Kam te nesejo krila?

Skoči na zadnjo objavo...

on line check in

Dodan: 16.12.15 @07:09:34

majamaja

Gost
Nikoli se nisem vnaprej čekirala, pa me zanima, ali je potrebno kaj sprintat? Namreč grem na pot in se bom verjetno kje vmes za druge lete in ne vem ali bo možnost za printat. Kako sploh to poteka? lahko kdo pojasni, verjetno pri vseh družbah podobno.
0     0

Špela :)

Registriran uporabnikRaziskovalec

Pri nizkocenovnih družbah kot so Ryanaiar, wizzair... je potrebno boarding pass printati. Npr. pri Ryanairu je potrebno doplačati 45€ v kolikor tega ne storiš. Nisem ravno razumela kaj je tvoj problem, vendar če npr. potuješ 3 tedne, check in pa lahko narediš le teden pred letom pač na destinaciji iščeš javne kopirnice (če prosiš si lahko izposodiš njihov računalnik, da najprej narediš check-in in potem printaš, lahko pa check in narediš že prej, nekje kjer imajo wi-fi, pa si boarding pass potem sprintaš dol iz maila). Opcija je tudi, da imaš aplikacijo na telefonu, pa da tam pokažeš boarding pass. Ampak zmeraj je šansa, da baterije zmanjka v nepravem trenutku V primeru, da ne najdeš kopirnice pač hodiš po fancy hotelih in tam sprašuješ za pomoč. Do zdaj so še vedno radi pomagali.

0     0

Anže I

Registriran uporabnikZapečkar

Narediš screenshot potrdila za check in ga brez problema poskenirajo na letališču, že dobro utečena praksa.. Za vsak slučaj ga narediš na telefonu in tablici pa je.

Uživaj

0     0

Rr

Gost
Danes teden letim prvič na dolgo relacijo z Emirates iz Zg do Dubai in iz Dubai v Manilo. Zanima me kaj mi predlagate, da naredim check-in preko spleta ali po običajni proceduri na letališču. 

Hvala za pomoč

0     0

Manager

Gost
Useeno je, če nardiš online imaš na letališču manj dela. A greš slučajno po Filipinih? Bi bil vesel če sporočiš kakšno bo vreme, sploh na Palawanu.

0     0

Rr

Gost
Ok hvala, sam v čem je razlika, če naredim spletni check-in moram potem itak oddat prtljago, ne vidim neke razlike, razen pri drugem letu, kjer prtljage ne bom imel več, ker gre do konca avtomatsko.  Hm jaz grem v Boracay ☺

0     0

Rr

Gost
Še tole, Zanima me, če imam lahko zraven ročne prtljage, posebej tudi torbico za dokumente ali mora vse to biti v skupaj v samo eni ročni prtljagi, katera gre z mano v kabino?

0     0

J

Gost
Poleg ročne prtljage imaš lahko tudi žensko torbico/manjši ruzak, ponavadi na spletni strani prevoznika piše, kako velika je lahko.
0     0

Tesa

Gost
Jaz si vedno vsa potrdila, e-tickets, booking rezervacije itd. sprintam. Dvojno. Vzame manj kot minuto dela, ne zavzame nobenega prostora in prihrani živce, če crkne telefon ali kaj podobnega.

0     0

Manager

Gost
Tudi Boracay me zanima, tako da ko boš na tekočem z vremenom se oglasi kako je kaj tam. Prednosti online check ina - izbiraš lahko sedež, dobiš boarding pass, sepravi letalsko karto za natisnit in hitreje oddaš prtljago pri pultu. Kovček/ruzak oddaš le v primeru da se ne prilega meram letalske družbe, za kar pa tudi plačaš. Drugače pa mislim da ne. 

0     0

Popotnica

Gost
@manager, pri večini letalskih družb izbira sedeža ni več možna, sploh pri nizkih tarifah. Emirates npr. kar določi in nimaš kaj. Isto velja za Turke...  edino pri Qatar je še to možno. Vpršanje kako dolgo. Sedeži se po novem večino plačujejo.   

0     0

Oh

Gost
Zdravo, naredil sem check-in online, sedaj imam boarding Pass, kako je sedaj z prtljago, kje jo oddam? Letim jutri iz Zg z Emirates

Hvala za pomoč

0     0

Cekiceki

Gost
se vedno moras oddat prtljago na check-inu, kot obicajno, vendar imajo na nekaterih letaliscih nekateri prevozniki posebno vrsto (web check-in), tako da ni treba ravno stat v tavelkki vrsti z vsemi ostalimi, in gre veliko hitreje.

nekje pa lahko celo po online check-inu na letaliscu sprintas nalepke za kovcke (bag tag) in kovcke oddas na bag drop.

 

 

 

 

0     0

Miranda

Gost
 Sicer sem že prebirala odgovore, pa še zmeraj nisem 100%:

Z Ryanair potuejm iz Verone v Sevillo - pri nakupu karte sem za 1 potnika " dodala prtljago". Zanima me, kako je s web  check in- če check in napravim doma ( kar  po navodilih Ryan air moram , če ne želim plačati 45 €  na okencu), moram potem ravno tako  v vrsto  za oddajo prtljage. Ali je kako drugače

prosim za odgovor

0     0

s

Gost
tako je kot si napisala, ce imas prtljago za v trupo letala moras vseeno check in naredit, gres na okence in oddas prtljago...v vsakem primeur bodi pravočasno tam,da lahko razrešiš,če kaj ne bo šlo

0     0
OPOZORILO: STA potovanja ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb