Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 30. 05. 2012 @11:07:14
Iskanje dela v ZDA
jaka
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Mi lahko kdo svetuje, kje bi najlažje poiskal delo v ZDA (država/mesto in področje)?

Vaše izkušnje dobrodošle!!

Hvala !!!

Jaka

Dodan: 30. 05. 2012 @22:58:28
Re: Iskanje dela v ZDA
Jack
Registriran uporabnik

Pozdravljeni!

Jaz sem izbral program idependet opcijo, in sicer drug teden letim v NewYork. Ker še nimam službe, me zanima če mogoče ima kdo kakšne izkušnje z iskanjem službe v okolici NY oz. po vzhodni obali...

Kakršna koli informacija bi mi prišla zelo prav

Najlepša hvala za pomoč!

Dodan: 10. 06. 2012 @18:56:09
Dimitri
Gost

zdrava jack mene  tudi zanima delo v tujini vendar neznam tuji jezik angleščino zanima me kaj mi svetuješ preden bi šel delat v tujino mojeznanje je na področju marketinga pripravljen sem na bilo katera druga dela in me zanima če poznaš kakšnega Slovenca ki dela v tujini ki bi bil pripravljen pomagat pri orvih korakih ?

Hvala za kakoršno koli pomoč z informacijami

Dodan: 10. 06. 2012 @22:52:46
Kal
Gost

Dimitri, brez jezika si mrzel. Tudi zaradi tvoje varnosti, bi ti odsvetoval vandranje po svetu na slepo ... te lahko delodajalec pošteno nategne, če niti pismen nisi. Angleščina je pa res tako lahka, da se osnov naučiš že v nekaj mescih.

Dodan: 12. 06. 2012 @21:02:38
mr.vunjich
Gost

Pozdrav,

ja sam crno gorac zivio sam u sloveniji kod familije celi zivot.Sad zivim i radim u californiji vec 3 godine...Ima posla i svega...bolje kao kod nas...Amerikanci imajo boga i svasta..ovde gde zivim ista kuca ima shop sa medicinsko marihuano E sta da ti kazem dobit ces job a prvo moras imati muda da kupis karto za zda...julija dojdem na odmor v slo da bude sve dobro kod vas!Pozdrav svima!

Dodan: 13. 06. 2012 @09:23:00
Dimitri
Gost

Zdravo mr.vunjich s čim se ukvarjate kakšno delo opravljate ?

Dodan: 13. 06. 2012 @11:18:49
tilen
Registriran uporabnik

AJDE CRNOGORAC DA DOĐEM U CALIFORNIJU DA RADIM KAKO JE TAMO PLAČA I ĐE RADIŠ

Dodan: 13. 06. 2012 @14:32:42
mr.vunjich
Gost

Pozdrav.

Brate nemoj da tako pricas kao da sam neko manje kao ti...ja zivim i radim ovde vec godina...imam curo americanko,poznam ljudi ,znam kako ide ovde stvar...Takvih ljudi kakav si ti ne trebamo ovde...ostani kod kuce i skuliraj se brate...Da znas ako dojes ti u Cali bit ces vecji crno gorac kao ja...niko i nista papak jedan...
Jaz radim u luki sa brodovima...svega i svasta...plata je jaka i dobim pare svaki petak...Nema ovo nema para i nesto sto cujes kod vas...A nije lako ,radi se nema spavanja...Fizikale ima puno ovde...a ima puno kunkorence...latinosi,crnci svi hocu radit...

Dodan: 13. 06. 2012 @19:53:55
kren
Gost

Kako ti je uspelo dobit delovno vizo?

Dodan: 13. 06. 2012 @20:32:26
Ptic
Gost

ZDA so kar stroge kar se vize tiče. Po mojem če imate izkušnje in diplomo vas bodo mogoče pripravljeni sponzorirat (poudarjam mogoče), po mojem 5 do 10 let izkušenj. Za kaka navadna dela kot so delo na gradbišču, čistilci, vzdrževalci to pa že itak vse imajo. Een od glavnih razlogov da država izda delovno vizo za tujca je če podjetje garantira da takega profila ni mogoče najti na njihovem trgu in morajo zato najeti tujca. To seveda ne velja za počitniška dela ampak govorim o zaposlitvi za poln čas ali pa pogodbeno delo ... in ne počitniška dela.

Tudi če se poročite po mojem stvar ni enostavna, tudi rabite vizo, pa poln kufer dokumentacije, predvsem pa dosti denarja da se lahko preživljate. Mene ZDA odkrito rečeno nikoli niso zanimale, vas ki pa vas pa vso srečo.

Dodan: 13. 06. 2012 @22:04:42
jaz
Gost

@ vujnich

plata je jaka i dobim pare svaki petak....ajde kazi koliko dobijes na sat ?

Dodan: 13. 06. 2012 @23:59:48
mr.vunjich
Gost

Ova firma gde radim resila vso birokracijo oko vize ovo je najbolji i najhitri nacin...Kad sam bio se u sloveniji imao sam sluzbo zagarantirano v zda.ako nemas sluzbe tezko ces dobit vizo..I sve so oni platili...zasto?zato sto sam dobar covjek  A moze da radis na crno..Bari,discoteke,hoteli,...treba ljudi ovde,..svaki teden novi job ovo je dobro ako si mlad...
Zanima tebe koliko para na sat a evo ti 19$-22$ na sat...Ovo je za mene bomba - dovoljno...Ako trebas vise dojdi mozda dobit ces vise  

Dodan: 14. 06. 2012 @00:03:20
castorr
Registriran uporabnik

"celi život"  si živel v sloveniji pa se nisi uspel naučiti niti osnov slovenščine?

Se pravi, se tudi v Ameriki nisi naučil njihovega jezika?

Dodan: 14. 06. 2012 @10:51:58
jaz
Gost

19 nije lose ako imas svoj stan, vjerovatno da ti treba platiti rentu za stan tako da na kraju bas ne ostaje puno

Dodan: 15. 06. 2012 @11:19:25
Dimitri
Gost

Zdravo, mr.vunjich kaj bi mi lahko pomagal v tej smeri da bi z vami delal v tujini kaj mi lahko posredujete kontak z vami na moj e-mail dimifurlan@gmail.com če ste lahko tako prijazni pa da bim se enkrat spoznala in bi videla kako in kaj

Hvala za razumevanje . znam hrvaško tako da se bova lahko porazumevala.

Dodan: 15. 06. 2012 @12:54:08
Dimitri
Gost

Sem pripravljen 3 mesece odstopiti od zaslužka na mesec 15% od plače-zarade.

Dodan: 26. 06. 2012 @16:21:43
Morda kdo pozna to podjetje kag inžiniring d.o.o. so resni in in pošteni do delavcev ?
Dimitri
Registriran uporabnik

Zanimame ali ima kdi izkušnje z zgoraj navedenim podjetje so pošteni glede zaposlitve v tujini in so redni plačniki ?

Zelo bom hvaležen za bilo kakšno informacijo .

Hvala za razumevanje.

Dodan: 09. 08. 2012 @11:26:24
cvetka1
Registriran uporabnik

mr.vunjich, a lahko poveš kaj več prosim, tudi sama imam zaročenca v Californiji, in se bova konec leta poročila... Vendar me skrbi če bom našla službo, 

tukaj v Slo se več ne da živeti... Je pa res, moram reči da so ljudje v ZDA čisto drugačni bolj sproščeni . Bila sem tam letos aprila samo za 2 tedna pa vendarle dovolj da sem videla veliko razliko med SLO in ZDA... Našla sem končno kar sem iskala, tam sem se počutila doma in zato se vračam.... Prosim povej mi kako agencijo da dobim kako informacijo za delo v hotelirstvu..... LP V CALIFORNIJO

Dodan: 15. 08. 2012 @23:46:08
SJ
Gost

cvetka, tudi jaz sem sla v ZDA na fiance vizi in se porocila. V Kaliforniji sem slabi dve leti. Lahko mi pises na sjw224@yahoo.com ce te kaj zanima.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

ce zelite kak vec? naredite
Smesno se mi zdi da
nina hvala za odgovor.. kako
Živjo. S punco nameravava oktobra za
V Stone townu lahko greš
sprejmem tvoje mnenje .. zanima
konec aprila je imela Alitalia
pazite se kolarja,in podobnih ne
od kdaj naj bi bilo
Meni se zdi, da gre
oddam enoinpolsobno stanovanje v Šiški
Pozdravljeni!   Ima kdo kakšne nedavne izkušnje
Oo, super! Kam si pa potoval-
Okoli 20. bi šla nazaj
Srečno novo leto tudi tebi
Ja, nepismeni ljudje.
lep pozdrav; nekaj me zanima:je
Ne. Sem pa bil pred kratkim,
oj, a bi se lahko
kdaj se pa vračaš?
@slo, hahahaha kaj pa velike
Smo oktobra rentali vozilo preko
sicer nimam pojma kak je
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

22.09.2011 - 01.12.2013
24.05.2013 - 25.05.2013
12.07.2013
23.08.2013 - 25.08.2013
02.04.2013 - 11.05.2014
03.09.2012 - 30.06.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™