Iščem sopotnike za USA roadtrip, letos avgusta. Trenutno sva dva, da bi bili stroški na osebo manjši bi nas moralo biti 4. Če je kdo zainteresiran naj se javi. LP
Če potrebuješ še celo leto veljavno karto za vse NP v ZDA za avto za polovico cene (40$), mi lahko pišeš na naslov rolando0512@gmail.com
Hej,
mi smo šli lani avgusta po ZDA roadtrip po Route 66. Bli smo trije in placa u avtu je bilo glih da za dost... prištej še use kufre... težko 4 osebe na en avto :/
@ted
jaz že nekaj časa planiram en roadtrip predvsem po zahodnem delu ZDA. Kakšen pa imate okvirni plan, pa za kolko časa bi šli? Letalske karte že imate? Ker trrenutno so karte za avgust precej drage in bi se bolj splačalo od septembra dalje...
kontakt: peroksidiran.travnik@gmail.com
@dragon
yup če bi bili štirje bi bli kr dost omejeni s placom, sam v tem primeru ima vsak malo večji nahrbtnik, kufri tukaj odpadejo.
@rolando, v primeru, da bomo šli in če jo boš še imel te bom kontaktiral.
@jansi sem ti pisal na email.
Če vzamete dovolj velik avto bo dovolj prostora tudi za 4 odrasle z veliko prtljage - za dobrih 100€ več za 3 tedne lahko najamete "minivan", kjer je še ob 7 postavljenih sedežih prostora za kakšnih 5 velikih kovčkov, ob samo 4 sedežih (in to so 4 pravi ločeni fotelji) pa lahko v prtljažniku "šotorite". Poraba ni nič večja kot pri SUV, mi smo imeli točno 10l/100km, pri limuzini pa je bila nekaj nižja (8-9l). Z normalno prtljage (vsak en srednji kovček) pa je že skoraj vsak avto od vključno velikosti "standard" (podobno kot pri nas VW passat) naprej dovolj, tudi osnovni SUV. Prihranki so lahko veliki, pri bencinu, najemu avta, letni karti za narodne parke in pri nočitvah (večina motelov računa enako ali le minimalno več za sobo za 2 ali za 4).
ojla, jaz bi vzela karto za NP, če je moj predhodnik ne potrebuje. ti pišem na mai. LP
hey. da ne bom odpiral nove teme, bi bil kdo zainterisiran za oktobra. road trip zahod usa.
Klenko za kolk dni?
2 do 3 tedne
Maš že kakšen plan narejen za ta trip? Bi rad šel na ta trip.
točnega plana še ni, bi pa načeloma se šlo LA, LV, SF, SD ter narodni parki med potjo (death, grand, yosemite,...) po moznosti se tudi kaksna stvar doda ali kaj izpusti.
http://maps.google.si/maps/ms?msid=211289620452994267121.0004bf4fa2b5800f842f4&msa=0
Evo ene tako potovanje mislš klenko? To sem sam mal na hitrco naredu 
mene zanima potovanje, če je še kaj placa
... lahko me kontaktiraš na mojklub@gmail.com
ja tak plan bi bil kar super, samo da bi vkljucil se voznjo ob obali LA SF. prostora je pa se dovolj, samo ce ste za...
Ja jest sem za.
Js sm za (prvih 14 dni v oktobru), LA, LV,...
Evo še moj e-mail:
davidosolin@yahoo.co.uk
Zdravo,
da ne bom odpirala nove teme, ker grem podobno varianto kot je tukaj...
Zanima me, ce se splaca motele/hotele rezervirati v naprej ali je sigurno, da bo prosto,ko prides tja. midva greva namrec drugo polovico avgusta, ko je kar visoka sezona in ko gledam ne booking.com, so ze danes nekatri hoteli polni. Sprasujem zato, ker se nama gre bolj za budget varianto (racunam z nekje do 60$ na noc) in ne bi prisla tja in placala npr. 150$ za hotel, ker bodo moteli ze polni. natancneje me zanima za mesta williams, blanding in/ali moab, torrey in pa mammoth lakes/yosemite NP.
se za rent a car...na forumu v drugih temah se brala, da priporocate alamo gold paket.ce vzamem ta paket, ali naj vzamem se kaksno dodatno zavarovanje, ali je v tem vse potrebno ze vkljuceno?
hvala in LP
Rezerviraj naprej (sploh avgusta!), saj te nič ne stane, pa ne uporabljaj Bookinga ampak kar direktno strani motelov, npr. Motel6, Super8 itd. Za vse te se da dobiti še dodaten popust od 10-20%, poglej na stran ABN Save. Vse te motele se da tudi brezplačno odpovedati do poznopopoldne na dan prihoda, tako da naredi kar več rezervacij za različne dni, saj boš plan še verjetno spreminjala) in potem odpovej tiste, ki jih ne boš potrebovala. Posebno polno je lahko v Moabu ter v Torrey(tukaj ni veliko motelov in se hitro napolnijo). V okolici Yosemita je običajno kar težava z ugodnimi prenočišči, poglej npr. za motel6 v Bishopu, ki je le eno uro pred prelazom Tioga. (če ne dobiš ničesar v Lee Viningu). Sem pa ravno pred dnevi za info nekomu drugemu v tej temi dal tabelico, kje in za koliko smo mi prenočevali.
Alamo gold zadnje čase ni več tako ugoden (razen neuradna varianta za novinarje&turistične delavce), zato priporočam npr. carhire3000.com, več na to temo poglej na http://blog.posvetu.si/wp/2012/05/08/kje-najeti-avto/ in na http://blog.posvetu.si/wp/2012/04/16/najem-avtomobila-v-zda-splosne-informacije/
najlepsa hvala, tudi za povezavo do bloga!
LP
ce ti ni odvec, se priporocam tudi za tabelco o prenociscih na mail konikica afna hotmail.com. Hvala!
ah ta forum in njegovo neozančevanje povezav (in nezmožnost popravljanja lastnih tem), povezava je bila že zgoraj v besedi "temi", upam, da bo sedaj kaj bolj vidno.
Živijo,
Jaz in še en fant se odpravljava v ZDA okoli 27.junija za približno 6 tednov, potovala bova z avtom in iščeva še kakega soptnika/co, da bi se zmanjšali stroški. Prve greva na zahod (nacionalni parki) potem pa še na vzhod (od Miamia do New Yorka), če je kdo zainteresiran za oba dva dela ali pa samo za enega, naj mi piše na
Klenko, Dav in vsi zainteresirani za roadtrip....jaz sem tudi za. V ZDA bom prispela že prej, vendar načrtujem potem še malce "izleta"..tale varianta bi bila več kot dobrodošla. Časa imam cel oktober. Prosim za več info oz. vzpostavitev kontakta (čimprej) na maja.drca@gmail.com Hvala in LP.
Hej!
Tudi jaz bi oktobra potovala po zahodnem delu ZDA...je se kje kaksen plac?
kontakt: ziwcika@gmail.com
Mi imamo še plac za enega al pa dva..gremo pa avgusta 1x. Plan potovanja je že narejen.
LP.
Iščem koga, ki bi se približno v prvem tednu septembra 2012 odpravil na potovanje po zahodni Ameriki (San Diego, LA, San Francisco ...) plan je okviren in se da vse zmenit moja letalska karta proti Benetkam je 25. septembra iz NY, tja pa bi se odpravila kakšnih 5 dni prej. Torej če bi šel kdo na izlet po zahodni Ameriki, na izlet od zahoda proti vzhodu (do NY) ali bo od približno 20.-25. septembra v NY naj mi piše... evca_o@hotmail.com
Lp, Eva
Kakšen plan imate Ted?
Daj email in ti pošlem plan (po dnevih) v pdf formatu.
|
15.10.2013
|
|
|
26.07.2013
|
|
|
14.06.2013
|
|