All we do is travel

11. Julij 2018

STA potovanja

Potovanje se začne, še preden stopiš na letalo

Za večino od nas se potovanje v naših mislih začne odvijati še pred odhodom. Razmišljamo, kaj je na izbrani destinaciji »must see« in kaj vse moramo urediti pred začetkom nove pustolovščine. Vsi, ki potovanja obožujemo in redno letimo visoko nad oblaki, vemo, da je poiskati ugoden in zanesljiv prevoz do letališča včasih skoraj težje kot najti ugodno letalsko karto. Družinski člani in prijatelji se slej ali prej uprejo igranju prevoznika do letališča in prevoz si moraš poiskati sam. Da bo zadnji dan pred odhodom mirnejši, smo ti pripravili nekaj nasvetov, kaj je dobro, da urediš, še preden se odpraviš na potovanje. Predstavljamo pa ti tudi novo udobno možnost za prevoz do letališča.


Približuje se začetek potovanja. Kaj moraš storiti še pred začetkom poti?

Priporočamo ti, da preveriš, ali letalska družba zahteva, da opraviš spletno prijavo na let. Če imaš karte natisnjene v fizični obliki, jih spravi poleg denarnice, mobilnega telefona ali kakšne druge pomembne stvari, ki je zagotovo ne boš pozabil doma. Tudi če se podajaš na daljše potovanje in še ne veš, kako dolgo se boš zadržal v določenem kraju, svetujemo, da si vnaprej rezerviraš vsaj prenočišče za prvi (in morda še drugi) dan potovanja - verjemi, da se ti po dolgem letu, ko boš pristal v neznanem mestu, res ne bo dalo iskati še strehe nad glavo. Dobro je, da pred odhodom razmisliš še o najemu avtomobila. Tako si boš po pristanku letala prihranil sitnosti, če se bodo na destinaciji soočali s prevelikim povpraševanjem in ne bo več na razpolago avtomobilov po najugodnejših cenah. In seveda: ne pozabi na zavarovanje za tujino. Ja, to je tisto zavarovanje, ki ga največkrat (na srečo) ne potrebuješ. Vendar verjemi, če se ti v tujini brez primernega zavarovanja pripeti neljuba nesreča, se tvoji denarnici res ne piše nič dobrega.

Še pot do letališča in hitro boš nad oblaki

Kovček je poln, tvoje misli že na destinaciji, čaka te še pot do letališča, potem pa hop na letalo in pred tabo je čas za uživanje. A velikokrat zna biti prav vožnja do letališča naporna in polna skrbi. Razmišljaš, ali si spakiral vse najnujnejše, zmanjkuje ti baterije na telefonu, na spletu bi rad še enkrat preveril, do katere ure se lahko prijaviš v rezerviranem hotelu, a nimaš dostopa do interneta. Pot do letališča je pravzaprav začetek tvojega potovanja in res ni potrebe, da je uvod v ta prijetni čas opremljen s stresom. Svetujemo ti, da si prevoz rezerviraš vnaprej, da ne boš s tem izgubljal časa v zadnjih trenutkih.


Do letališča z zares udobnim avtobusom

Ja, pot do letališča je lahko tudi udobna. Od konca julija (čisto natančno od 26. julija 2018) dalje te bo iz Ljubljane do letališč v Benetkah in Trevisu zapeljal Nomago shuttle bus, ki ima vsak dan zagotovljenih 5 direktnih linij v obe smeri. Opremljen je z res udobnimi sedeži, ki ti bodo prišli še kako prav, če boš proti letališču krenil v zgodnjih jutranjih urah in boš potreboval še nekaj dodatnih ur lepotnega spanca. Ali pa, seveda ravno obratno, če se vračaš z norega potovanja in hočeš počivati že na poti domov.  

Adijo, dolgčas in strmenje skozi okno

Zagotovo je tudi tebi znan tisti občutek zdolgočasenosti, ko se voziš po avtocesti, strmiš v vse označevalne table in smerokaze ter se sprašuješ, če si že blizu cilja. Na vseh Nomago shuttle busih boš lahko brezplačno in neomejeno uporabljal WI-FI povezavo, ki ti bo omogočala, da urediš še zadnje službene obveznosti, načrtuješ, kaj vse moraš na potovanju raziskati, ali se sprostiš in preprosto uživaš ob smešnih posnetkih z interneta. ;) Če pa potuješ z družinskimi člani, boste dolgčas lahko skupaj preganjali v prostoru za družine, ki je opremljen z mizicami. In ker je prazna baterija dandanes nočna mora vsakega izmed nas, brez skrbi, avtobus je poln električnih vtičnic.


Vozovnico za shuttle bus lahko kupiš kar na spletu - in do 31. avgusta po posebej ugodni promocijski ceni 9 € (za vsa potovanja do 31. decembra 2018). Če pa moraš najprej še izbrati destinacijo svojega naslednjega avanturističnega podviga in kupiti letalske karte, se oglasi v naši poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani ali pokliči naše agente na 080 47 42. ;)

Oddaj povpraševanje


 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb