Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Poceni karte FlightsTicketCorp - legalno?

Dodan: 19.06.17 @14:56:14

BlazZ

Gost
Pozdravljeni,

sodelavec je preko spletne strani www.flightsticketcorp.com naročil letalski karti za skupno ceno 1200EUR (Total Price). Ko je plačal ceno in dobil potrditveni email s podatki, pa je tam pisalo plačano 55%, 45% pa UNPAID. Spletna stran ima način plačevanja v dveh korakih, kar pa ne piše nikjer (razen na linku s pogoji uporabe). Tudi pri ceni karte ne piše, da cena ni celotna. Karte bi rad seveda preklical, saj je realna cena skrita. Za refund ponujajo prvih 12ur brez stroškov, zato jim je takoj pisal mail. Kot odgovor je dobil ponudbo drugega termina, leta itd., za vračilo pa pravijo, da če želi lahko, a je predrago (cca 500EUR stroškov) in to odsvetujejo. Situacija je takšna kot je. Kaj storiti v tem primeru?

Na banki tega ne rešujejo, saj ni prišlo do zlorabe kartice. Na telefon se letalska družba ne oglaša, na mail ni odgovora že 2 dni. Ni mi jasno, kako lahko taka stran sploh obratuje..
Ima kdo podobno izkušnjo in lahko kako svetuje, kako priti do vračila denarja brez nepotrebnih stroškov?

Hvala za vsako pomoč.

0     0

:O

Gost
Ni pomembno ali je legalno,če pa služijo na račun takih idiotov. Boljše plačati nekaj več na uradni strani prevoznika kot pa se ukvarjat s poceni variantami agencij, ki predvsem začetnike vodijo v goljufijo. Na tujih forumih se o teh stvareh več razpravlja, vsekakor pa je treba vložiti ogromno truda in časa za maloverjetno povrnitev česarkoli s strani agencije.

0     0

Blazz

Gost
Vsseno prosim za pomoč koga, ki ima kakšnje izkušnje s to 'agencijo' oz. pozna podobno zgodbo.
Neprimerne komentarje in naslavljanje z 'idioti' prosim obdržite za sebe. Hvala.

 

0     0

m

Gost
na tem forumu boš težko našel nekoga ki ima izkušnje s to agencijo.. brez zajebancije..cca 10 let kupujem karte preko neta, večkrat je bila tudi agencija vmes ...ampak še nikoli niti pod razno nisem slišal za tole kar je tvoj sodelavec "odkril" ..pismo rosno ..sem jih na hitrco malo prečikiral ..in če bi bil pozoren vidiš opozorilo za ta njihov "two step paymet" že na osnovni strani (čisto spodaj pod ikonami za možne variante plačil) -res pa je da je fajn pozicija-kamor ne zaide veliko oči. Kaj veliko ne moreš naredit k verjetno je na žalost vse skup legalno.. ni mi pa jasn katere karte je kupoval da je 600 eur samo 45 % polne cene? -a lahko napišeš? k jst sem vtipkal moj termin ko grem septembra v l.a in je vrgl smešno nizke cene (pod 200 eur)-tako da bi že vtem primeru moral vsakemu zazvonit alarm v glavi. Sem šel brat poj njihove pogoje...ena sama žalost..sploh ni mi jasn katera je njihova matična država.. ne vem kaj naj svetujem ..probejte se vsaj zment za kšne druge cenejše datume-če vam to ustreza.. vsekakor pa zna bit to draga šola.. niso vse agencije fuj in fej.. je pa res, da bi pa vseen moral izbrat vsaj tako ki ima sedež v eu...

0     0

m

Gost
imaš pa pod disclamer tud tole zapisan "2. In case the customers have misunderstood/misleading our process, policies and don’t want to payment step 2 to issue E Ticket, customer can request to us to full refund to your account without fee" tako da probejte s to točko jim težit..

https://www.flightsticketcorp.com/info/universal-terms-of-service

0     0

BlazZ

Gost
Hvala za odgovor. Karte za 2 osebi za Tajsko - skupna polna cena dobrih 2200EUR ('Total price' je pisalo 1200EUR, kar je realno ugodna cena (600/os)). Če sedaj poskusim kupiti enake karte kot jih je on, mi napiše cene od 130 do 200 USD na osebo..

Jasno, piše, ampak kot si dejal žal 90% očem dovolj skrito, da se ne opazi. Se zgodi in se bo dogajalo. Je bral točno to točko in če jo prav razumem tudi sam, bi načeloma bil opravičen do polnega vračila v primeru, da drugega koraka enostavno ne plača. Ampak glede na njihovo zvitost me skrbi, da bo tudi tam finta.

Sporočim, ko imam kakšno dodatno informacijo, če pa ima kdo od vas še kakšen namig, dobrodošel. Potrebno je opozoriti čim več ljudi na take in podobne prevare, saj ta spletna stran načeloma ni SCAM, ampak legalna z dobro prodajno politiko..

0     0

mm

Gost
Poučna zgodba. Pošlji jo na revijo Horizont, ti jo objavijo in še nagrado lahko dobiš za najboljši prispevek.

 

LP

0     0

m

Registriran uporabnikTurist

600 eur za tajsko pa res ni ugodno no .. verjetno je to tvoj/njegov prvi nakup kart. Res ste bili milo rečeno nepremišljeni. vrabci čivkajo če malo brskaš po potovalnih blogih in straneh da se da za bkk dobit karte pod 400 eur iz npr. zagreba ali benetk..ali pa kšn euro več iz lj (Air serbia+etihad ali turkish) ..kaj naj rečem ...srečno ..čim bolj jim težite in poročaj kako ste uredil..

0     0

Ptic

Gost
Jaz bi rekel da je ta spletna stran cisti SCAM, pac se skrivajo pod tki drobnim tiskom. Ce se ne boste mogli nic zmeniti, si preracunajte kaj se bolj splaca odpovedati let placati stroske odpovedi ali pa leteti in placati polno ceno. V vsakem primeru dobra sola za naslednjic ...

0     0

Tajska

Gost
600 evrov za Tajsko? Pa saj ste nori.

Za agencijo slišim prvič in je najverjetneje povsem legalen nateg

0     0

matijam

Gost
srečno pri refundu naslednjič vtipkaj v google ime spletne strani preko katere nameravaš kupiti karto in dodaj review. potem pa beri in beri....http://www.shopperapproved.com/reviews/flightsticketcorp.com/page-0.html...tukej je zapisanih par takih primerov pa če bi še dlje iskal bi jih verjetno še precej več našel...

0     0

mrdr

Gost
Nategunska stran za funkcionalno nepismene cepce. Nič novega, tega je poln internet... 

0     0

Popotnica

Gost
Sami pametnjakoviči - samo smejim se, ko slišim take zgodbe. Kdaj vas bo izučilo, da je nakup preko agencije najbolj varen nakup? Plačajte tistih 25 € dodatnih stroškov in boste imeli agenta zmeraj na voljo, tudi v primeru zapletov na poti, v primeru izgube prtljage ... meni na kraj pameti ne pade, da bi karte Kupovala/plačevala preko spleta, ker je končna cena zmeraj višja od oglaševane. Pribitki na kreditne kartice, na storitev ... Poleg tega ni potrebno plačilo s kartico, temveč z gotovino, upn ... 

0     0

Popotnica

Gost
Jesos, sem to malo bolj podrobno čekirala. To je ja čisti nateg, no. Nikjer imena firme, nič. Niti IATA licence nimajo. Wtf? 

0     0

m

Registriran uporabnikTurist

dober je #Popotnica ..nakup preko spleta je čisto varen, in tud probleme se da reševat-sploh če kupiš direkt na strani let. prevoznika....edina past je, da si res tako neizkušen da kupuješ karte preko takih agencij kot je ta primer... vsak naj dela/kupuje kar mu paše..

0     0

Popotnica

Gost
Imaš prav, da so varne strani, a omenila sem pluse, kot jeosebni kontakt, oglašanje na telefon, odzivnost na emailu, aistenca v primeru izgube prtljage. Poleg tega je vask vnos kreditne kartice veliko bolj riziče, kot plačilo preko upn naloga. Glede tega se lahko pri internetnih ponudnikih obrišeš pod nosom. Ali pa te storitve doplačaš v kao nekih paketih. Eni celo zaračunavanjo telefonske klice ipd, oglašajo se avtomati/odzivniki. Ja ... dokler je vse ok, je itak vse ok, čim pa se zadeve začnejo lomit ali komplicirat, pa ga ni boljšega servisa kot agencija. To je dejstvo. Vsaj 2 x letim dolgih letih + kratke razdalje. Zgodilo se mi je že vse možno in mi je agencija zmeraj priskočila na pomoč. 

0     0

Lola

Gost
Dobro, zdaj je, kar je, nimamo kaj. Bi bilo pa fino, če nam @BlazZ sporočiš, kako se je izteklo.

0     0

Srysly?

Gost
Popotnica, agencije, sploh slovenske, so približno isti nateguni, kot zgoraj omenjena stran. Kot praviš, dokler je vse ok, je vse ok, ko pa enkrat ni več, se pa začnjejo razni manevri izmikanj, samo da bi se izognili odgovornosti. In tudi pri njih je marsikateri strošek oz. "obvezno doplačilo" skrito v majhnem tekstu. 

0     0

Blabla

Gost
Popotnica, to je metanje denarja skozi okno. Neka znanja moraš pridobit da nisi povsem odvisen od drugih. 

0     0

Lea

Gost
Zdravo.

Katastrofa res, totaln napizditis. Jaz sem najdla to, ce ti kaj pomaga: https://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g1-i10702-k9627511-Flight_searches_ltd-Air_Travel.html

 

cao

0     0

BlazZ

Gost
Lea, hvala za tole, že prebiram.

Sicer pa se zadeva ni kaj dosti premaknila. Nekaj mailov, v katerih prepričujejo o možnosti spremembe leta itd., kar pa se tiče odpovedi pa pravijo, da tega ne priporočajo, ker pridejo stroški odpoved okoli 200USD/os. Sodelavec jim je nato še nekajkrat napisal, da je pri rezervaciji pisalo, da lahko v 12-tih urah odpoveš in povrnejo full refund. O tem nočejo slišati, saj pravijo, da stroškov odpovedi ne zaračunajo oni, ampak letalska družba, saj so karte takoj rezervirane tam.

Zakaj pa ne, je povprašal na letalsko družbo (Emirates), če drži, da temu podjetju oni zaračunajo stroške odpovedi in res ne sprostijo rezervacije, vendar je od njih dobil splošen odgovor, da naj se o odpovedi pozanima pri prodajalcu kart (mogoče poznajo podjetje, imajo celo kakšno navezo?).

Zadnji odgovor od flightsticketcorp, ko jim je ponovno pisal, da imajo člen, v katerem piše, da lahko odpoveš rezervacijo brez stroškov v primeru nesporazuma, je bil, da bodo preverili pri letalski družbi, kolikšni so stroški odpovedi. Očitno res čakajo, da traja, potem pa res ne bo možno, vendar on vztraja, da jim je sporočil v 6-tih urah, kar je tudi res. Sicer pa so napisali tudi, da denar minus stroški (če bodo) dobi nazaj v roku mislim da 45dni. Bomo videli, kaj bo iz tega.

0     0

Popotnica

Gost
@Blabla in Srysly?, ne vem, kam vidva potujeta, a lahko vam opišem eno mojo izkušnjo. Potovala v Laos iz BKK. Letalo je imelo zaradi snega konkretno zamudo. Ok, se dogaja. V planu nisem imela BKK temveč čimprej naprej za Laos. Seveda so prtljago izgubili. Preostalo mi je dvoje, da to sama urejam in/ali čakam v BKK na prtljago ali pa takoj nadaljujem pot na jug Laosa. Jaz nimam časa na pretek, da bi v BKK izgubljala čas s tem. V BKK sem bila že 4 x. Pote sem še isdti dan nadaljevala v Laos. Brez prtljage. Agencija je iz slo vse uredila in sicer tako, da me je, ko sem šla prosti severu, v Vientiane na letališču čakala prtljaga. Tako sem lahko v miru potovala, ne da bi izgubljala čas s tem. Zdaj pa mi povej, kateri internetni ponudnik, govorim o tujih, bi šel tako na roko?  Verjemem, da so ene agencije v slo nategunske, a večinoma so ok. Vprašanje je samo, koliko ti nabijejo na osnovno ceno. Tu pa so razlike. Spet govorim iz lastnih izkušenj. Tako da ... 

0     0

Srsly?

Gost
Nekdo, ki ima vzdevek "Popotnica", pravi da hodi na dopust z agencijo... Svašta!!!!

Če si že tako glasna, pa še povej s katero agencijo in za kakšen denar si "potovala", da vidimo za koliko so te nategnili...

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb