Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

uttaranchal -kdaj najprimerneši čas za obisk?

Dodan: 23.02.12 @22:10:25

maya

Gost
živjo, prosim za nasvet tiste, ki ste po tej deželi že potovali . čas imam samo od maja do septembra. v tem času pa je- ali vročina ali deževje. bi bil september vseeno primeren ali še vedno prevroč. pa še to: s prijateljem ( indijcem) si nameravava najeti v hardivaru motor in z njim potovati okoli. Kaj pravite, bi bilo to preveč nevarno ? glede na to kako ozke ceste so in globoki prepadi......prosim za nasvet ali kakšno izkušnjo s tega dela indije. hvala. 

0     0

maya

Gost
ni res še dobeden hodil tam- dehra dun, hardwar, rishikesh.....? no, zdaj se država imenuje- uttarakhand

0     0

perorec

Gost
Čau. V Uttarnachalu (še) nisem bil, pa vendar...

Glede Vremena pa je ta problem, da je država majhna in zelo raznolika (nižine, gore) in se vreme (temperature) spreminja glede na višinsko razliko.

Glede dežja se zdi, da je najbolj močan v Juliju in Avgustu, ampak spet ne vem, če to velja za vso državo.

Poglej si ta link. Na desni strani pod "places to visit" imaš mesta, če jih klikneš vidiš kdaj se jih naj obišče. Pod "weather" imaš potem še malo bolj v deatjl za posamezne kraje.

http://www.mustseeindia.com/Uttaranchal

 

Jaz imam podoben problem v kombinaciji Himachal Pradesh - Ladakh. Kjer spet lovim ravnotežje med toplimi tempearturami in malo dežja v Himachal. V Delhiju se bom pa itak skuhal od vročine, jebiga.

 

Aja, če tukaj ne boš dobila info, povprašaj na:

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/index.jspa

Forum od Lonely Planeta, pomoje, da boš ziher dobila info tam.

0     0

maya

Gost
hvala. mi poveš kdaj ti odrineš dol? pa še- če si mogoče že kaj gledal za letalske karte- od kje bi bilo najcenejše-s kom....hvala še enkrat

0     0

perorec

Gost
Jaz grem prva polovica junija do konca julija. S tem sem junija v Himachal Pradesh, (višina, torej ni vroče) ko pa se tam julija začne dež, sem pa v Ladakhu (kjer skoraj ni dežja), temperature pa so prijetne.

Avion je najbolj ugoden iz Benetk, jaz sem iskal do Delhija. Prej je bil Lufthansa, danes, ko sem pogledal je najcenejši KLM, res pa je da gre iz Benetk že ob sedmih zjutraj. Cena 500 eur.

0     0

andrej

Gost
Živjo,

po krajih, ki jih omenjaš, sem potoval pred nekaj leti. Kolikor se spomnim, v nižinah postane precej vroče že aprila, maja, nato pa junija, julija pride monsun, kar sicer pomeni, da dežuje, je pa tudi manj vroče in manj mrčesa, ki se do takrat razmnoži čez vse meje. Pred vročino in pred dežjem se lahko umakneš v gore, npr. Himchal Pradesh, kamor monsun zaide mesec kasneje, ali pa celo v Kashmir, kjer monsuna sploh ni. Indijske ceste tam so slabe, ponavadi neasfaltirane, indijska pravila vožnje pa so meni ostala nerazumljiva. Tudi v avtobusu se pogosto nisem počutil varno, medtem, ko sem skupaj s sopotniki poskakoval kakšen meter v zrak (luknje na cesti), ko je voznik avtobusa divje pritiskal na hupo med sekanjem slepega ovinka in medtem, ko so indijski sopotniki izvajali nenavadne zakletvene geste, ker se naš in nasproti vozeči se avtobus še vedno nista odločila, po kateri strani ceste se bosta srečala. Potovanje z motorjem bo gotovo avantura

0     0

maya

Gost
hvala ! . no, ampak -glede na to, da so ceste ozke, se bo verjetno dosti lažje srečati z avtobusom ali kamijonom na motorju.....to vreme bo treba pa še preštudirati....

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb