Oj,
Septembra se odpravljam v Bazilijo. Pot bom prišel na meji z Kolumbijo Leticija/Tabatinga, nato z ladijo do Manosa, kjer se bo ustavo za nekaj dni, nato pa na sever proti Venezueli. Ima kdo kakšno idejo/nasvet, kaj se splača videti v tem delu Brazilije? Na voljo imam 10-14 dni. Kakšne so kaj cene. Kolkor sem do sedaj zasledil, je brazilija dražja od ostalih držav.
Hvala,
Zee
10-14 dni je kar lepa doba, ko sem jaz bila tam, sem žal imela na razpolago samo približno 4 dni, zato ti lahko povem, kaj sem videla jaz.
Vsekakor si en dan oglej Manaus, potem pa na kakšno večdnevno turo po Amazonki.
Mi smo spali v hostlu (ne spomnim se imena, bom preverila), ki sodeluje z neko agencijo (agencija ima prav svojo pisarno v tem hostlu) in lahko pri njih rezerviraš večdnevne izlete. Mi smo žal imeli na razpolago samo dve noči, tako da smo eno noč prespali v gozdu v nekem lodžu, drugo noč pa prav sredi gozda v visečih mrežah, tisti ki so ostali dlje, so odšli tudi na obisk k družini domordocev ki živi v džungli itd.
Imeli smo se ful fanj, vodič je bil super, družba tudi in fanj je to, da je skupina sestavljena iz max 6 ljudi za enega vodiča, tako sva bili v tem primeru pač jaz in prijateljica pa 4 druge osebe, je pa res, da je fuuul drago, za samo 2 noči (in torej 3 dni) smo dali 250 eur na glavo (no, s tremi obroki na dan vključenimi).
Več ti žal ne znam svetovati, ker je naš čas bil omejen in je to vse kar smo doživeli, ampak je že to malo bilo nepozabno.
Upam, da sem ti vsaj pomagla (ne vem namreč, če te takšni izleti na amazonko sploh zanimajo, ker je to lepo baje tudi v Venezueli in ne vem če si ne boš morda tam raje pmislil kaj takega)...čeprav tam nisem bila in ne znam primerjati, žal.
Srečno pot in ful uživanja na potovanju!
Pa še cene: ja, Brazilija je ful draga, midve sva drugače en mesec potovali samo po Braziliji in so povsod zasoljene cene, čisto primerljive z našimi.
@M, hvala za odgovor.
250€ za 3 dnevno turo je pa kar veliko. Kot kaže bom res zadevo v Baraziliji skrajšal, kolkor se bo dalo. Ker grem porem v Venezuleo in si mislim tudi tak odpraviti na mekja tur.
lp,
Zee
|
31.12.2012 - 30.06.2013
|
|
|
31.05.2013
|
|
|
18.07.2013 - 20.07.2013