stvari prepričale. Bistvena je : "Vzami si dovolj časa in uživaj." Ni potrebno biti povsod in se "pofočkati" , če si časovno omejen s 14 ali 10 dnevi. Bolje uživati cel dan kot samo nekaj ur na dan.

Mi bomo potovali iz Las vegasa okrog Grand kanjona nato pa prelo LV po dolini smrti do Bishopa in naprej v Yosemite. Nato Sequoia ter Kingsburg (pravi USA burgerji) ter LA in nazaj v EU. Vse skupaj bo trajalo 14 dni (po ZDA 13 dni). Privoščili pa si bomo "počitek" in ostali dve noči v LV in dve v LA, da se civiliziramo.

Zanima pa me kje se lahko dobi predvidevanje kakšno bo vreme v ZDA na napisanih območjih...ali naprimer statiskiko vremena za zadnja leta ?

1     0

SD

Registriran uporabnikNomad

weatherunderground.com

0     0

MihaP

Gost
pa ša povprečne vremenske razmere (na primeru Las Vegasa, ista logika pri drugih mestih, po celem svetu)

http://www.holiday-weather.com/las_vegas/averages/

0     0

Albert

Gost
Thnx. Ali mogoče veš ali je potrebno v Anthelope Park obiskati izključno s skupino pod vodstvom lokalne agencije ali gremo lahko sami v lastni režiji ? Cena obiska na osebo ob 11:30 je namreč 35$ za 2 uri.

0     0

Rolando

Gost
Zanima me še nekaj:

8. dan: 6h dolgočasne vožnje po avtocesti. Lahko gresta ta dan v Calico namesto 2. dne.

Bolj kot gledava, več bi rada zajela v ta najin program, zato me zanima, ali je sploh realno, da v ta dan od LV do Fresna zajameva na kratko vsaj Death Valley ali pa Sequoia NP? Ali obstaja preko Death Valley direktna povezava do Fresna ali bo to 15 marca zaradi zime težko izvedljivo?

Pri obisku Grand Canyona pa me zanima, kateri del je lepši za videti pri najinem pomanjkanju časa?

Ostala vprašanja pa verjetno še sledijo in sem že sedaj hvaležen za vsako mnenje

 

0     0

MihaP

Gost
@Albert: Upper Antelope Canyon (bolj znani in načeloma lepši od obeh) je dostopen samo v sklopu skupine - uradno zaradi tega, ker je na področju indinjaskega rezervata.

@Rolando: Death Valley bi šlo, je pa 2 uri vožnje več. Do takrat bosta že sama dobila občutek, koliko vožnje vama je preveč. Kakšne posebne direktne povezave do Fresna ni, sicer je tam možno iti po cesti 178, kar skrajša pot za 20km, a časovni je po avtocestierjetno še bližje. Sequoia NP ne bi svetoval, je precej ovinka po slabih cestah, verjetno bo še precej snega, pa tudi sekvoje bosta videla naslednji dan v Yosemite NP (Mariposa Grove).

Grand Canyon - ta dan imata v bistvu še največ časa. Gresta mimo južnega roba (South Rim) in se ustavljata na razglednih točkah. Na netu si lahko že sedaj sprintata prospekt na spletni strani parka, kjer je lepo opisano, katere točke so najbolj zanimive. Na koncu ceste ob robu kanjona parkirata v "GC Village" in gresta z brezplačnim avtobusom do točk, od koder je najlepši sončni zahod (daleč najboljši čas za ogled kanjona), potem pa v temi 1h do Williamsa.

0     0

Rolando

Gost
Na žalost mi prej ni uspelo, a bi se želel zahvaliti tebi Miha za vse nasvete, ki so se v praksi na najinem potovanju po zahodni obali in NP izkazali za 100% zanesljive. Tudi po tvoji zaslugi je šlo vse kot po maslu, predvsem pa sva bila zelo dobro pripravljena na celotno pot. Hvala še enkrat, če pa kdo rabi kakšen nasvet, lahko pomagam tudi jaz

0     0

MihaP

Registriran uporabnikRaziskovalec

me veseli, da sta se imela lepo. Napiši kaj več, vabim pa te tudi, da na nam pot predstaviš še na "mojem" forum Severna Amerika.


 

blog.posvetu.si

 

 

0     0

Tajč

Gost
MihaP, si še aktiven na tem forumu mogoče?

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb