All we do is travel

7. Februar 2017

STA potovanja

Knjige, zaradi katerih boš spakiral kovčke že nocoj

Če pred načrtovanjem svojega novega potovanja potrebuješ nekoliko zagona, ti predstavljamo seznam knjig, ki bodo v tebi prebudile neustavljivo željo po raziskovanju novih delčkov sveta (ker so knjige še čisto sveže, jih navajamo z angleškimi naslovi).

 1. The Happy Marriage (Tahar Ben Jelloun)

Pripoved o zakonskem paru iz Maroka te bo popeljala na barvite ulice, polne omamnih dišav arabskih začimb in sladkega metinega čaja.


2. What Belongs to You (Garth Greenwell)

Intimna zgodba o romantičnem zapletu med učiteljem in zločinko se dogaja v skrivnostni Bolgariji.


3. Ways to Disappear (Idra Novey)

Zabaven roman te bo popeljal v Brazilijo, kamor v neznanih okoliščinah pobegne mlada pisateljica. Njen prevajalec se nemudoma odloči, da jo bo poiskal in tako se prične nenavadna brazilska pustolovščina …

 4. Blackass (A. Igoni Barrett)

Blackass je izjeeemno zabavna zgodba o Nigerijcu, ki se nekega dne zbudi in ugotovi, da je čez noč postal svetlopolt – no, ne po vsem telesu – njegova zadnjica je namreč ostala temnopolta!

 

5. Peacekeeping (Mischa Berlinski)

Berlinski je zadnje desetletje živel v Italiji, Zahodni Afriki ter na Haitiju. Njegova najnovejša knjiga, Peacekeeping, je mešanica trilerja ter ljubezenske zgodbe, umeščene v čas finančne krize na Haitiju leta 2008. 

 

6.  Enchanted Islands  (Allison Amend)

Očarljiva zgodba o pisarniški pomočnici, ki se tik pred pričetkom druge svetovne vojne s svojim možem preseli iz Združenih držav Amerike na Galapagos.


7. The Yoga of Max’s Discontent (Karan Bajaj)

Max je finančni analitik z Wall Streeta, ki se poda v Indijo, da bi prek meditacije, joge in spoznavanja hindujske kulture našel smisel v svojem življenju.

 8. The Year of the Runaways (Sunjeev Sahota)

Težko pričakovani roman Sahote spremlja skupino treh moških in ženske, ki iz Indije pobegnejo v Veliko Britanijo, da bi si tam ustvarili novo življenje. Kmalu po prihodu v kraljevino pa ugotovijo, da jih – kot vse druge priseljence – čaka vrsta izzivov ter da nikdar ne bodo uspeli izbrisati svojih korenin.  

 


Mogoče te bo zanimalo še: 

 

- TOP 10 knjig za prave popotnike 

 

 
 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb