All we do is travel

20. July 2018

Razpri krila

Pa sem skočila v neznano in se prepustila toku. Še preden sem imela čas odštevati dneve in se spraševati, čemu mi je tega treba, že sedim na letališču v Jackson Hole. Zakaj me ni strah, zakaj se ne počutim osamljeno in sem tako mirna? Ves čas sem mislila, da bo odhod najtežji del potovanja, saj sem imela občutek, da se bom počutila osamljeno, ko bom ostala sama. A ko sem izstopila iz avta in se poslovila še od zadnje najljubše osebe, sem začutila mir in navdušenje. Presenečena sem bila nad svojimi občutki, saj sem si v trenutku zaupala in spoznala, da sem se podcenjevala. Ali že poznaš tisti občutek, ko skočiš iz cone udobja v neznano in ko se ti odpre pot v svobodo? Takrat spoznaš, da ni meja in da si le ti tisti, ki si postavlja meje.

13. July 2018

Ko se odločiš ... pač greš

Nekje decembra sedim s prijateljem v Slovenski hiši. Pogovarjava se o mojem bližnjem potovanju na Filipine in v šali mu omenim, da sem opazila, da so trenutno odprte prijave za delo v ameriških kampih. Beseda da besedo in že se pogovarjava o tem, kaj vse bi lahko uporabila kot svoje izkušnje. Naštejeva jih toliko, da se v tistem trenutku odločim, da grem. Obiščem stran STA potovanja, preverim še zadnje informacije in se prijavim v Footprintse. Izpolnim pol stvari in se mi ustavi. Treba je zapisati vse izkušnje, svoja močna področja … Tisti dan nisem imela več časa in si pustim za drugič.

6. July 2018

Amerika, prihajam!

Organizacija številnih predstavitev programa Work & Travel, ki smo jih z društvom KMŠ v sodelovanju z agencijo STA potovanja izvedli v zadnjih 4 letih, je pripeljala do močne želje in odločitve, da se na delo v Ameriko odpravim tudi sam in tako doživim nepozabno poletno izkušnjo. Na to, da pravkar sedim na letalu, ki potuje proti Atlanti, pa zagotovo vplivata tudi močna zasvojenost in želja po odkrivanju še nepoznanega sveta in s tem širjenja lastnega obzorja. Začelo se je pri 18 letih, ko sem se po letih načrtovanja sam odpravil v Avstralijo za 3 mesece. Po tem prvem “svetovnem” potovanju je bilo vsako naslednje poletje namenjeno raziskovanju še neobiskanih predelov naše Zemlje in nabiranju izkušenj, ostali meseci pa varčevanju za naslednji potep. Serijo potovanj bom to poletje dopolnil z novo, še nepoznano izkušnjo dela v Ameriki.

28. June 2018

Najboljše poletje do zdaj, prihajam!

Bil sem dijak tretjega letnika, pred osmimi leti, ko sem na spletu čisto slučajno zasledil oglas STA potovanja za poletno delo v ZDA. Ker mi je ameriška kultura že od nekdaj blizu, sem si dejal, da to pa moram obvezno poizkusiti. Leta so minevala in želja je ostajala, manjkal mi je le pogum. V tretjem letniku faksa me je prešinilo, da bom kmalu diplomiral, si našel službo in tako z mojo ameriško izkušnjo ne bo nič. V tistem trenutku sem sklenil, da je na tem svetu še kaj drugega kot čim prej končati faks in si takoj poiskati službo. Še isti večer sem na spletni strani STA potovanja odprl prijavnico, jo izpolnil ter čakal. Na srečo mi ni bilo treba čakati dolgo, saj me je že po nekaj dneh kontaktiral Klement in dogovorila sva se za intervju.

19. June 2018

Zakaj sem se odločila za delovno poletje v ZDA?

Ste že kdaj imeli občutek, da ste odvisni od potovanj in nikakor ne morete obstati na enem mestu? Prepričana sem, da vas je veliko s podobnimi občutki. Ko enkrat začneš, ne moreš nehati, želiš si več. Odkriti, doživeti, raziskati; se naučiti, spoznati, občutiti.

28. May 2018

Ready, steady, USA?!

V Ameriko sem se zaljubila aprila leta 2006. Pred 12 leti je čez lužo odšla moja mama in se vrnila s pretežkim kovčkom, tono suvenirjev in polno slik z vzhodne obale. Stara sem bila osem let in strmela v fotografije Central Parka, Manhattna, Brooklynskega mosta pa Niagarskih slapov, Kipa svobode in Empire State Buildinga. Vau! Amerika v slikah me je navdušila in sobo sem si tematsko spremenila v 51. zvezno državo. Soba je ostala ameriško obarvana, navdušenost nad velemesti Amerike pa se je skozi osnovno šolo in gimnazijo počasi preselila na ameriški zahod. Prave priložnosti ni bilo, prav tako pa je obisk Združenih držav precej večji finančni zalogaj kot pa uživanje na hrvaškem soncu. Evropa se mi je zdela čudovita, Španija je postala priljubljena klasika, a kontinent na drugi strani Atlantika je postajal bolj in bolj mamljiv.
Kategorije
Anketa
Kako pogosto na potovanju uporabljaš telefon?

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb