Pozdravljeni!
Par dni nazaj sem izgubil službo. Kar tako, brez opozorila je cel naš oddelek ostal brez službe. Besen sem in razočaran, kako je to možno. Star sem 28 let, na tem delovnem mestu sem že 6 let in sem si mislil da bom še kar nekaj časa tukaj. Ampak tako pač je.. NE, TAKO NE SME BIT! Smo v tej naši ljubi Sloveniji, v kateri resda imam vse prijatelje, celo življenje ampak finančne sigurnosti, veselja, polnih ulic nikoli in nikdar ne bomo doživeli! Manjšajo nam plače, dražijo bencin, proste dneve nam želijo ukinit, vse to te privede do tega da bi rad enkrat za vselej odšel nekam v tujino, nekam stran od tu, kjer si lahko z normalno službo privoščiš stanovanje in ne rabiš živet iz meseca v mesec. Kjer so ulice polne, kjer je ŽIVLJENJE. Že dolgo časa razmišljam o tem kako bom enega dne živel srečno življenje v tujini. Ampak sem vedno imel službo, v kateri nisem užival, katera mi ni prinesla dovolj denarja za normalno življenje ampak tukaj je moj dom in tukaj imam prijatelje. Zdaj pa imam vsega čez vrh glave. Rad bi odšel nekam, kjer bom finančno siguren in predvsem srečen v življenju. Slišim, da dosti ljudi uspe v Skandinaviji. Ima kdo morda kakšne izkušnje s tamkajšnjimi državami ali bilo kako drugo državo razen naše ljube SLO?? Vsak nasvet je dobrodošel.
Itak, nisi nič novega povedal. Jaz imam isto plan it ven, sem podobne starosti kot ti, samo, da jaz nimam NIČ delovne dobe, kljub temu, da sem bila vsa leta na faksu zaposlena prek študenta. Mislim, da nas je kar nekaj takih. Čim prej našparat pa z enosmerno s trebuhom za kruhom..
Sej jaz tudi ne. To je bilo študenstko delo, ki že dve leti prehaja v zaposlitev ampak nič od tega nikoli, zdaj pa tako ali tako nebo nič.
wannabe popotnik: zdaj idi, takoj...brez heca...ko si odločen, je treba nardit korak, ker drugače te bo spet povozlo miljon pomislekov...mene so tud vsi spraševali zakaj tak hitro, na vrat na nos...ampak drugače te dobi tisti "racionalizem", pa vsi so tukaj, pa kaj bom zunaj bla bla...
jaz sem se odločla za j ameriko, natančneje kolumbijo...in kaj ti naj rečem...ful sem srečna tukaj...sej ne da služim miljone, ampak ni vse v službi, vzdušje je neprimerljivo, ful sem ponosna na sebe, da sem naredila ta korak..čeprav je pri meni bilo še težje, ker sem jaz službo pustila, ne da bi jo izgubila...
lej, boljše je nekaj probat pa pač prenest morebitne negativne posledice kot pa se celo življenje spraševat kaj pa če...
moje mnenje 
Tako je ljudje. V akcijo!
Vse se zgodi z razlogom. Enostavno ti ta služba ne bi omogočila sreče..zato pozabi na jezo in se osredotoči an tisto kar si zares želiš in pojdi v akcijo.
Konec koncev: kaj lahko izgubiš?
Čez nekja časa ti bo jasno zakaj se je vse skupaj tak zgodilo, zzato se ne sprašuj ampak enostavno v akcijo
srečno!!
Vseeno bi rad opozoril, da ni v sloveniji samo gnojnica in da se povsod okrog ne cedita samo med in mleko!
Da ne bi kdo živel v iluziji, da bo življenje bistveno lažje in srečnejše, samo da prestopiš mejo.
Bell82, kako pa si se odločila za južno ameriko? mislim, super da si se, ampak se mi zdi tako zelo eksotično mesto, kamor ne odhajajo ravno slovenci
. se mi pa zdi super da si se odločila za tako hraber korak.
tujina za vedno ostane tujina, kdor ljubi Slovenijo, jo zna ceniti. Moji starši so delali v tujini, oče bi verjetno kar tam ostal, mama pa je rekla to pa ne, Nikoli, domača zemlja v tujini nebi nikdar postala Dom
Samo en je Bled ane
rofl , čimprej ven kdor lahko 

vsako slabo je za nekaj dobro
kira firma je kr tako ukinila oddelek ce ni skrivnost?
lp
@wannabe popotnik: bila sem na potovanju po j ameriki in me je zasvojila...pred tem sem že bila po ogromno potovanjih, pa me nikjer ni tako navdušilo, težko opisat, ampak j amerika (konkretno kolumbija) mi daje nek poseben občutek, neko notranje zadovoljstvo, mir...kaj pa vem...nekako verjamem, da ima vsak človek na svetu nek kraj, kjer boljše funkcionira (pa vem da se zdaj to sliši malo kot kakšno spiritualno-filozofsko nakladanje
), ampak enostavno boljše se počutim...zarad ljudi, vzdušja, vremena....
itak da ni bogata država, ampak če primerjam, da sem v slo imela dokaj dobro plačo, avto, stanovanje in vso navlako...pa nisem čutila nič...mi je vredno imeti malo manj (ker iskreno rečeno, ne rabimo toliko stvari) in sem zato notranje pomirjena če temu tak rečem 
Ma vsak dan nas je več mladih, ki isto razmišljamo. In prav je tako! Država nam je postala podrtija, še malo pa se bo zrušla vase, in daleč najbolj je mačehovska prav do nas mladih, kdor jo bo zapustil bo naredil daleč najboljšo potezo v življenju! Naj ne bo več vpršanje ali naj se gre, ampak zgolj še kam! Jaz grem še letos, odločitev je padla za Južno Ameriko, špansko znam dobro, angleško tudi, ni vrag da se mi ne bi izšlo, včasih resda gredo stvari iz bad na worse, ampak pri meni je v SLO itak že vse na podnu... Papa Slovenija.
Obcudujem vas, res...se mi zdi super, da greste...
sama imam komaj 20 let, 1. letnik faxa in sem se odlocila vsaj se ti 2 leti ostati...
me pa zanima, ce ni skrivnost, s cim se ukvarjate, oz. v kaksnih poklicih imate potem namen delati...??
LP
Bell82 bravo da ti je uspelo peselit se v Kolumbijo. Jaz tudi razmišljam o tistih koncih..Kakšno službo pa imaš če ni skrivnost? Si jo našla tam ali še preden si odšla? V katerem mestu pa si?
bell82, zakaj prav kolumbija? tam kriminal je gromozanski
žalostno, da mladi ne vidimo prihodnosti v naši prečudoviti deželici. životarjenje, delo, da lahko preživimo in ne živimo, ne prinaša neke varnosti in sreče. nočem je zapustiti ampak očitno ni druge izbire 
Tudi sam že kr lep čas razmišlam, da bi nekam šel, stran iz tega čumeza. Ne rabim luksuza, daleč od tega. Rabim pa eno preprosto življenje, kjer bom vsaj malo cenjen, spoštovan, ker tega tukaj ni, delal bi pa karkoli saj rad delam. Sm pa nasplošno tak, da se mal bojim tujine, oziroma se bojim naredit prvi korak, ki je - spakirati in iti: ker vedno razmišljam-kaj če tam ne bom najdu službe, kaj če nebom imel kje živet, kaj če mi ne rata, in teh "kaj čejev" je še veliko. Me pa zanima, koliko med vami je takih, ki bi si upali iz danes na jutri reč - zdaj pa grem na blef in kar bo bo in pač greste brez konkretnih planov, le letalska karta in nekaj denarja in to je to. Dejansko občudujem take ljudi, tudi sam bi si zelo želel, da bi tako razmišljal, a sm očitno preveč ziheraški. Zanima me tudi mnenje tistih, ki so kej takega že naredili al pa tudi tistih ziherašev, ki so vseeno tvegali in spokali 
LP
Kolumbija zato, ker sem se tukaj enostavno najboljše počutila...ljudje, okolje, glasba, način življenja..vse po malem...
službo pa sem našla komaj ko sem prišla, ko sem šla nisem imela nič naštimano...je pa res da sem potem našla v kolumbiji tudi mojega bodočega moža...
jah, utrgan svet je...ampak vedno me je vleklo sem, zdaj pa vem zakaj
lol
kar se pa tiče kriminala...in kaj mam jaz s tem? mislim, oropajo me lahko zdaj že v vsaki večji slovenski vasi, da o poštah sploh ne govorimo...lej, malo zdrave pameti pa je...plus: ni cela kolumbija kriminal...daleč preveč napačne predstave krožijo o tej čudoviti državi...žal :/
kaksen siht pa mas bell?
učim angleščino in nemščino, občasno pa vodim kakšne skupine turistov...malo mešano, kar mi zelo ustreza 
Bell82, kolk časa pa že živiš v kolumbiji?
Pozdravljen!
Vedno več ljudi razmišlja na podoben način... V glavnem, en moj daljni kolega se je preselil na Dansko. Če te karkoli zanima se mu lahko oglasiš preko FB-ja, njegovo ime je Alen Frank.
Opažam tudi, da vedno več mojih kolegov odgaja v tujino, ena kolegica je odšla v Munchen, druga v Madrid, tretja pa v Dubaj, kjer dela za Emirates, pa v Milano...v glavnem...vsi počasi odhajajo...
ja imaš prav Tina, žal je prav tako
Mene pri celi zadevi najbolj zalosti to, da ste mladi popolnoma enaki kot mi, ki smo zrasli v socializmu, samo javkanje in pritozevanje cez drzavo, nobene fleksibilnosti v razmisljanju, po liniji najmanjsega odpora.
Mislis, da v tujini ne odpuscajo ljudi? Se posebno tistih, ki pridejo v sluzbo in naredijo nekaj, kar se od njih pricakuje, vec pa ne - ja, tocno tako, delavec, ki ga bo firma prvega obdrzala, je tisti, ki bo naredil vec, kot se od njega pricakuje, samostojen, iznajdljiv clovek, ki ve, zakaj dela. Ko delovnega mesta ali oddelka "zmanjka", se takega delavca premesti kam drugam, vse zato, da bi ga firma obdrzala.
Drugace pa priporocam, ce boste taksni kot smo mi tastarejsi, pejte v Belgijo v JU, pa boste lahko srfal po FB ves dan. Kako bo pa cez 10 let, vas naj nikar ne skrbi. Do smrti boste placevali najemnino za stanovanje, dalec od domacih, ampak lajf bo pa na easy.
tu pa se morem strinjati!
vse več in več ljudi se pritožuje, nekateri celo zapustijo državo in gredo s trebuhom za kruhom v beli svet, ampak a tako že ni bilo od nekdaj???
ekonomska emigracija je bila vedno in vedno bo..., žal jo bo pa vedno več, ker je vse bolj poensotavljeno in bližje. mislim na komunikacijska in prevozna sredstva.
škoda pa je, in to pogrešam pri današnji mladini, da ni več želje po skupinskih spremembah, po revoluciji če želite, po spremembah na kompletnem civilnem področju... posamezne akcije seveda obstajajo a se na žalost porazgubijo v sivini in mlačnosti množice neaktivnih..., potem pa nam pamet solijo prevarantski politiki, gospodarstveniki in japiji.
tega je enostavno preveč, a kritične mase ni. živimo še vedno v povprečju predobro???
lonca,
kaj pa, ko niti priložnosti ne dobiš? Od 200 poslanih prošenj, klicanj,... 2 razgovora, pa še to so me bolj spraševali, če sem od tega in tega in ne KAJ ZNAM??
zakaj bi čakal, če me zanima tudi kaj drugega, kot to kar mi slovenija "ponuja".
lonca veš koliko jih je že na stotine prošenj poslalo, pa še vedno nima nobene službe na obzorju... sej je normalno da se ti porajajo misli o odhodu, saj ti je cilj službo čimprej najti, ker noben ne razmišlja jah zdej je nimam mogoče jo bom v naslednjih petih petih pa dobil... wtf
V Sloveniji je tako da če imaš svoj vrt in se greš samooskrbo preživiš in je lepa dežela. Čim pa poskušaš delovati v družbi ( po možnosti drugače od ustaljenih vzorcev) letajo polena iz vseh koncev in krajev. ŽAL
Mah ne ozirajte se na komentarje, ki vam želijo dopovedat, da je življenje v greznici v svinjaku človeka vredno, ker pač ni! Marsikje v tujini ne samo, da zaposlujejo mlade ljudi, ki znajo tuje jezike, so izobraženi, celo cenijo jih… Najboljše se je izselit ko si še mlad, bolj kot čakaš težje je, tako da mladi kar pogumno. Kaj pa je ena pogumna odločitev proti životarjenju v greznici in svinjaku do smrti? Za državo Slovenijo so mladi očitno vredni en drek, tako se obnaša. Na srečo smo v času interneta, do informacij v zvezi s selitvijo v tujino danes prideš 100 krat lažje kot včasih, tudi tuje jezike danes mladi znamo veliko bolje… Svet ni samo Slovenija, na srečo je veliko večji!
Evo jaz sem za akcijo...zakaj čakala bi na maj,hehe! Res je grozno prav gnusi se mi kaj se dogaja v naši državi! Sem letnik 88 mislim da lahko v penzijah samo sanjamo! Imam V.stopnjo izobrazbe sem brez zaposlitve ,delam priložnostno! Nisem pa sama dovolj iznajdljiva,pogumna da bi se odpravila v tujino tako da sopotniki,predlogi, službe
dobrodošle!!!!
|
31.05.2013
|
|
|
09.11.2013
|
|
|
27.11.2012 - 30.06.2013
|