živjo
mene zanima konkretno glede vize. glede na to, da ne rabimo vize za potovanje na tajsko, a rabim kaj urediti v ljubljani na konzulatu ali enostavno grem na tajsko in ko pridem na letališče dobim štampiljko..
hvala
Nič ne rabiš tukaj urediti. Greš tja in dobiš štampiljko na letališču pri vstopu v državo.
to drži samo do 30 dni, na meji moraš dokazati, da državo zapustiš prej kot v tridesetih dneh.
ja bom manj kot 30 dni! super hvala za to in lep dan ...
Jaz sem bil lansko leto tak čas na tajskem in sem si zrihtal vizo že v Sloveniji. Po telih komentarjih nisem prepričan, da sem jo sploh potreboval ampak, ker je bila zastonj... Na tvojem mestu bi še poklical ( ali se osebno zglasil, če si iz lj.) na konzulatu...Stane te nič, lahko te pa reši veliko težav...
lp
rok, vize za Tajsko do 30 dni državljani slovenije ne potrebujejo več!
To velja šele nekaj mesecev, tako, da lani si jo še potreboval 
lp
Ne rabiš vize.. preverjeno 5 dni nazaj!
lahko kdo pove kaj o trenutnih cenah na Tajskem. So se cene kaj dvignile.
hvala da ste me popravil, bo mi informacija prišla prav za v prihodnje hehe
Ne bom pametoval spet za eno leto nazaj :P ampak js sm porabil manj kot 450eurov za skoraj en mesec na tajskem, vljučno z vsemi prevozi (razen seveda letalske karte do tajske), prenočišči in hrano. Tako da za naše razmere je poceni...
jaz sem bila na Tajskem novembra, zelo odvisno je kam greš, jug je načeloma dražji od severa. V bangkoku na Khao san kosilo za cca 3e (kjer imajo plastične stole je načeloma ceneje
, spala sem v New Marry Guesthouse za 200 batov (=5e), dvoposteljna soba, skupna kopalnica. Je čisto, je pa res basic, v sobi dve postelji, fan, omarici in kljuke za kaj obesit. Tako da lahko na Tajskem prideš res poceni skozi, je pa odvisno, kaj si hočeš privoščit, samo par evrov več na dan ti prinese dosti več udobja.
lp
Je kdo v zadnjem času zaprosil za podaljšanje vize na tamkajšnjem Uradu za tujce ?
Res noben ?
Tudi mene zanima kako je s podaljsanjem vize na Tajskem. V zadnjih 3 mesecih sem ze 2x vstopil v drzavo - ali lahko naredim se 1 visarun in ostanem se 30 dni??
Živjo!
Po mojih informacijah ne rabimo vize do 30 dni, če Tajsko mejo prestopiš v zraku (torej, če na Tajsko prileti&scaron
. Naj pa ne bi veljalo enako, če se mejo prestopi po kopnem. Zanima me torej, morda kdo ve... js bom v Bangkok priletela, potem šla še malo v Laos, let nazaj pa imam zopet iz Bangkoka. Torej bom iz Laosa na Tajsko prestopala po kopnem. Čeprav bom potovala manj kot 30 dni, potrebujem za vstop nazaj na Tajsko vizo ali vseeno ne? Hvala za odgovor
Lp
Vizo dobiš tudi na kopenskih mejnih prehodih, vendar le za 15 dni. Torej, vse kar moraš paziti je, da ko boš prišla nazaj iz Laosa na Tajsko, ne bo do odhoda domov več kot 15 dni. Lahko pa si že prinaš urediš vizo za dvakratni vstop, kar pa pride 60 eur.
zivjo.
tudi jaz imam namen iti kmalu na tajsko. ker bom sigurno tam več kot 30 dni, me zanima, kaj to pomeni. vizo urediti doma ali v tujini? drugi problem je, da mi pasport poteče decembra. najbrž velja isto pravilo, da mora biti veljaven vsaj še pol leta, ali je tu kaj drugače. nujno moram kupiti letalske karte, pa ne vem, če upam s tem pasportom. please help.
za odgovore se vam najlepše zahvaljujem
sem malo pobrskal in izvedel, da moraš imeti vizo, če je bivanje daljše od 30. dni. stane 30eur, pasport mora biti veljaven vsaj še pol leta. torej jutri na tobačno, počakat na pl in kupiti karto, nato vizo. upam, da bo se tako poceni.
lp vsem
Tobačno? Tajska ambasada je tam blizu Miklošičeve..
Ma kdo kake nove informacije kaj je najceneje narediti ce letis v BKK, si tam nekje 2tedna potem pa naokoli in po kakem mesecu spet cez Tajsko drugam? Verjetno ko prides je tko al tko zastonj do 30dni,potem pa ko gres nazaj v drzavo pa prej zrihtas v Kambodzi,..oz tam ko si..se da za vec kot 14dni?
Torej, če prav razumem ne rabim kupit vize če letim v Bngkok, na Tajski ostanem okoli 3 tedne, grem nato v Malezijo za kak teden in v Cambodio tud za kak teden in se nato vrnem na Tajsko - mam spet vizo za 15 dni če se vrnem po kopnem?
ali si je boljše doma zrihtat vizo za dalj kot 1 mesec?
Hvala za odgovore
jst tud nism najbl preprican kako gre zadeva. ce mi lahko kdo potrdi.. priletim na tajsko, grem za par dni v kambozo in se vrnem na tajsko. vse skupaj ne bo daljse od 30 dni. torej, ne potrebujem nikakrsne vize, ne?? za bivanje do 30.dni na tajske ni vize. prav tako imas moznost do 3 vstopov na tajsko v roku 30 dni. drzi??
hvala
@bojan z vsakim vstopom si lahko na Tajskem 30 dni, razen če prideš po kopnem iz sosednjih držav - takrat je samo 15. Ne potrebuješ vize in lahko vstopaš kolikokrat hočeš.
Greš in uživaš. Edino kar je, moraš imeti vsaj 6 mesecev veljaven potni list. Laakawn.
Hmmm lani, nisem bil dlje kot 14 dni na tajskem v enem kosu, tokrat bo dugače. Priletim na Tajsko nato pa Cambodia,LAos,Vietnam in nazaj Tajska. Vse bo trajalo mesec in pol. Ali rabim kako potrdilo, da bom zapustil Tajsko ali kaj? Ali je bolje planirati let domov iz Vietnama?
Tudi mene zanima kako v tem primeru urediti. Razmišljam, da vnaprej kupiš karto za naprej in zapustiš državo pred 30. dnem.
Izvedel sem, da ni varjante. Edino, če pristaneš v drugi državi in potem imaš let domov iz Bangkoka. Mislim, da bom nekaj takega tudi sam naredil. Raje dam tistih 60 eur za letalsko kot za vizum. Hmmm hmm
|
24.05.2013 - 25.05.2013
|
|
|
08.06.2013
|
|
|
01.02.2013 - 18.06.2013
|
|