Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Placa v Londonu

Dodan: 15.02.12 @16:03:11

nn

Gost
Tisti, ki iscete sobe v Londonu... vzemite si malo vec casa pri iskanju. Jaz namrec ze 4 leta placujem £330 na mesec za 3-jo cono (vsi stroski vkljuceni). Sem pa videl tudi ze sobe za £500 v veliko slabsem stanju od moje, tako da je na koncu vec ali manj odvisno tudi od srece...

0     0

Mya

Gost
Ptic, jst tudi (že od nekdaj) skoraj vedno fašem vnetje ušesa ko hodim ob Temzi, pa vztrajam pri temle: "Home sweet home..."

0     0

jaz

Gost
Jaz bi nekoa lepo prosil kako je s prijavo tukaj v UK?? Jaz sem prisel sem pred cca 4 meseci in se nisem nikamor prijavil itd. Bil sem v fletu s prijatelji, ko sem kaj rabil glede poste, sem pac enostavno dal naslov. Zdaj sem dobil sluzbo in grem v "svojo" sobo, verjetno na pogodbo a ne... Dobil bom tudi NIN cez kaksen dober teden.

 

Zdaj pa me zanima ali se moram na embasadi oglasit al kako je s tem? Prav sanja se mi ne... Ima kdo kaksne izkusnje? Hvala

0     0

Muki

Gost
ej, Ptič, glede na to, da si domač v VB okolju, a veš, kaj pomeni 25 k? Mislim, vem, da je to 25 tisoč, ampak mene zanima, kaj dobesedno ta okrajšava pomeni, iz katere besede pride črka k?

0     0

jaz

Gost
k = kilo (1000) po grsko

0     0

Ptic

Gost
Jaz ... ni se ti treba nič na embasadi zmenit pa niti prijaviti na worker registration scheme, izgleda se je zaprla 30 aprila 2011 stran pravi da vec ne rabimo prositi za dovoljenje izgleda da lahko zacnes kar delat ni problemov.

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/rightsandresponsibilites/

Glede sobe je kak si najdes nekateri te bodo verjetno prosili za kopijo delovne pogodbe, pa prav gotovo boš moral pustiti varščino v zensku enomesečne najemnine, nekateri celo prosijo za priporočila od bivših sostanovalcev lol (agencije).

Muki: Ja kot je Jaz rekel k je kilo (tisoc), sicer pa jaz vec nisem v VB dal sem odpoved septembra 2010 nazaj grem le ce dobim sorazmerno dobro ponudbo za delo, sicer pa je meni Brazilija prioriteta anglija je vedno bila le prehodna dezela, sedaj delam v LJ.

0     0

jaz

Gost
In kako potem usatnove vedo od kdaj do kdaj si tukaj?? Rekel si namrec, da lahko po 1 letu dobis potni list Tega ne razumem...

hvala

0     0

Ptic

Gost
Saj imaš NIN številko a ne? To in bančni račun rabiš da začneš delat, pod NIN se ti odtegnejo dodatki za zdravstvo in pokojninsko ... Dve leti nazaj si se moral registrirat po worker registration scheme sedaj pa to več očitno ni potrebno. Kako oblasti vedo da si v Angliji ko si prestopil mejo si pokazal pasoš če je zabeleženo ali ne po mojem itak nima veze, saj itak moraš podjetju predložiti kopijo potnega lista ob zaposlitvi a ne, to te oni prijavijo očitno.

Glede enega leta za stalno prebivališče pa nisem več ziher, pozanimaj se sam saj ziviš tam, moral bi vedeti več kot jaz ... Sedaj smo polnopravna članica EU, angleško vlado bolj zanimajo ljudje izven unije ki se tam švercajo ali pa so na študentski vizi (indijci, pakistanci itd) ... tebi se ni treba nic bati.

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb