Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Forum
Dodan: 13. 07. 2012 @14:27:53
Ali druzba Condor dovoli let z enosmerno karto?
Borut
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zivio,

Sem tik pred tem, da kupim enosmerno karto iz Frankfurta do Nairobija preko Condor druzbe. Zdaj pa vidim na njihovi strani, da je potrebno imeti povratno karto, sicer morda ni dovoljeno vkrcanje na letalo. To mi je dalo misliti in tukaj vas sprasujem konkretno, ce je kdo s Condor ze letel iz Nemcije recimo v Kenijo z enosmerno karto? Zakaj enosmerno? Ker nimam se pojma, koliko casa bom tam ostal, ker bom sel s kenijsko vizo, ki jo bom pridobil na letaliscu v Nairobiju, tudi v Tanzanijo. Se vec, namenoma sem kontaktiral tudi kenijsko ambasado na Dunaju in so mi sporocili, da lahko vstopim v Kenijo z enosmerno karto, ce lahko razlozim imigracijskim uradnikom, zakaj nimam povratne. Saj to mi ne gre v glavo, zakaj so nujne povratne karte, ker v glavnem nismo bedaki in da bi prekoracili tistih 90 dni, saj potem je itak kazen, zapor ali se kaj, drzi?

Torej, konkretno me zanima glede enosmerne karte s Condorjem, ker da ne bi potem mi zavrnili vkrcanje v Frankfurtu oz. bi morda tam moral kupiti povratno, kar bi mi ze pokvarilo potovanje.

Lp,

Borut

Dodan: 13. 07. 2012 @16:13:36
Re: Ali druzba Condor dovoli let z enosmerno karto?
Rok
Gost

Ja pa daj jih poklicat, pa vprašaj. Ponavadi letet nekam ni problem, težave nastanejo ob prihodu v državo.

Dodan: 13. 07. 2012 @16:40:17
linda
Registriran uporabnik

Pozdravljen, povem iz mojih izkušenj, ne dovolijo le če pokažeš kakšno dokazilo npr.da si poročen tukaj, da imas začasno residenco/v tem primeru moraš imeti dokument ali pa štempiljko ambasade da imaš priznano residenco, Lahko pa si planiraš tako da kupiš karto seveda povratno lahko za 6mes.naprej, ker govorim za kenijo tukaj plačaš vizo za 3 mes, nato si jo lahko podaljšaš še za 3 mesece.Ko sem prišla v Fran kfurt na letališče so mi takoj zatežili ker sem imela enosmerno karto, ko sem pa jim odprla pasaport in pokazala da ima ureneno residenco v Keniji je blo ok.Če želite še kakšne informacije sem na voljo. Lp

Dodan: 13. 07. 2012 @16:46:22
linda
Registriran uporabnik

Pa še to z Kenijsko vizo ne moreš v Tanzanijo,vizo za Tanzanijo  si urediš tukaj na emigracijskem oddelku, vizo ki jo nabaviš oz.dobiš v Nairobiju velja samo za kenijo,Kot sem povedala pred potekom 3 mesecev si jo lahko podaljšaš še za  3 mes,Lp

Dodan: 14. 07. 2012 @13:15:12
Borut
Gost

Zivio,

Zdaj, ko sem prejel tvoje sporocilo, sem se bolj v dvomih.

1. Kontaktiral sem tudi kenijsko ambasado na Dunaju in sem posebej vprasal, ce je mozno vstopiti v Kenijo z enosmerno karto in odgovorili so, da je mozno, ce se lahko imigracijskim uradnikom pojasni, zakaj nimas povratne karte.

Na raznih forumih sem prebral in vidim, da so forumi razlicni kot zima in poletje, Nekateri pravijo, da niso imeli tezav, tudi po veckrat niso imeli tezav, drugi pravijo, da so nemska letalisca najbolj "zajebana" in da druzba kot je Condor pogosto zahteva povratno karto. Skratka, na nobeno mnenje se ni za zanasati torej. Zakaj pa potem sploh prodajajo enosmerne karte, npr. Condor, za Kenijo, precej sramotno zanje.

Nisem prav razumel glede rezidence kot pravis, a bi moral imeti rezidenco v Keniji? Kako to mislis? Se nanasas na potrdilo o bivanju tam, npr. v hotelu?

Glede vize sem jo nameraval dobiti ob prihodu v Nairobi, in na kenijski ambasadi pise, da lahko s kenijsko vizo se gre tudi v Tanzanijo in Ugando in nazaj v Kenijo, z isto vizo. Tu pise:

http://www.kenyaembassyvienna.at/en/consular-section-visas-passports-services/frequently-asked-questions-on-consular-issues/

A tudi to ne drzi vec? Saj potem nic ni sigurnega in bom morda potovanje v Afriko odpovedal.

Dodan: 14. 07. 2012 @13:20:31
Borut
Gost

Se to morda vprasam, ce kdo ve, ali je torej nujna povratna karta v Evropo ali zadosca, ce se pokaze tudi npr. shuttle bus potrdilo iz Nairobija v Tanzanijo oz. kakrsenkoli izhod iz Kenije?

Dodan: 14. 07. 2012 @15:08:15
Tina
Registriran uporabnik

V Vzhodni Afrki je z vizami tako, da v primeru, da potuješ recimo iz Kenije v Tanzanijo ali Ugando, ne potrebuješ PONOVNO vize (oziroma vize za dvakratni vstop) če se VRNEŠ v Kenijo. Oziroma poljubno med temi državami. Še vedno pa rabiš za vsako od njih svojo vizo. To tudi piše na linku, ki si si ga malo narobe interpretiral.

"3. IF A VISITOR HAS A VALID KENYA VISA AND THEN DECIDES TO VISIT TANZANIA OR UGANDA, THEN RETURNS TO KENYA WITHIN THE VALIDITY, WOULD THEY NEED ANOTHER VISA?

No. A valid Single Entry Visa allows multiple entries for holders of Kenya Visa after visiting Tanzania and Uganda."

Dodan: 14. 07. 2012 @18:24:25
amigo
Gost

Ne. Januarja 2012 iz letališča Frankfurt niso dovolili vkrcanje več potnikom, ki so imeli one way ticket za Mombaso.

Dodan: 17. 07. 2012 @10:02:50
linda
Registriran uporabnik

Pozdravljen se enkrat, residenca  ne pomen i da si v hotelo ampak pomeni da imas urejeno zacasno bivalisce z vsemi papirji ki spadajo zraven potrjeno od emigracije.Tako ti se enkratm odsvetujem enosmerno karto, kajti ko si na letaliscu te kar posljejo nazah v Keniji si pa lahko 6 mesecev z tem da si podaljsas pred potekm 3 mesecev vizo,Pa Kwaheri.

Dodan: 17. 07. 2012 @13:12:08
goeff
Gost

So pa zanimiv ti Afričani - ful se bojijo "revnih" Evropejcev, da bodo zasedli njihove bogate države z visokim standardom...

Res zanimivo glede enosmerne karte ))

Dodan: 17. 07. 2012 @17:48:28
amigo
Gost

tako je. S turistično vizo si lahko v Keniji 3 mesece. Pred iztekom jo lahko podaljšaš še za 3 mesece, torej skupno 6 mesecev. Za podaljšanje rabiš 2 fotografiji in plačaš takso 2200 ksh. Z enosmerno karto ne poskušat, ker ne bo šlo - vsaj z Condorjem ne.

Dodan: 18. 07. 2012 @13:56:37
Borut
Gost

Hvala za vase zelo koristne informacije, se mi je splacalo, da sem dal na forum. Nisem kupil enosmerne in morda tudi povratne ne bom. Ker pa sem racunal iti iz Frankfurta 10. avgusta, imam ze enosmerno karto od Lj do Frankfurta na ta dan, in videl bom, ali nazadnje kupim povratno (a so od 600 eur, kar se mi zdi predrago) ali pa grem drugam iz Frankfurta na 10. avgust....

Se strinjam, bojijo se "revnih" Evropejcev, a zato pa verjetno od mene ne bodo nic profitirali. Zdaj vsaj vem, kako se obnasa Condor, zelo slabo. Kaj pomaga tam podaljsevati vizo, ce moras kupiti povratno in domnevam, da povratna karta ne sme biti dlje od treh mesecev....to so vse srednjeveska dolocila. Zelo slabo.

Do naslednjic lp.

« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

Vem, sem bila sama pismena
glede zemljevidov google maps je
Zdravo. Mojca kam pa potuješ? Mogoče
hojla. kolko sta pa za
Zdravo. Tudi jaz grem julija
@cebuano   lahko mi tudi narišeš, pa
a je kdo v Bristoluuuuu?   
S, meni je junij prezgodaj,
Imam isti proeblem. si že
JA Munchen je kar zanimiv,
A je res tok slabo
Holaaa! Planiram tale Costarica trip in
Odlično, hvala za informacije!
Odločba pač pomeni, da ti
pozna mogoce kdo poceni prevoze
Lep pozdrav! Tudi jaz grem v
Kako si zrihtala? Ker sem
zakaj pa se ti je
Pozdravljeni, tudi jaz sem dobila viso
Prodam 1x uporabljen Lonely Planet-Tajska..
bali je eno leglo turizma
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA potovanja Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni Čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™