Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 08. 05. 2012 @00:53:37
BANGKOK - izkušnje, nasveti?
MMA
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Pozdravljeni!

Ker letos maturiram in imam tri mesece počitnic, razmišljam o eni konkretni turi okoli avgusta, septembra. Nekaj sem videl po forumih, da pišejo o eurotripih, a ko sem malo preračunal, pride vse skupaj dokaj drago. (420€ Interrail karta + bivanje + rezervacije + hrana&stuff; nanese gladko 1000&euro.

Malce sem pogledal po tujih agencijah in pri Austrian Airlines našel redticket karto za Bangkok od 1.9 do 17.9 za 520€. To se mi zdi relativno poceni, glede na to, da je polet samo z enim prestopom (Venice-Vienna-Bangkok).

Prosil bi vse, ki imate lastne izkušnje s potovanjem po Tajski, da povzamete par nasvetov glede načina potovanja, ter malce splošnih zadev. Zanimajo me tudi morda kakšne bolj "insajderske" informacije o zanimivih sightsih, Lonely Planet imam tudi sam. Nekateri so omenjali vreme; bi znal biti problem? Baje se deževno obdobje konča novembra, torej predvidevam, da se septembra situacija že počasi umirja?

Kaj pa prevoz? Glede na to, da nameravam backpackat pridejo v poštev busi? Večina hvali domačine, kako gostoljubni so, je to res? Sicer še nisem nič konkretnejšega razmišljal, zato tudi nimam pojma ali bi bilo smiselno še s kom iti.. Načeloma mi je ljubše potovati sam, je pa res, da Tajska nekako slovi kot dokaj eksotična destinacija, nisem tudi prepričan glede varnosti, če potuje en sam.

Tako, vprašanj imam veliko, zagotovo se še česa spomnem, bi vam bil pa res vsem hvaležen za tiste 3 minutke, da napišete par vtisov, nasvetov.

lp!

Aja, koliko dni približno priporočate? Kot sem omenil, razlike v ceni let. kart so minimalne, sam pa imam dovolj časa. Je 17 dni skupaj z leti do tja in nazaj premalo? Neke blazne omejenosti z denarjem najbrž ne bom imel, saj so baje prenočišča izredno poceni, prav tako hrana in prevoz. S 1000€ z vključeno karto (520&euro se da normalno popotovati?

Dodan: 08. 05. 2012 @01:28:55
Re: BANGKOK - izkušnje, nasveti?
st
Gost

Glede vremena je malo odvisno tudi od sreče. Lani je bil del bangkoka poplavljen sredi oktobra.

Za samo mesto je pomoje 2 ali 3 dni dovolj.

Domačini gostoljubni? Ne vem, sam nisem bil takega mnenja. Jaz sem dobil vtis, da turista vidijo kot vrečo denarja na dveh nogah, in se zelo trudijo za to, da ti nekaj denarja izpulijo.

Pa ne z nasiljem (v bangkoku se nisem nikoli počutil ogroženega) temveč z raznimi zvijačami. Zato res nujno preberi kakšen vodič in malo pobrskaj po netu, kakšnih trikov se poslužujejo.

Če ne, se ti lahko zgodi, da si ne boš ogledal nobene pomembne znamenitosti, ker so vse zaprte, in boš namesto tega cele dneva obiskoval razne krojače in prodajalce nakita, ki ti bodo vsiljevali svoje izdelke

Če te domačin želi prepričati, da je neka znamenitost zaprta, potem je zagotovo odprta. Če ti reče, da moraš zaviti v levo, pojdi v desno. Če ti ponuja poceni prevoz na željeno lokacijo, potem te bo peljal drugam. Če te vabi v poceni lokal z lepimi dekleti, potem gre za odročno luknjo z oderuško drago pijačo in grdimi ženskami.

OK, malo sem pretiraval, ampak neprevidnemu turistu se lahko zgodi precej zgoraj opisanega. Če se boš pa malo pozanimal, ti ne bo hudega.

Dodan: 08. 05. 2012 @02:23:27
MMA
Gost

Hvala za odgovor...

Sem še malo čekiral po netu glede teh stvari in ugotovil, da se ni vredno sekirati zaradi vremena... Upam samo, da me ne bi doletel kakšen cunami...

Glede te gostoljubnosti sem prebral, da je na splošno južni del bolj komercialen in kot praviš oderuški, severni del Tajske pa manj turističen in zato bolj pristen. To z nakitom in dragimi kamni sem tudi prebral, ja.. So zviti

Zasledil sem tudi zelo različne podatke glede okvirnega buđeta.. Nekateri pravijo, da se na dan zapravi okoli 20-30€ s prevozom, hrano, prenočiščem, nekateri omenjajo nižje cene...

Že prej rečeno; Tajska me je zamikala zarad nizkih stroškov, po Evropi bi dal min. 1000€ pa bi moral kar šparat, medtem ko na tajskem pomojem lahko kar lepo preživiš. Še vedno pa nisem dobil odgovora glede prevozov, folk po forumih priporoča neke high class buse, ki so dost bolj udobni od unih vaških, so pa še zmer dost poceni..

Aja, pa glede hrane me zanima.. Sm dokaj zbirčen in sm gledu mal slike kaj kej jejo in mi nekak niso zadišale te čudne mešance. Verjetn je najlažje najt kej pametnega na tržnicah? Je tud najbl pocen najbrž?

Dodan: 08. 05. 2012 @07:59:06
Anastazija
Gost

Če želiš (ali pa kdo drug), ti lahko pošljem obširen potopis z letošnjega  potovanja po Tajski. V njem so glavne turistične znamenitosti, cene in seveda popotniške izkušnje. Piši na: anastazija13@gmail.com.

Dodan: 08. 05. 2012 @08:01:47
alex
Gost

Ko bos v Bangkoku ne govori,da is prvic tam,,reci da vsako leto prihajas.Ce bos rekel,da si prvic,te bo tuk-tuk vozil na dolocena mesta,kjer dobi zastojn plin,to pa so razni krojaci,turisticne agencije,zlatarne itd.Reci,da si bil veckrat v BKK in placaj 500 batov in te bo tuk tuk res peljal,da si ogledas znamenitosti,tko sem jaz nazadnje naredil in me je ene 5 ur vozil po BKK.Moja najljubsa destinacija na Tajskem je iz Bankoka na bus in ladjo do Koh Tao,naprej do Koh Phangan z ladico,Koh Samui z ladico in potel ladica in mini bus do Phuketa.Lepo se imej Tajska je zakon in ni prav nic nevarna.

Dodan: 08. 05. 2012 @09:42:30
J
Gost

Če imaš toliko časa na voljo, zakaj bi šel le za 16 dni??

Dodan: 08. 05. 2012 @11:46:10
n.
Gost

Glede karte...ce nisi ravno s primorske, se ti mogoce splaca peljati direktno na dunaj (ce je cenejsa karta), prisparas na casu

meni se zdi 16dni bangkoka kar veliko in bi ti svetovala, da se za par dni potegnes in gres se na otoke.

lp

Dodan: 08. 05. 2012 @12:55:36
jaka
Gost

Če boš šel samo za 16 dni ti bo žal! Glede na to, da imaš čas dodaj še kakšen evro in pojdi za cel mesec, ter si oglej celo Tajsko. Jaz sem na Tajskem v slabem mesecu porabil 700 eur. Nisem si ravno kupoval oblek po meri, sem pa jedel vedno, ko sem bil lačen in pil ko sem bil žejen . Tudi spal sem v precej solidnih hostlih in potoval z busi od agencij (ki so malo bolj udobni). Če se le da uporabi vlak (spalnik- potuješ ponoči), saj tako prihraniš ogromno časa pa še denarja za prenočišče ne porabiš na dan potovanja.

Kot rečeno nisem opravljal nekih večjih nakupov, sem pa kar dosti žural, trikrat smo najeli tudi čoln z voznikom za cel dan, da nas je vozil po otokih. Skratka za merila povprečnega študenta mislim, da sem živel precej razkošno, sigurno bi lahko prišel čez še precej ceneje, če bi spil kakšni pivo manj ali spal v malo slabši sobi. Ampak na srečo za to ni bilo potrebe

Dodan: 08. 05. 2012 @12:58:06
Jaka
Gost

No pa tudi, če boš imel na razpolago 500 eur, lahko gladko prideš skozi cel mesec.. Daleč največji strošek je sigurno karta, ko si enkrat tam si zmagal, zato se ti splača ostati čim dlje!

Dodan: 08. 05. 2012 @13:44:36
MarkoP
Registriran uporabnik

Tole bo sigurno koristno: http://www.e-fotopotep.si/bkk-%28za-telebane%29,222.html

Dodan: 08. 05. 2012 @14:06:18
tuk-tuk
Gost

500 eur je cca 40.000 bathov

-dostojno prenočišče 300 bath, razen če najameš sobo za mesec in več, takrat je cena 3500-4500 bath na mesec( voda in elektrika dodatno kakih 600-1000 bath)

-povprečen tai obrok  od 40 bath naprej na ulicah ali nekaj več v trgovskih centrih Big-C ali Lotus- Tesco

-pivo v trgovini 35-60 bath za 0,66 litra v restavracijah 50-100 bath za 0,33l

-znana paincake 30-45 bath na ulici

-mango 40-60 bath/kg

-najem motorbike 200-250 bath/dan,

-avtobusna karta BKK-KOH SAMUI 1400 bath

Dodan: 08. 05. 2012 @14:35:32
MMA
Gost

Hvala vsem za odzive, naj pa pojasnim nekaj zadev;

Naslov teme Bangkok, je morda malce nepravilno izbran. Seveda sem imel namen popotovati po Tajski, sploh, ko berem in vsi pravijo, da se Bangkoka naveličaš po 2-3 dneh. Načrt sem imel obiskati in potovati proti (po) severnem delu, ki je baje malce bolj naraven, zavaljenih nemških turistk mi ni prav nič treba.

Glede časovne omejenosti pa je stvar taka; letos (če bo vse po sreči) začnem s faksom, in bi bilo dobro biti en teden pred koncem septembra doma. Ker imam v planu potovanje z Austrian Airlines (REDTICKET karta), sem omejen katere dneve se lahko potuje. Npr. v avgusti stanejo karte (ena smer) nad oz. okoli 371€, 1.9 pa se začne sezona REDTICKET kart, ko dobiš polet že za 264€ v eno smer. Razlike je več kot 100€, tako da mi to ne diši preveč. Kvečjemu bi potem potegnil v zadnje dneve septembra, kar pa tudi nisem ravno siguren če je pametno.

Naj povem še, da mi je v krvi dokaj popotniški način potovanj, redko na enem kraju ostanem po več kot 3 dni, tako da neka blazna uživancija ob plažah, koktejlih in tajkah odpade. Kako je pa sploh popotovati? So domačini v malce bolj odročnih vaseh gostoljubni?

J; karta je najcenejša iz Benetk, sem preveril. Iz Dunaja pride mislim da okoli 70€ dražje.

Še eno vprašanje imam; trenutno nimam našparanih niti 200€, nameravam pa delati med poletnimi... Se znajo cene kart spremeniti ali je to fiksna cena in bi znale bit težave kvečjemo z zapolnjenostjo letov in razprodanimi kartami? Ima kdo izkušnje?

Dodan: 08. 05. 2012 @14:55:04
tuk-tuk
Gost

POMOTA-500 EUR JE ENAKO CCA 20000 BATH,

ŠE CENA BENCINA: ZA 91 0KTANSKI ODŠTEJEMO 42, 93 BATH ( a se cena zvišuje mesečno)

Dodan: 08. 05. 2012 @15:56:50
eva
Gost

Imaš na faksu kakšna uvajalna predavanja? (mat, fiz na tehniških faksih ponavadi) Imaš bivanje urejeno? (vloga za študenta/stanovanje)

Če nimaš uvajalnih predavanj (tudi če jih imaš in jih spustiš ni panike, vsaj po mojih izkušnjah) in če imaš bivanje urejeno, se ne sekiraj preveč, da bi moral biti doma en teden prej.. Vpisan boš tako ali tako prej. Bodi rajši kak dan več na popotovanju

Dodan: 08. 05. 2012 @16:36:24
MMA
Gost

Živjo eva... nimam pojma, ker niso dali še nobenih podatkov ven in nevem kako točno to poteka.. Sem pa vpisan na Pravni faks v LJ, če bom pa tudi sprejet bo pa treba še mal počakat. Z bivanjem tudi nimam problemov.

Trenutno me najbolj matra, če bodo cene let. kart še kaj nihale v naslednjih 2 mesecih.

Dodan: 08. 05. 2012 @19:00:21
Markxxx
Gost

imas ponudbo QatarAirways za Bangkok iz Zagreba za 566 eurov, na dolocene datume in seveda vprasanje koliko je se prostih sedezev za to ceno.

Iz Letalisca pa ti vozi skytrain do mesta, karta te stane samo 35 bahtov (  v eno smer) Jaz sem se ravno danes vrnil iz Bangkoka, menjava pa je bila vceraj za 1 euro si dobil 40,08 Bahta

Dodan: 08. 05. 2012 @22:37:04
jasmin112
Gost

pocen ponudba iz zagreba do bangkoka. pa se skoraj nic ne cakas. jst sm letel z emirati iz benetk, pa smo kr dolgo cakali na letaliscu. kako si prisel do teh akcij?

drugac cella tajska je lepa, nic slabih iskusenj. mal te vcasih hočejo prenesti naokrog kar se tiče kakih vodicev po bangkoku. na tajskem je odvisno kaj ti je vsec in kak standard hočeš. jst sm placal za hotesko sobo na ko taju 90 evrov, sam je  bla kr luksuzna soba. srecal pa sm enega studenta ki je dal 90 evrov za cel teden na item otoku, sam vsake toliko je videl kakega scurka

Pravijo da ko enkrat gres na tajsko da se vedno vrnes. jst ze zdaj gledam kako bi sel se malo nazaj  pa sm komaj prisel

Dodan: 09. 05. 2012 @12:57:47
Markxxx
Gost

tukaj ti je link od QatarAirways, PONUDBA JE SEDAJ do 23.5. 2012

http://www.qatarairways.com/global/en/offers/zagreb-offers.page

Dodan: 09. 05. 2012 @14:50:34
MMA
Gost

Hvala za link, a mi ni všeč omejitev nakupa karte do 23.5., namreč, kot že omenjeno, trenutno niti nimam našparanih 500€, želim pa tudi najprej uspešno zaključit s šolo in maturo, tako da bi karto kupil nekje v sredini junija.

Hvala vseeno, ponudba Quatarja je močno konkurenčna tisti od Austrian Airlines, saj te tam omejujejo, da potuješ v razmaku 1meseca(od odhoda do povratka je največ en mesec), plus brez rizika odpovedi je karta.

lp

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Živjo!   S kolegico se septembra odpraulava
Hvala ti! 800eur se že
Nahrbtnik se lahko šteje za
 ste narod ki ni vreden
Pozdravljeni, mene pa zanima, če ima
Še nikoli nisem letala pa
..pol greš pa 27 v
V UK je ponavadi vse misljeno
potem pa ti napisejo ,da
odlično, hvala ti za vse
Kul. Ampak še vedno ne
pa še to....je kdo letel
iz Ljubljane Se pa nagibam k
Knjiga je letnik 2010, kot
Ta stran ti natancno izracuna
pa preveri se ta link     http://www.scubadivephilippines.com/SCUBAtopdivesites.shtml
preveri si na otoku Malapascua,Tubbataha
Trenutno je minimalna urna postavka
najprej se opravičujem za napako
Posvetu hvala za info, a
Iz Benetk imaš jeseni za
Hvala za vse info, pokličem
Še to - kakšen nasvet,
Bom kr kupila, da lahko
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™