All we do is travel

30. November 2017

STA potovanja

10 razlogov, da končno obiščeš Južnoafriško republiko

Južnoafriška republika, država s tremi glavnimi mesti in enajstimi uradnimi jeziki, v kateri prebiva »mavrični narod« in od koder prihajajo glasbeni odštekanci Die Antwoort, razteza pa se od Kalaharijske puščave do Indijskega oceana, je edinstvena priložnost za posebna popotniška doživetja, prekrasne razglede, nepozaben safari in … pingvine! Preveri razloge, zaradi katerih te zagotovo pograbi potovalna mrzlica.

 


 

1. Sanjski razgledi

Če boš v Cape Townu, se je sicer treba nekoliko potruditi in se odpraviti malo višje (pa saj pravijo, da slovenski turisti povsod najdejo kakšen hrib), vendar pa te nagradijo prekrasni razgledi. Povzpni se na Levjo glavo, od koder lahko občuduješ Mizasto goro, Dvanajst apostolov, otok Robben in center mesta. Zlata milja v Durbanu je idealna za opazovanje zahodov, polpuščava Karu pa te bo presunila s svojo prvinskostjo.

 


 
2. Cape Town

Eno od glavnih mest Južnoafriške republike je s svojo bogato kulturo in zgodovino res nekaj posebnega, ne nazadnje ga je New York Times razglasil za turistično destinacijo leta 2014. Mesto, ki se nahaja na jugozahodni obali države, je znano po izjemnih razgledih. Na Mizasto goro se lahko povzpneš peš ali z žičnico, ki je bila postavljena leta 1929, na gori pa se letno poroči več kot 20 parov.

 

Od vrvečega mesta si lahko odpočiješ v botaničnih vrtovih Kirstenbosch, ki vabijo s svojo popolno lepoto in spokojnostjo.

 


 

3. Velikih pet

Takšne priložnosti za ogled afriške divjine ne gre zamuditi. Odpravi se na pravi safari in morda dobiš priložnost videti Velikih pet – nate čakajo afriški slon, leopard, lev, bivol in nosorog. 

 


 
4. Plaže

Brez dvoma lahko v Južnoafriški republiki naletiš na nekaj najlepših plaž na svetu. Nekaj najbolj priljubljenih – tako med ljudmi kot tudi med morskimi psi! – se nahaja v zalivu Plattenberg.

 

5. Opazovanje kitov

Še ena priložnost za srečanje z divjo naravo – tokrat se odpravi na ocean in opazuj kite. Sicer je glavna sezona za opazovanje kitov od junija do novembra, je pa mogoče kar nekaj vrst kitov in delfinov videti skozi vse leto. 

 

6. Johannesburg

Johannesburg je eno najbolj prepoznavnih in živahnih južnoafriških mest. Nastalo je na krilih zlate mrzlice in raslo prek vseh meja – tako je največje mesto v državi, s svojimi predmestji pa se uvršča celo med največja mesta na svetu. Johannesburg je s šestimi milijoni dreves eno najbolj zelenih mest, hkrati pa je tudi raj za ljubitelje umetnosti, saj skulpture, freske in izjemna arhitektura zaznamujejo mestno podobo. Je tudi odlično izhodišče za obisk Narodnega parka Kruger.

 

7. Vino

Južnoafriška republika slovi tudi po svojih vinih. Cape Town ima odlično klimo za gojenje trte, zato več kot 300 vinogradov v okolici ne more biti presenečenje. Privošči si prefinjen izlet po lokalnih vinarnah in se udeleži pokušine vin ali pa se odpravi na »road trip« po vinski poti Route 62.

 

In če imaš raje pivo? Pokušina piv ali ogled največje afriške pivovarne v Johannesburgu (vanjo bi lahko postavili več kot 20 nogometnih igrišč) bosta zadovoljila tvoje želje.

 

8. Zgodovina

Južnoafriška zgodovina je izredno bogata in če te zanima, kakšne družbene spremembe so pretresale to prelepo državo, obišči Muzej apartheida in muzej Liliesleaf v Johannesburgu ali pa District Six Museum v Cape Townu. 

 

9. Hrana

Kot se v Južnoafriški republiki mešajo različne kulture, se prepletajo tudi kulinarični vplivi, zato bo hrana zadovoljila tudi največje sladokusce. Okusiš lahko vpliv Azije in Evrope – še posebej pa Portugalske.

 

10. Pingvini

Preveri, če imajo tudi pingvini, ki živijo v toplejših razmerah, vesele nogice! Opazuješ jih lahko na jugu plaže Boulders v Simmon's townu blizu Rta dobrega upanja. Afriški pingvini so izjemno zaupljivi, zato je prav mogoče, da si bo kateri sposodil tvojo brisačo. 

 


 

Neverjetna narava, pretresljiva zgodovina, zanimiva mesta, očarljivi mavrični narod … in pingvini. Je prtljaga že spakirana? Povabimo te lahko na raziskovanje Južne Afrike - obišči nas v poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani ali pa nas pokliči na 080 47 42 in uredili ti bomo potovanje po tvojih željah.

 

 

 
 


Gremo v Južnoafriško!
 
 
 
 

Želiš ostati v stiku z našimi novostmi in drugimi obvestili? Vpiši svoj e-naslov in enkrat do dvakrat na mesec te bodo v tvojem nabiralniku čakale informacije o zanimivih in ugodnih potovanjih.

Izberi si novice zase

All we do is travel

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Preberite več o piškotih.

STA potovanja
Trg Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana

080 47 42

info@stapotovanja.com

Vsak delavnik nas med 8. in 17. uro dobite na telefonskih številkah:

LJUBLJANA
T: 01/ 439 16 90
T: 01/ 439 16 91
M: 041 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana

ZAGREB
T: +385 1 488 63 40
M: +385 99 488 63 40
F: +385 1 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb