Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

Austrija - Vozil vinjen

Dodan: 25.02.12 @19:54:17

Ptic

Gost
Vem da ni glih primerna tema za ta del foruma-delo v tujini. Ampak vseeno. Moja zgodba je sledeča ustavila me je policija v Austriji pregledali so prtljažnik, guma, trikotnik varnostni jopič, nakar so zahtevali da opravim test alkoholiziranosti. Tisti dan sem si spil dve pivi natančno uro in pol nazaj, več nisem hotel v primeru da me zaustavijo. Napihal sem 0,19 tam na licu mesta (meja 0,25 mg/L). Policista nista bila zadovoljna in sta rekla da morem iti z njima na postajo da tam še enkrat pihnem. Na policijski postaji sem napihal 0,26 rekla sta da sem vinjen in da moram pustiti varščino 400 EUR, ker tega denarja nisem imel sta rekla da moram pustiti avto kot varščino nakar sta ugotovila da moj avto vreden najmanj 150 EUR. Po mučnem dogovoru sem se uspel dogovoriti da zadevo pošljejo na našo policijo za kazen in po eni uri sem se moral vrniti sem napihal 0.16 in so mi dovolili nadaljevati voznjo. Kaj lahko naredim glede tega mislim se pritožiti ali se splača?!?

0     0

x.x.x.

Gost
Avstrijci so pač strogi, kar se tiče alkohola&drog - in prav je tako, ker so pri prekoračitvah hitrosti v primerjavi s Slovenijo zelo relativno poceni.

 

Jaz bi raje plačal omenjeno kazen Avstrijcem, kot pa "izsilil", da to pošljejo slovenski policiji, ker bi jo tako odnesel brez kazenskih pik, ki ti jih bo slo policija veselo zabeležila (vsaj sklepam, da ti jih bo). Očitno si pač naletel na avstrijskega policista, ki se ni bil pripravljen toliko pogajati. - Sam sem se pogajal, ko sem na avtocesti prekoračil hitrost (omejitev: 100km/h) za 67km/h, in tako po malenkostnih pogajanjih plačal 70€ globe - Seveda sem jih povprašal, ali gre to v vednost k slo policiji, pa so mi dejali, da naj plačam, in je zadeva rešena brez vednosti slo policije in s tem morebitnih kazenskih točk s strani slo policije.

 

Če poznaš koga, ki pozna avstrijsko zakonodajo - napravi pritožbo, ampak se prej pozanimaj o morebitnih posledicah zavrnitve pritožbe, da te ne doleti še večja kazen.

 

Lp.

 

0     0

Ptic

Gost
Pritozil sem bom v vsakem primeru za stroške tu se ne mi gre več za denar, kaj si oni mislijo kar dvakrat sem moral pihat avto sem imel porihtan v nulo mi niso nič mogli gume nove, cel januar sem ga popravljal, spil sem si samo dve pivi, ker nisem hotel napihat ... pod nalašč mi je hotel nekaj najti, jebeš ti tako policijo. Denar gor dol, bom šel na posvet k odvetniku ...

0     0

jasna

Gost
Pac ne pij kadar vozis, tolk odgovoren si pa ze lahko do drugih udelezencev v prometu ce ze do sebe ne.

0     0

Ptic

Gost
Jasna. Jaz sem odgovoren do sebe in drugih v prometu, kako si prišla do zakljucka da nisem?!? Saj nisem pil .... 0,25 je dovoljeno v primeru da ne veš.

0     0

Pero

Gost
Ah to zgovarjanje na 0,25 kot dovoljeno vrednost se mi zdi neumno. Ko se vozi se ne pije!!!!! Edino pravilno, da so kazni, če ljudje ne morejo biti sami tako ozaveščeni, da bi to spoštovali.

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb