Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

TAJSKA - NOTRANJI LETI, VLAKI, BUS...

Dodan: 21.01.12 @19:50:31

taifun

Registriran uporabnikZapečkar

Bom še tu poskusil z vprašanjem za izkušene "tajce".

 

Ravno delam načrt potovanja po Tajski. Okvirno sem prišel do sklepa da štartam iz BKK v Chang Mai, potem bi šel v Kancanaburi (se bojim, da najprej spet v BKK in tja in nazaj), potem pa do Champhona pa na Ko Tao (ali pa na Surat Thani) pa na Ko tao. Naprej pa še ne vem.

Notranji leti so skoraj cenejši od vlaka in busa (spalniki). Moti me pa, da leti iz ChM na Phuket.

A mi lahko svetujete pametnejšo pot. Ker če bom vse preletel, ne vem zakaj grem dol, po drugi strani pa tudi ti spalniki kar "pičijo". Pa enako imajo neke ustaljene poti. Recimo iz BKK ne moreš v Kanchanaburi pa naprej proti severu. Ali se motim.

0     0

simi

Gost
Pozdrav,

Mi2 sva najprej iz BKK letela na sever (v chiang rai), ampak se da tudi v CM leteti. Potem sva šla z nočnim vlakom do Ayutthaye od tam pa se da it direkt do Kanchanaburija! Bus in minibus - preveri! Tam se da direkt turist bus za jug rezervirat, ampak nama so bolj všeč goverment nočni busi - za proti jugu jih rezerviraš na southern bus terminal v BKK.
Mi2 sva rada potovala s spalnimi vlaki in spalnimi goverment busi (turistični nama niso najbolj pri srcu), ker se dobro naspiš, hkrati pa prišparaš za tisto noč za hotel.
Srečno!

0     0

taifun

Gost
Super in hvala.

Pa še to. Ali sta rezervirala let iz BKK v ChR že doma ali kar na letališču v BKK. Oziroma ali je kakšna bistvena razlika v ceni.

0     0

Špela

Gost
Živjo,

mene pa zanima, koliko časa prej je treba rezervirat spalne vlake iz BKK proti jugu, če sploh? Hvala!

0     0

T.P.

Gost
Res je, direktnih vlakov iz Kanchanaburi ali pa npr. Ayyuthaye do CM ni. Vedno moraš iti nazaj do BKK in potem od tam nazaj gor. Ampak ni panike, iz Kanchanaburi do BKK je okrog 2 uri, če nima vlak nekih dolgih postankov in zamud (kar ponavadi je). Potem pa prestopiš na vlak in gremo.

Kar se tiče rezervacij night trainov...Ne vem,če se jih da rezervirati, midva sva jo kupila kar na licu mesta, se pravi na glavni železniški postaji v BKK, je pa res, da sva jo kupila kakih 5-6 ur prej, vsaj. Tako da če npr. prespiš v BKK in jo kupiš za naslednji dan, jo boš zagotovo dobil.

Sicer pa za na jug ali na sever močno priporočam night train, je posebna izkušnja, naspiš se, pa še res imaš v bistvu plačano nočitev.

Opozorila bi le na turist buses: ko prideš z vlaka, se ponudniki dobesedno grebejo zate, vsak ti ponuja prevoz z busom do pristanišča. Vendar ne dajajte prtljage pod bus oz. imejte vse, kar je vrednega pri sebi. Nama so namreč iz nahrbtnikov , ki sva jih dala pod bus, ukradli vse kar je bilo uporabnega: švicarski nož, sončna očala, naglavno lučko,...Dejansko pod busom nekdo sedi v tistem prostoru za prtljago, in tekom vožnje, ki je trajala okrog pol ure (vmes smo delali neke neumestne postanke, šofer si je šel kupiti cigarete, potem banane,...you get the point), torej nekdo sedi spodaj in brska po prtljagi.

Lp

0     0

Potepinke

Gost
Pravkar smo se vrnili s trotedenskega popotovanja po Tajski. Glede notranjih letalskih letov predlagam, da si pogledate spletno stran prevoznikov Air Asia in Orient Thai, ki sta najcenejša in imata najboljše povezave po vsej Tajski. En notranji let smo si organizirali od doma, ostale pa v Chiang Maiu, kjer naj me prijazna vodja hostla pomagala rezervirati lete. Vsak lastnik hostla ali hotela pozna vse prometne povezave, lete, vozne rede vlakov, avtobusov in je pripravljen pomagati.

Moram pa opozoriti na eno slabo izkušnjo z VIP avtobusi. O tem sem si prebrala že pred odhodom na tejle spletni strani, a podatkom nisem povsem verjela.

http://med.over.net/forum5/read.php?213,4066460

Žal so resnični. Naša skupina (5 nas je bilo) se je vračala iz otokov oz. iz Phuketa proti BKK. Vsa letala in vlaki so bili po podatkih lokalne turistične agencije (baje) zasedeni - zdaj premišljujem, če nas niso morda nalašč zvabili v past. Edina varianta za povratek v BKK je bil turistični avtobus z oznako VIP s sedeži - ležalniki. Cena je bila ugodna - 800 bahtov (20 EUR). Vozili naj bi se celo noč in proti jutru prispeli v BKK. Z otoka Lanta nas je peljal mini-van, nato smo presedli v razmajan avtobus in se z njim peljali do Surathanija, potem pa presedli v dvonadstropni VIP avtobus z udobnimi sedeži. Rukzake smo spravili v prtljažnik. Med celonočno vožnjo je šofer tako navijal klimo, da smo skoraj zmrznili. Z zgornjega nadstropja busa sem šla do šoferja, da bi mu rekla, naj zmanjša klimo, a je sredi stopnic nekdo spal (stražil?), čeprav je bil spodnji del avtobusa prazen in bi lahko spal na sedežih. Šofer se niti slučajno ni zmenil za mojo prošnjo, naj zmanjša klimo. Zaradi prezeblosti sem bila vso noč budna. Ko smo prišli v BKK, se je nenadoma grozno mudilo. Hurry, hurry, so nas priganjali, naj hitro vzamemo rukzake. Neka gospa je začela kričati, da so ji iz prtljage, ki je bila spodaj v avtobusu, ukradli ves denar, da bo poklicala policijo. Nihče se ni zmenil zanjo, avtobus je odpeljal in tudi mi smo menili, da je denar najbrž kje izgubila. Ko smo kasneje v hostlu razpakirali prtljago, sem opazila, da je bil moj rukzak zaprt na način, kot ga sama nikoli ne zaprem, tudi prijateljica je opazila, da ji je nekdo odprl nahrbtnik. Skratka, med nočno vožnjo z busom nam je nekdo prebrskal vse rukzake in iz dveh je izginilo nekaj malega drobiža, k sreči pa smo imeli ves denar in dokumente pri sebi na avtobusu in jaz med vožnjo nisem spala, tako da nas niso še tam oropali.

Na internetu je najti nešteto podobnih zgodb, kako so bili turisti oropani med vožnjo na VIP busih, zato pazite, da se tudi vam ne zgodi kaj takega.

Pa še pozornost ob vračanju nazaj. Vožnja s taksijem z letališča do centra BKK stane 150 bahtov, ko pa želiš v obratno smer, torej proti letališču, se cena zviša na 200, 300 in še več bahtov. Vožnja do letališča traja eno uro, upoštevajte neznosno gnečo na cesti in dodajte za rezervo še eno uro. Na letališče se odpravite vsaj 4 ure pred odhodom letala!!! Naša prijateljica, ki se je vračala domov sama, si je v BKK izgovorila vožnjo s taksijem do letališče za 200 bahtov, pa jo je taksist po 45 minutah vožnje pustil na železniški postaji, češ da se mu za ta denar ne splača voziti tako daleč. Po čudežu ji je uspelo ujeti vlak do letališča, kamor je prispela nekaj minut pred odhodom letala! Vse ostale dni smo se vozili s taksiji in tuk-tuki brez vseh težav, a ob vrnitvi domov si baje taksisti radi privoščijo tujce in jim zagrenijo odhod domov, če se pravočasno ne odpravijo na letališče.

Vse ostalo pa je bilo na Tajskem lepo.

Tistim, ki potujete v Chiang Mai, močno priporočam majhen družinski hostel Libra Guest House (www.librahousechiangmai.com) z izjemnim osebjem, ki te pride počakat in pospremit na letališče, organizira vse trekinge in izlete, pri njih pa se da tudi dobro jesti. Na tako gostoljubne in prijetne ljudi redko kje naletiš.

 

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb