Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 22. 06. 2012 @12:58:15
darilo ob prihodu
m1
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zdravo,naslednjo soboto se odpravljam v Španijo kot au pair. Ob prihodu bi rada prinesla kakšna darila za družino. Tako za punčki, kot za starša. Kaj mislite, kaj bi jim lahko prinesla...za starše nekaj tipično slovenskega, kaj takšnega kar tam nimajo. Za punčki pa verjetno igračke. Bila bi zelo vesela kakšnih predlogov.

Lep dan

Dodan: 22. 06. 2012 @15:16:00
Re: darilo ob prihodu
hola
Gost

Mogoce med, kake medenjake, bucno olje, nase vino. Jaz bi kaj takega.

Dodan: 22. 06. 2012 @15:36:02
nuša
Gost

U ja kakšno posebno olje. U Kalčku lahko najdeš. Slovenski med ali pa vino ..morda sladki muškat ker so vedno ful navdušeni. No vsaj pri meni, sem jijm prinešla še 2x Kaj pa Čokolino za tamale  

Dodan: 22. 06. 2012 @15:37:14
malina
Gost

Bučno olje je res huda ideja pa naš pristen med tudi pa za zraven panjsko knčnico.

Idrijska čipka,suha roba,...

Za vino pa ne navijam,saj imamo dobra vina samo s španci se primerjat?

Dodan: 22. 06. 2012 @19:45:28
jessy
Registriran uporabnik

V kateri del Španije pa greš?

Dodan: 22. 06. 2012 @21:52:11
Gost

nič nosit, sej ne boš tam gostja. tja greš delat -v glavnem zastonj. in nič dosti sreče ne boš rabla, da te bodo fajn nategnili. sej vem, da ste naivne in mislite, da vas komaj čakajo. ....resnica je drugačna ! sej, če boš po čudežu imela srečo s familjo in boš z njimi ostala v stiku...naj potem oni tebe pridejo obiskat, pa naj ti prinesejo darila. da bi pa delavec nosil darila delodajalcu.....ha ha, ta je pa kosmata.

Dodan: 23. 06. 2012 @09:22:13
m1
Gost

V Galicijo. Pa lahko neseš med, vino, olje sploh na letalo?

Dodan: 23. 06. 2012 @11:29:58
vivi
Gost

Dokler nimaš v ročni pritljagi.

Dodan: 23. 06. 2012 @11:29:59
vivi
Gost

Dokler nimaš v ročni pritljagi.

Dodan: 23. 06. 2012 @15:49:56
ma
Gost

ma kaj ste res nore? predhodnica je že povedala- greš delat , in to dobesedno zastonj, razen tega ljudi sploh ne poznaš,,,,,,,,,ma kakšna darila???????????????????? ko bo konec suženjstva pri familiji.......potem pa- če bodo odnosi še kdaj živi. ampak----------oni so dolžni tebi darilo dat, ne ti njim !!!!!!!!!!!!!!!! pa ne ga srat!

Dodan: 23. 06. 2012 @22:16:35
joj
Gost

joj joj joj, sem se prav nasmejala! Tudi sama ne vem, če ste tako naivne ali ....Družinam kamor greste delat ni potrebno nositi nič daril. Oni so tisti, ki vas bodo zaposlili za nek drobiž. Upam , da vam bo od tiste žepnine ostalo za en pir.

Dodan: 24. 06. 2012 @10:08:17
m1
Gost
Glasov: 1

dobim 200 evrov na teden..tako da to zame ni drobiž. vse za kar sem zadolžena pa je, da naučim otroke angleščino, ni mi treba pospravljat, itd. Poleg tega pa me sprejmejo v svoj dom, vsak vikend me bodo peljali naokrog po španiji in celo na portugalsko, da spoznam deželo. tako, da se mi zdi, da se spodobi, da prinesem kakšno darilo ali vsaj kakšno ilustrirano knjigo o sloveniji. in point tega au paira je, da spoznaš drugo deželo in si enakovreden družini, ne pa suženjstvo. mislim, ne vem kako so vas vzgojili?  in res čudno se mi zdi, da mislite, da je s tem kaj narobe. 

Dodan: 24. 06. 2012 @11:08:11
tinka
Gost

m1, se čisto stinjam s tabo. Ne vem zakaj se ne bi mogel s svojim "delodajalcem" lepo razumeti in biti tam z mislijo, da te ne vem kako izkoriščajo. Tudi jaz sem delala kot au pair, sicer v Franciji in smo se res super razumeli. Čuvala sem dve majhni punčki, popoldneve sem imela proste, čez vikend pa sem šla na okrog po Franciji z njimi ali pa z drugimi puncami, ki so delale preko au pair.

In ja, tudi jaz sem jim nesla manjša darilca. Za punčki pobarvanki in pravljici v francoščini, ki smo jih potem ves čas prebirale, za starša pa knjigo Extraordinery Slovenia.

Letos prihajajo celo z avtodomom v Slovenijo na počitnice in bom 1 teden preživela z njimi, da grem z njimi in jim kaj zanimivega pokažem.

Dodan: 24. 06. 2012 @15:05:56
j.
Gost

ja ja, si pač imela srečo s familijo. na žalost pa je desjstvo, da je o pair ena grda nategancija naivnih punc. kot že katerikoli, se je tudi meni zgodila ena grda, nagravžna izkušnja s familijo v angliji. za njih sem bila sužnja, z mano se sploh niso hoteli pogovarjati, ko so mi kaj naročali, me niso klicali po imenu temveč kar- o pair. v hiši je bil en sekret, kamor jaz zjutraj nisem smela dokler se niso spokali delat ali v šolo. kuhali doma niso nič, tudi nobene hrane ni bilo v hiši. s tisto žepnino, ki sem si jo zaslužila s čiščenjem njihovih usranih gat, sem si kupovala hrano, da se preživela. no, seveda sem se pustila nategovat samo en teden, potem sem jih, idiote angleške, poslala v p.m. takega idiotizma ,kot sem ga srečala gor, zlepa ne doživiš. in takim ljudem naj bi jaz nosila darila??? ??? res, ne se prenaglit . pojdite delat, boste že videle kaj vas čaka. sreče, da naletite na normalno družino imate toliko kot na loteriji zadeti sedmico.

Dodan: 25. 06. 2012 @06:11:46
beti
Gost

Se popolnoma strinjam ; dejstvo je, da boste delale za drobiž in to najgrša umazana dela. Dejstvo je tudi, da vam že s tem dajo vedeti, da se s takim delo podcenjujete , tako bodo z vami tudi ravnali. Zaradi svoje lastne slabe izkušnje tudi sama odsvetujem puncam, naj se ne spuščajo v tako delo. 

Dodan: 25. 06. 2012 @16:16:05
m1
Gost

zanima me, če ste ve punce s slabimi izkušnjami kaj komunicirale z družino. prek skypa, mailov, itd.?

Dodan: 25. 06. 2012 @18:11:17
tina
Gost

ko sem bila jaz v angliji , pred dvajsetimi leti, ni bilo nobenih mailov in skypov in sploh....vsa komunikacija je potekala prek par pisem . potem pa- bog ti pomagaj kam si padel. pa tudi zdaj mislim, da je vse odvosno le od sreče. saj ti družina lahko tvezi kar hoče, kaj se pa v resnici skriva za lepimi besedami, je pa druga zgodba.

Dodan: 25. 06. 2012 @20:21:03
a
Gost

ja to je čist odvisno od osebe, kako intuicijo ima o drugih. meni se zdi, da lahko prek skypa npr. precej dobro preceniš.

Dodan: 27. 06. 2012 @18:30:38
LILI
Gost

tudi jaz sem bila Aupair v Italiji, popoldne prosta, odlicno se razumela z njimi, na vsake pocitnice sla z njimi, ostali smo v stiku in se obiskujemo. Pobarvanke, kaksno knjigico, odvisno od starosti otrok. CE lahko Kaksen majhen suvenir pripomore k lepim odnosom/spominom zakaj pa ne Veliko srece 

Dodan: 28. 06. 2012 @13:45:51
jo.
Gost

ja, francija, španija, italija- čist normalno, da ste meli lepe odnose. bit ou pair v angliji, gnili angliji pri še bolj gnilih angležih, to je pa druga , gnila zgodba. nikarte v anglijo! oni živijo v srednjem veku!

Dodan: 28. 06. 2012 @17:10:57
mars
Registriran uporabnik

Oj

tipično slovensko, samo gledate kje in kdo vas bo nategnil, pa bog obvaruj, komu zaiupati. Ljudje, ne prenaglite se , saj razno raznih nategnetov imamo doma dovolj, ni rečeno da če Slovenec pokuka čez mejo, ga bodo pa takoj nategnili, ogoljufali in ne vem kaj še. Mislim da kdor pozitivno misli in dela, se mu ta pozitivizem vrača vedno in povsod.

Takoda, kar z darilom v Španijo, brez skrbi, morda kot so ti predlagali, kakšen muškat, pa med, panjska končnica, morda lutki oblečeni v narodno nošo, majolka ali kaj podobnega

lep pozdrav

Dodan: 28. 06. 2012 @19:16:29
ina
Gost

saj se ne gre za to, da bi bili prestrašeni -da nas bo nekdo kar nategnil.....dejstvo je, da je " o pair "ena živa nategancija naivnih, neizkušenih punc. tudi sama sem bila ena izmed njih . zato svarim dekleta, naj se ne pustijo izkoriščat. če bi že rade zastonj delale, pojdite v kakšen volunter kamp, boste vsaj dostojanstvo ohranile. pri suženjskem delu pri familijah boste izgubile še tisto malo samospoštovanja, ki ga slovenci premoremo. tudi sama svarim pred angleškimi družinami, ki se do punc obnašajo kot pravi mali bogovi, razen tega so pa totalno nepismeni, zabačeni v nulo.

Dodan: 28. 06. 2012 @23:35:56
lola
Gost

Totalno se strinjam z Marsom. Ja čist odvisn s kerga kota boš pogledal zadevo. Če vidiš da ni uredu pa greš naprej in uzameš kot eno izkušnjo in jo tud pozabš ne pa živiš s to negativnostjo. 

Dodan: 29. 06. 2012 @17:42:45
maya
Gost

a- če te posilijo, boš pozabila, in ne živela s to negativnostjo? dajte no, ne pametovat, če nimate pojma kakšno izkoriščanje se dogaja preko  " o pair". Ne bom šla v detajle  kaj se je meni zgodilo. Nikoli v življenju pa ne bom pozabila tega dogodka. Ko se mi je zgodila ta tragedija, sem lahko samo na hitro spokala in šla domov. Da bi iskala novo družino? Še na kraj pameti mi ni prišlo kaj takega. Punce , iz lastnih izkušenj vam toplo odsvetujem, da greste kot varuške, čistilke k družinam na zastonjsko delo. !!!

Dodan: 30. 06. 2012 @14:23:09
Tatjana
Gost

Slučajno sem prebrala forum. Punca je lepo spraševala za ideje o darilu, kar se mi zdi lepa gesta od nje. Zakaj pa ne nekoga obdariti z nečim tipičnim slovenskim. Punca gre z dobrimi nameni tja in želim ti vso srečo in prijetno izkušnjo. Nekateri od vas pa ste tako negativno nastrojeni prosti vsemu in vsakomur ki pokaže vsaj malo pozitivnosti in optimističnega pogleda na svet, da me sploh ne čudi, v kakšni državi živimo, in nam vladajo takšni kot nam vladajo. Začne se pri nas samih.

Vsak ima svojo izkušno z au parom. In vsaka je za njega resnična, nekatere ste imele pozitivno, druge pa slabo, oz. kot opisujete sužnjelastniško, umazana dela, in torej v tem primeru me res zanima, zakaj ste vztrajali tam? Če ste bili sužnji? Ali ste bili zvezani tam, priklenjeni? Menda če vam ni bilo všeč, bi lahko takoj šli, tako da zdaj če vam je ostala zamera, ne pljuvajte vsevprek. Ker obstajajo tudi dobre ljudje in pozitivne izkušnje, in hura za vse tiste, ki še premoremo kanček vere v dobro ljudi in sveta.

Dodan: 30. 06. 2012 @19:27:46
jana
Gost

Jaz sem šla v Anglijo tudi polna optimizma, dobre vere......namen sem im ela gor ostati vsaj pol leta. Z družino smo se prej -preko mailov kar zaštekali . .....No, vsaj zdelo se mi je tako. povsem druga zgodba pa se je dogajala na licu mesta. Prve dni je bilo še nekako, potem pa se je zatiranje in poniževanje stopnjevalo iz dneva v dan. Počasi, da skoraj ne vidiš kdaj, so začeli dobesedno srati po meni. Hvala bogu, da sem toliko prištevna, in sem jim jasno dala vedeti, da se sužnjo pa res ne grem in sem po le dveh tednih spokala in šla domov. Izkušnja je bila tako grda, da tudi jaz nisem niti pomišljla, da bi iskala novo družino. Nikoli ne bom pozabila debilnosti te družine. Verjamem, da vsi angleži pa le niso tako zaostali. Kljub temu zame anglijo predstavljajo debili, kot sem jih spoznala jaz. Žal. Sem pa drugje po svetu imela priliko spoznati res krasne ljudi, srčne, bistre,dobre.....vredne vsega dobrega.

Dodan: 30. 06. 2012 @23:48:48
mn.
Gost

ja, lahko je ljudem pamet soliti, ker se vam v življenju ni še nič hudega zgodilo. sem še ena, ki se ji je kot varuški zgodila huda življenska izkušnja. če bi takrat imela še kaj moči, bi družina, ki me je " prizadela" še zdaj sedela za zapahi. tudi jaz svarim punce, naj se ne grejo teh hecov, ker so stvari bolj nevarne in grozljive kot se na prvi pogled zdijo. darla ob prihodu? ne se hecat , ker to niso heci. 

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

iščem prevoz do Salzburg-a 22.6.2013
Da se normalno vzpostavis, skupaj
ja PIKI  res pravim da
Ponujam prevoz od Maribora do
Kako se pa gibajo cene
Pa daj no.... če pa
Pozdrav usem, kot prvo prilagam
tudi jaz sem iz linza
hej! mene zanima pa kako je
Pozdravljeni. Zanima me, če pelteje
Res je, vize so se
Pozdravljeni,   zanimam me Vaš oglas, a
rad bi obnovil to temo.
@piki...ti si še eden izmed
Maestro ne deluje na bankomatih
Iščem prevoz do letališča Marco
Tole je moj spisek stvari
Jaz sem bila v Hotel
RER A linija, do konce
https://prevoz.org/prevoz/view/929129
Avgusta se odpravljam proti Poljski,
tine, te cene so pretirane,
POZOR! Imajo nove prepise za mero
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

28.06.2013
03.09.2012 - 30.06.2013
11.04.2013 - 29.05.2014
02.08.2013 - 04.08.2013
17.07.2013
23.10.2013
Vse vstopnice »

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™