Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 21. 02. 2012 @08:52:41
Vstop v Australijo
letalec
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Pozdravljeni!

od konc marca naprej bom v au za 7 mesecev (angleski tecaj), do au mam enosmerno karto, a ve kdo koliko denarja je potrebno prikazat, da ne bom imel problemov ob vstopu?

Dodan: 21. 02. 2012 @11:57:17
Re: Vstop v Australijo
ts
Gost

zivjo, mene pa sam info,. zanima koliko ur traja to, a bos lahko kaj delal, cena, kera viza?

Dodan: 21. 02. 2012 @12:31:12
luli
Gost

A ni tko d moreš met povratno karto? Oz če maš turistično vizo. e maš pa delovno po pa itak pomoje ni panike.

Dodan: 21. 02. 2012 @14:02:24
xoxo
Gost

Ko na internetu prosiš za turistično vizo (ki velja 3 mesece) te program sploh ne vpraša za letalsko karto, tko da ni panike. Moraš pa pač navest kje boš živel v tem času, kako oz. kdo te po preživljal, zakaj greš v avstrilijo...

Dodan: 21. 02. 2012 @14:15:59
perorec
Gost

Pazi glede povratne karte. Tudi, če te njihova emigracijska spusti čez, ker imaš dovolj denarja itd (ne vem točno kako gre ta postopek), obstaja možnost, da avstralskega carinika sploh ne boš videl. Zakaj? Zato ker te mogoče sploh ne bodo spustili ni avion.

Fora je pač v tem, da so avionske dužbe odgovorne, koga pripeljejo v državo. Če potnik nima potrebnih pogojev, mu pač ne pustijo na avion. Nekaj podobnega se je zgodilo meni. Šel sem v JV Azijo za pol leta (imel povratni let) z letom v Bangkok. Ker smo takrat dobili vizo za en mesec na letališču in sem potem itak mislil potovat po drugih državah, sem mislil da ne bo problema. Pa ne! Logika je bila taka: "dobil boš vizo za en mesec, ti pa se vračaš šele čez pol leta? Tko pa na gre, ti bom kar zdaj spremenila avionsko karto, da se vračaš čez en mesec, drugače sploh ne boš šel na avion." Moja edina opcija bi bila, da bi imel rezervirano karto za odhod iz Tajske znotraj enega meseca. Ampak kako naj iz Slovenije rezerviram čoln, da me prepelje čez Mekong!? Sicer se je pa potem težava rešila na Tajskem v petih minutah.

Pomoje ni nujno, da je to zlato pravilo, obstaja pa možnost, da se zgodi tudi kaj takega. Zato pazi. Jaz od takrat vedno pazim glede tega. Mi je požrlo preveč živcev.

Dodan: 21. 02. 2012 @15:57:01
ona
Gost

perorec, kako si potem zrihtal? so te v EU vseeno pustili na letalo ali so ti spremenili karto za en mesec, ti pa si jo spet podaljšal na tajskem? ampak- niso to kar fajn stroški?

Dodan: 21. 02. 2012 @17:20:19
perorec
Gost

Na check-inu mi je spremenila karto in napisala, da je povratek čez en mesec. V BKK sem šel takoj na British Airways in tam so potem brez problema spremenili na starejši datum. Za to nisem nič doplačeval, izgleda, da sem imel tako karto.

Sem pa nato čez nekaj let šel v Gano in Burkino Faso. Ker sem imel povratni let kasneje, kot velja viza za Gano, sem kupil karto z prejšnim povratkom, z možnostjo da spremenim datum kasneje. Pri tej karti pa sem moral v Gani doplačat spremembo 50-70 Eur (se ne spomnim). Tko, da mi ni jasno kakšno karto sem imel takrat na Tajskem, da nisem nič doplačeval.

Ne vem, če vsakič tko težijo, ampak meni je bilo enkrat čisto zadosti.

Če ima še kdo kak info glede tega naj prosim pove.

Dodan: 22. 02. 2012 @09:39:14
letalec
Gost

hv vsem za odgovore!

ts preko te varjante grem - http://sta-lj.com/forum/q/zapisi/2991480

6tednov tecaja (20 ur na teden max lahko deam) + 3 tedne fraj (neomejeno ur dela) + 6 tednov tecaja +3 fraj + 6 tecaja + 4 tedn fraj. Vecerni tecaj sem vzel (okvirno zavarovanje+vpisnina+sam tecaj=3000 evrov). Vizo sem si kasneje sam uredil (440evrov studentska viza ), tudi letalsko karto.

Sem vprasal in so mi rekli na ambasadi, da ne rabim povratne karte (glede na to vizo ki jo imam) in kolko sem jih razumel pa morda lahko zahtevajo ob vstopu, da jim pokazem izpis mojega trr racuna. Na njem bi naj bilo dovolj denarja za poratno karto + ostalo (stroški bivanja..). Nič pa mi niso omenili koliko bi naj bilo to denarja... Sem jih poprasal tudi to, a že dolgo nisem dobil odgovora, zato sem se odločil, da na tem forumu povprasam, če kdo morda kaj vec ve o tem...

perorec to me glih skrbi ja, da ne bi kje obtical in da se me ne bi kje po moznosti nazaj poslali. vsepovsod berem kak so striktni pa to, sem tudi že bil tam a takrat le turisticno en teden in nisem mel nobenih tezav (a tisto je blo le za en teden in imel sem povratno karto nazaj v nz). Zdaj pa je druga pesem ne, ker je druga viza v igri i za dlje casa se gre pa e povratne karte nimam (to pa zato ker bi rad tam ostal kasneje,ce bo slo ).

No to so mi napisali v prvem mailu za ambasade:

Thank you for your enquiry.

Please note that you can travel with a one way ticket only and in that case
you may be asked once at the border to provide evidence of funds.
In that case you may provide evidence of that showing a recent bank
statement.

Upam, da se dobim odgovor kmalu s konkretno stevilko klko min denarja trebam prikazat.

Dodan: 22. 02. 2012 @10:10:18
ts
Gost

WAA KAK SUPER, KR TJA GRES

torej 3k eur bo sotrsek tecaja, kolko mas pa sabo? ker bivanje je na tebi? pa hrana itd? tam pise povrp. cena na teden v sydneyu, o moj bog ne, mors met kr sabo za prvih 6 tednov tecajam, kjer lahko sam 20ur na teden delas..

Dodan: 23. 02. 2012 @08:58:32
letalec
Gost

Ja me ze glava boli, klko denarja bom rabil.. za prikazat mi je bolj tak vse skupaj, da skozi na letaliscu pridem, drugac se bom ze nekak znaso, ko bom tam. Razmislja o tem, da si bom v slo sposodil določeno vsoto denarja in potem vrnil nazaj ko bom v au. Tlko, da prikazem da mam dovolj kao. Drgač pa mail sem koncno dobil - 

Thank you for your enquiry.

Please see the link below to determine how much money you should have
available upon entry into Australia on this type of student visa ;

http://www.immi.gov.au/students/students/570-1/financial.htm

Please note:

-The advice you are given by the Europe Contact Centre will be based on the
information you supply.
-We recommend that you do not make any irreversible travel arrangements
until you have an appropriate visa.

Torej je potrebno met kakega 1000 na mesec + denar za karto nazaj
Dodan: 28. 02. 2012 @20:09:27
BH
Gost

Se pridružujem opozorilu perorca! Sam sicer ne poznam pravil, ali uradno moraš imeti povratno karto za AU ali ne (mogoče kej piše na www.immi.gov.au), morm pa priznat, da bi se res čudil, če bi se zadovoljili z enosmerno karto. Ob vseh strogih pravilih, ki jih imajo Avstralci glede vstopa in imigracij (najbrž se pri tem enačijo kar s "Severno Korejo"), bi bil šokiran, če bi se sprijaznili z enosmerno karto. Največja bojazen Avstralcev je namreč prav ta, da boš ostal na otoku!!! In še, da začinim zgodbo: ko sem sam šel v AU, sem moral prestopiti v Dubaju in osebno sem bil priča, kako so nekemu mlademu paru preprečili vkrcanje na letalo!!! Ne morem sicer zagotovo trditi, da je bil razlog natanko ta, na katerega je opozoril perorec, vendar bodite res previdni z enosmernimi kartami za AU.

Dodan: 05. 03. 2012 @08:05:37
Nejkaoz
Gost
Letalec,z 20h na teden v avstraliji bos tezko prezivel kaj sele odplaceval dolgove doma.... Povratne karte za studentsko vizo ne rabis....
Dodan: 05. 03. 2012 @09:59:31
letalec
Gost

Hv BH, tudi tebi Nejka! tega se zavedam, da bom tezko prezivel z 20 urami, sem si pa zato max pavz medmes vzel (pac toliko koliko so mi dopuscali, to je od 7 mesecev 2,5 mesca kar se mi zdi kar ok) kjer lahko neomejeno ur delam. Kuhal si bom tako ali tako sam, stanovanje pa si delil z nekom (studentska varjnta). Mam se neke zlate rezerve + sorodnike, ki bodo prispevali kaj, ce pride do kaksnih resnih financnih primanjkljajov... Ma bo ze nekak a ne.. treba se bo potrudit - kjer je volja tam je pot

Dodan: 05. 03. 2012 @23:36:57
ostalo
Gost

Dajte pazit s temi studentskimi vizami, se posebno tisti, ki ste brez uni izobrazbe in nimate poklica na SOL listah. Z malo denarja je mal muzke tud v Avstraliji. Poznam kar nekaj zgodb ljudi z minimalno financami, ki so se razocarani vrnili domov. Nocem nikogar strasit, ampak z 20 ur dela ne gre.

Dodan: 06. 03. 2012 @06:31:55
Nejkaoz
Gost
Mogoce se izogibaj sydneya...pod 200 dolarjih na teden za kakrsnokoli studentsko varjanto prenocisca ni za dobit,mogoce so druga mesta malo ceneje? Jaz lahko le za Sydney govorim,saj tu zivim in imam dosti prijatlov na studentskih vizah, ki jim je panika...
Dodan: 06. 03. 2012 @11:14:42
Lucija
Gost

Nejka,

hvala za vse tvoje nasvete, ki pridejo ZELO prav.

Lp

Dodan: 07. 05. 2012 @08:34:16
jabolko
Gost

Pozdravljena Nejka,

jaz bi te rada vprašala ker sem na teh forumih prebrala, da imaš kar veliko izkušenj iz področja viz za avstralijo. In sicer me zanima katera viza za Avstralijo je primerna za naslednje pogoje:imam sponzorja, v avstraliji bi imela trening na inštitutu za pol leta imajo odprto mesto zame). Mogočče viza 442? Najlepše se ti zahvaljujem za odgovor,lp

jabolko

Dodan: 09. 05. 2012 @09:35:28
Nejka
Gost
Jabolko,ja 442 Oz occupational trainee visa Bo verjetno najbolj primerna. Vprasaj sponzorja,saj bodo sami mogli vecino uredit,kar dosti papirjev...
Dodan: 09. 05. 2012 @09:41:57
Nejka
Gost
Ce pa je le neplacana praksa Oz cultural exchange,potem pa 416 vizo...
Dodan: 09. 05. 2012 @22:04:13
jabolko
Gost

Pozdrvljena Nejka,

najlepša hvala za odgovor. JA Za vizo 442 je res zelo veliko papirologije. Ja gre za naplečano delo, vendar misliš, da bi bila ta viza cultural exchange primerna, saj gre za delo v laboratoriju? Kako dolgo pa trjaja, ko enkrat oddaš te papirje, da dobiš odgovor ali odobrijo vizo ali ne? Bi te pa še vprašala kater certifikat za angleščino  je v teh dveh primeren za ta tip vize (toefl ali iltes)?

Najlepša hvala,

jabolko

Dodan: 10. 05. 2012 @09:27:31
Nejka
Gost
442 je po mojem bolj primerna,ni vazno ce je placano,a more bit v tvojem poklicu/izobrazbi. V avstraliji je ielts test, ne vem pa, ali ti toefl tud priznajo...ce nimas nobenga,idi ielts delat. 442 viza poteka v treh fazah.najprej mora firma/ organizacija prijavit nominacijo, sele ko je odobrjeno, vlozijo vizo in potem se ti....z immigration nikol ne ves kak dolgo traja...lahko 3 tedne al pa 3+ mesce.. Jaz nisem kvalificiran migration agent tak da garantiram za nic...le veliko izkusenj imam z vizami... Ves postopek mora zacet firma,ti ne mores kaj dost... Oni pa bodo vedli kaj nardit oz bodo kontaktirali agenta... Dosti srece...
Dodan: 11. 05. 2012 @00:25:12
jabolko
Gost

Najlepša hvala Nejka za odgovor. Mislim, da bom res potrebovala veliko sreče, ker je res veliko papirologije in se res lahko zavleče.. Upam, da bo...sporočim če bo

hvala ti,lp

Jabolko

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

zakaj pa se ti je
Pozdravljeni, tudi jaz sem dobila viso
Prodam 1x uporabljen Lonely Planet-Tajska..
bali je eno leglo turizma
lala, čeprav se nekaj hvališ,
Pri easyjetu sem kupila flexi
v 2-3 tednih imata čas,
Dragi "saj", "slo" in ")",
čaw   Aranžma Bali villa Zala--je že
Čaw   Jaz si že tud dolgo
Hahaha 28,27 pa 23
Koliko ste pa stari?
Seos vsem, trije kolegi se odpravljamo
????????
No, mene pa resno zanima
Se tudi jaz že lep
zakaj mislim, da se ne
saj se ne gre za
Pozdravljeni! Nujno bi rabila prevoz 30.5.2013
Ojla, bila sem v Namibiji 5
Že velikokrat sem videla na
Oddam odločbo (julij, avgust, po
tako, datumi so zunaj. nam
Kaj je to elektronska karta?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

03.09.2012 - 30.06.2013
28.06.2013
18.10.2012 - 18.06.2013
05.11.2012 - 30.06.2013
11.06.2013
21.05.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™